Acasa Eveniment Greva in trustul lui SOV de la 1 septembrie?

Greva in trustul lui SOV de la 1 septembrie?

scris de Ziua Veche
2 afisari

Jurnalistii neplatiti, nervosi si ingropati in datorii angajati in trustul lui Sorin Ovidiu Vantu intra in greva. Acest anunt l-am gasit pe mai multe siteuri de informare asupra situatiei din mass-media romaneasca.


StareaPresei anunta duminica ca la The Money Channel se pune de-o greva luni.

Reporter Virtual publica luni scrisoarea unui jurnalist din imperiul lui SOV care va intra in greva in prima zi a lunii septembrie, dupa ce in urma cu cateva zile scria ca cei de la Newsin nu si-au mai primit salariile de trei luni.

Redam mai jos indemnul catre colegi al „primului angajat care va intra in greva de la 1 septembrie”:

“Nu va cunosc pe toti. Mi-ar fi imposibil. La fel cum nu imi cunosc toti verisorii, toate matusile. in ambele situatii insa suntem o familie. Una numeroasa. In copilarie, cand faceam cate o prostie, tata era primul care ma disciplina. Sora mea mai mare nu a incetat niciodata sa se impotriveasca si sa se aseze intre mine si el. Cu toate ca era constienta ca am facut o prostie si ar trebui sa fiu pedepsit, nu ma putea privi incasand curele peste palme. E o chestie de sange. E in sangele nostru sa fim jurnalisti.

Suntem jurnalisti cand ii aparam pe cei saraci pusi de catre Guvern sa faca sacrificii si mai mari. Suntem jurnalisti cand dam dreptate patronatelor. La fel de jurnalisti cand promovam miscarile sindicale. Nu suntem insa jurnalisti pentru noi insine.

Am acceptat o situatie ciudata – sa fim pusi in ipostaza de a urla despre incalcarea drepturilor pensionarilor, bugetarilor, PFA-urilor, medicilor, pacientilor sau mamelor, dar sa fim muti cand ni se incalca noua drepturile. Cu buna stiinta continuam sa urlam pentru altii in timp ce banca ne ia casa, firma de leasing ne ia masina, Provident vine dupa imprumutul de 3 lei facut pentru painea zilei de maine… Cu buna stiinta aplecam capul cand managerul ne spune ca nu sunt bani pentru salariile noastre printr-un mail trimis din Bahamas unde face team-building cu colegii manageri din trust. Cu buna stiinta acceptam amenintarea ca maine nu mai avem loc de munca daca nu continuam sa acceptam sa lucram fara sa fim platiti.

Compostam cu putere biletul de RATB care a luat locul bonului de la benzinarie. Nervii, frustrarea, depresia, revolta. Toate raman in autobuz dupa ce coboram in fata Casei Presei Libere. Se pierd printre norii de transpiratie mascata cu parfumuri de firma, sunt domolite de vocea ridicata care ne ofera leucoplast cu rivanol la 1 leu. Intram in Casa Presei Libere cu capul plecat si iesim cu capul in mana. Sabia managerului nu iarta pe nimeni.

Am transmis live greve generale, greve japoneze, proteste spontane. Am transmis live negocieri intre sindicate si guvern, am transmis live negocieri peste negocieri. Macar atat sa fi invatat: sa fim solidari. Sa protestam. Sa nu mai stam ascunsi sub talpa manageriala, ci sa ne ridicam pe propriile picioare, sa deschidem propriile guri si sa ne cerem banii. Sa ne cerem drepturile. Sa nu mai fim propriii nostri gropari. Cimitirele sunt deja pline.

Newsin, ma auzi?

The Money Channel, ma auzi?

Realitatea FM, ma auzi?

Realitatea TV, ma auzi?

Romantica, ma auzi?

Suntem o familie. O familie cu o voce puternica. Unul langa altul suntem in stare sa ne redobandim drepturile. Dezbinati, sa ne fie tarana usoara!

Semnat:

Primul angajat care va intra in greva de la 1 septembrie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult