Acasa Eveniment INS: Rezultatele raportate de Firma-Minune nu au legatura cu PIB

INS: Rezultatele raportate de Firma-Minune nu au legatura cu PIB

scris de Ziua Veche
2 afisari

Rezultatele American European Marketing & Enterprises (AEM&E), firma care a raportat la Registrul Comertului, pentru 2009, afaceri de 15,47 miliarde lei si un profit de aceeasi valoare, nu au fost incluse in calculul PIB si reprezinta „valori aberante”, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).


„Prin dimensiunea lor (…) rezultatele acestei firme presupuse a fi fost incluse in Produsul Intern Brut al Romaniei pentru anul 2009 ar fi afectat puternic valoarea acestui indicator macroeconomic”, prezizeaza INS.

Potrivit investigatiilor INS, firma respectiva nu exista in localitatea unde a inregistrat sediul social, astfel ca acest caz a fost adus la cunostinta Ministerului Finantelor Publice pentru verificari suplimentare.

„In concluzie, reiterand ca rezultatele economico-financiare ale acestei firme nu au influentat nivelul si dinamica indicatorilor macroeconomici calculati de Institutul National de Statistica, pana la finalizarea acestor verificari nu ne putem pronunta daca rezultatele acestei firme vor fi cuprinse in valoarea semidefinitiva si definitiva a PIB-ului pe 2009”, se mentioneaza in comunicatul preluat de Mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult