Acasa Eveniment Inca un bebelus ars in incendiul de la Maternitatea Giulesti a murit

Inca un bebelus ars in incendiul de la Maternitatea Giulesti a murit

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

Maternitatea GiulestiInca un bebelus ars in incendiul de la Maternitatea Giulesti a murit, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Este a sasea victima a incendiului.

Potrivit autoritatilor medicale, bebelusul se afla in stare critica, fiind dependent de suportul ventilator. In toata aceasta perioada, prognosticul medicilor privind sansele sale de supravietuire a fost unul rezervat.

Directorul spitalului Gr. Alexandrescu, prof. dr. Dan Enescu, a declarat ca bebelusul decedat, la 27 de zile dupa incendiul de la Giulesti, se afla intr-o stare foarte grava, prezentand “leziuni foarte profunde si foarte grave, era vorba de un prematur de gradul III, intr-o stare foarte grava”. Potrivit acestuia, bebelusul a fost resuscitat de doua doua ori si prezenta arsuri de cai respiratorii si leziuni pulmonare, renale, tegumentare si vasculare.

La Grigore Alexandrescu se afla in continuare sub supraveghere medicala cinci nou-nascuti prematuri, victime ale tragediei de la Giulesti, care continua sa primeasca ingrijiri interdisciplinare in cadrul Unitatii de Terapie Intensiva.

Prof. dr. Dan Enescu a apreciat ca starea acestora este stabila si evolueaza favorabil, au luat in greutate si au in jur de doua kilograme.

In incendiul produs pe 16 august la Unitatea de terapie intensiva neonatala de la Maternitatea Giulesti si-au pierdut viata in total sase nou-nascuti prematuri, iar alti cinci sunt in continuare sub supraveghere medicala.

In dosarul deschis de Parchetul General in urma tragediei de la Giulesti au fost pusi sub acuzare asistenta Florentina Carstea, seful Serviciului tehnic al Maternitatii Giulesti, Vasile Dima, precum si seful Sectiei de neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma. De asemenea, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale impotriva Maternitatii Giulesti pentru ucidere din culpa si vatamare grava din culpa.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult