Acasa Eveniment In Spania, primesti casa, pamant si bona gratis pentru copii! Vezi aici in ce localitate

In Spania, primesti casa, pamant si bona gratis pentru copii! Vezi aici in ce localitate

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Daca Spania a fost, pana in urma cu doi ani, “pamantul fagaduintei” pentru romani, in prezent acestia revin in tara dupa ani de munca, fara bani, fara slujba si, majoritatea, fara intentia de a se mai intoarce. In unele zone ale Spaniei, insa, oamenii se roaga sa le treaca imigrantii pragul. De exemplu, autoritatile din Castelnou, un sat din estul tarii, ofera celor care vor sa se stabilesca acolo pamant, case la preturi mici, scutire de la plata taxelor sau bona pentru copii.


Castelnou, un sat situat in estul Spaniei, in regiunea Aragon, a ramas cu 109 locuitori, dupa ce in urma cu o jumatate de secol avea de sase ori mai mult, scrie The Guardian, preluat de Incont.ro. Peste o treime dintre cei ramasi au peste 65 de ani, iar media de varsta este 53 de ani. Scoala a fost inchisa in urma cu zece ani, iar din ianuarie si biserica a pus lacatul pe usa. “Probabil ca vom muri aici”, spune Victor Lopez, de 76 de ani. “Propriii nostri copii au emigrat si am mai ramas doar o mana de oameni. Generatia mea a cultivat de toate, de la bumbac la porumb, dar acum nimeni nu mai vrea sa munceasca pamantul”, explica acesta. In tentativa de a repopula satul, autoritatile din Castelnou ofera case la preturi mici, scutire de la plata taxelor municipale si chiar si bona pentru familiile care vin cu copiii, pentru a da satului un viitor.

 

Integral aici

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult