Acasa Eveniment Dunarea inunda la intrarea in Romania. Navigatie cu restrictii

Dunarea inunda la intrarea in Romania. Navigatie cu restrictii

scris de Ziua Veche
4 afisari

Debitul Dunarii la intrarea in Romania a crescut la 11.400 de metri cubi pe secunda, ceea ce a face ca navigatia sa se desfasoare cu restrictii pe fluviu. Potrivit sefului Capitaniei Portului Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, citat de Mediafax,  navele circula pe sectorul Moldova Noua – Gruia cu viteza redusa la maxim 15 km/h , fiind dirijate din Dispeceratul Caitaniei Drobeta Turnu Severin.

„Se pastreaza legatura prin statiile radio cu capitanii navelor. Sambata dimineata, doua nave de pasageri au acostat in Portul Drobeta Turnu Severin si si-au continuat drumul cu restrictii de viteza, fapt pentru care inregistreaza si intarzieri”, a declarat Mihai Ghiba. Potrivit aceleiasi surse, in ultima saptamana doua accidente navale s-au petrecut pe partea sarbeasca a senalului navigabil, doua slepuri incarcate cu cereale scufundandu-se din cauza furtunii de pe fluviu. Reprezentantii Capitaniei Portului Drobeta Turnu Severin tin in permanenta legatura cu navele care se deplaseaza pe Dunare, comunicandu-le cotele fluviului. Sambata dimineata, la Turnu Severin cota era de 862 de centimetri, iar la Punctul hidrometric Gruia – de 702 centimetri, cu doi centimetri peste cota de inundatie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult