Acasa Eveniment Incendiu la rafinaria Petrotel-Lukoil

Incendiu la rafinaria Petrotel-Lukoil

scris de Ziua Veche
3 afisari

Un incendiu a izbucnit, sambata seara, la Petrotel-Lukoil din Ploiesti in interiorul unei cladiri aflate in curtea rafinariei. Focul a fost stins in urma unei interventii care a durat aproximativ doua ore, scrie Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au lichidat incendiul dupa ce au dat jos acoperisul cladirii cu zece etaje, care
continua sa arda mocnit.

 

Conform sursei citate, flacarile, care in prima faza cuprinsesera 200 de metri patrati, s-au extins pe o suprafata de 500 de metri patrati.

O comisie formata din specialisti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Politiei si ai rafinariei va ancheta cauzele izbucnirii acestui incendiu, a precizat purtatorul de cuvant al ISU Prahova.

Incendiul a izbucnit sambata seara, in jurul orei 20.00, la etajul opt al unei cladiri cu zece etaje situate in curtea rafinariei Petrotel-Lukoil din Ploiesti si care nu era data in folosinta, iar mai multe echipaje de pompieri au fost mobilizate la fata locului.

In urma incendiului nicio persoana nu a fost ranita si nu a existat pericol de explozie intrucat in zona in care s-a manifestat incendiul nu erau depozitate produse petroliere.

Dupa o actiune care a durat o ora si 40 de minute, cei 40 de pompieri din cadrul ISU Prahova au reusit sa stinga flacarile din interiorul cladirii, insa intrucat flacarile se extinsesera pana la ultimul etaj a fost necesara decopertarea acoperisului imobilului, care ardea mocnit.

La momentul izbucnirii flacarilor in cladirea respectiva nu se afla nicio persoana. De asemenea, nu a fost necesara evacuarea muncitorilor aflati in rafinarie.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult