Acasa Eveniment Masoneria Română şi-a ales Marele Maestru: Radu Bălănescu

Masoneria Română şi-a ales Marele Maestru: Radu Bălănescu

scris de Ziua Veche
46 afisari

.UPDATE sambata ora 21.35: În urma votului final, Radu Bălănescu  a fost ales Mare Maestru al Marii Loje Naţionale din România. 

UPDATE 17.00: După numărarea buletinelor de vot în primul tur, pe locul întâi a ieşit Radu Bălănescu. Diferenţa dintre el şi Mircea Gheordunescu este de doar zece voturi. Delegaţii la Convent se pregătesc de turul al doilea.

 

UPDATE 12.30: Procesul de votare este în plină desfăşurare. Având în vedere că este nevoie de două treimi din numărul total de voturi, pentru algerea Marelui Maestru, mai mult ca sigur că se va ajunge la al doilea tur. Potrivit regulamentului, dacă şi la al doilea tur de scrutin unul dintre candidaţi nu va obţine majoritatea de două treimi, atunci se va organiza un al treilea tur al alegerilor. În acest caz, câştigătorul va fi desemnat prin majoritatea simplă.  

 

 

UPDATE 10.20: În jurul orei 10.05, a început Conventul pentru alegerea Marelui Maestru al Marii Loje Naţionale din România.

UPDATE 09.40: Ziuaveche.ro vă ţine la curent, de-a lungul zilei de astăzi, cu evenimentul care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, în Sala Alexandru Ioan Cuza. La ora 09.30, evenimentul nu începuse, deşi cei aproximativ 1000 de delegaţi din cadrul  Marii Loje Naţionale din România se strânseseră pe holurile Palatului. Alături de aceştia, mai participă şi invitaţi fără drept de vot, din masoneria internaţională. Vom reveni cu amănunte.

––––––––––––––––––––––––––––––

 

Sâmbătă, la Palatul Parlamentului vor avea loc alegerile pentru demnitatea de Mare Maestru al Marii Loje Naţionale din România.

Doctorul Radu Bălănescu şi Mircea Gheordunescu, fost director adjunct al Serviciului Român de Informaţii,  se vor confrunta  în finala pentru ocuparea funcţiei  de Mare Maestru al Marii Loje Naţionale din România (MLNR).

 La sfârşitul săptămânii trecute s-a încheiat campania electorală pentru cea mai înaltă funcţie din MLNR. După aproape o lună de zile de campanie electorală a celor opt candidaţi,  în  atelierele din MLNR s-a decis cine va intra în finala mare. Bătălia se va da pe 6 noiembrie 2010, la Palatul Parlamentului, cînd când se va da votul final în Convent.

Jocurile nu sunt făcute, în această săptămână au avut loc diverse evenimente şi foarte multe discuţii între echipele de campanie ale lui Traian Caramanian, Nini Florea şi Cornel Visoianu privind modul cum vor fi redistrubuite voturile în favoarea lui Gheordunescu  sau Bălănescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult