Acasa Eveniment UPDATE-Metrou deraiat intre statiile Unirii si Timpuri Noi

UPDATE-Metrou deraiat intre statiile Unirii si Timpuri Noi

scris de Ziua Veche
12 afisari

Metrou Piata UniriiUPDATE ora 12,25- Deraierea metroului între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi, produsă miercuri la ora 20:28, a fost determinată de deraierea unui boghiu al penultimului vagon al trenului de metrou, potrivit datelor remise  de Ministerul Transporturilor.

 Potrivit Metrorex, în ziua de 17.11.2010 la ora 20:28, în metrou, între staţiile Piaţa Unirii 1 şi Timpuri Noi, s-a produs un accident feroviar determinat de deraierea unui boghiu al penultimului vagon al trenului de metrou, în direcţia de mers de la staţia de metrou Piaţa Unirii 1 spre staţia de metrou Timpuri Noi.

 A fost necesară evacuarea călătorilor din trenul de metrou afectat, aceştia fiind îndrumaţi de către personalul de salvare al Metrorex, evacuarea făcându-se prin tunelul de metrou spre staţia Piaţa Unirii 1.

O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a unui atac de panică.

Circulaţia cu călători a trenurilor de metrou pe distanţa Piaţa Unirii 1 – Timpuri Noi a fost întreruptă în intervalul de timp 20:28 – 23:00.

Echipele de intervenţie ale Metrorex au acţionat operativ şi cu eforturi deosebite trenul de metrou a fost repus pe şine şi transportat la depou, iar avariile produse la instalaţiile afectate au fost remediate în cursul nopţii de miercuri spre joi, ceea ce a permis ca circulaţia trenurilor de metrou să fie reluată în condiţii normale în dimineaţa zilei de joi.

O comisie de specialişti din cadrul Organismului de Investigare Feroviar Român (OIFR) şi M

 etrorex a fost constituită pentru analiza accidentului şi a cauzelor care au determinat producerea acestuia.

Potrivit Metrorex, Trenul implicat în accident, care face parte din flota veche de material rulant a Metrorex, a fost produs de Întreprinderea de Vagoane Arad şi se află sub mentenanţa Alstom Transport S.A.

–––––––––––––––––

UPDATE joi, ora 08.00– Circulatia cu metroul intre statiile Piata Unirii si Timpuri Noi a fost reluata, joi dimineata, dupa ce miercuri seara, unul dintre vagoanele garniturii care circula pe acest sector a deraiat.  Calatorii au fost scosi din tunel de catre salvatorii de la metrou, fara sa existe victime.O garnitură de metrou a deraiat miercuri, în jurul orei 20:30, între staţiile Unirii şi Timpuri Noi, conform primelor informaţii nefiind înregistrate victime.

 Echipe ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă s-au deplasat la locul incidentului.

Potrivit declaraţiilor pasagerilor, la faţa locului s-a auzit o zdruncinătură foarte puternică, iar metroul s-a oprit subit.

Evacuare calatori MetrouEvacuarea celor 240 de pasageri s-a făcut treptat, iniţial la staţia Timpuri Noi şi ulterior la Piaţa Unirii 1.
”Se pare că din cauza unui boghiu deraiat, trenul a ieşit de pe linie între staţiile Unirii şi Timpuri Noi. Nu există victime. În momentul de faţă, călătorii sunt debarcaţi, urmând ca în scurt timp să intervenim pentru eliberarea liniei”, a declarat pentru AGERPRES Gheorghe Udrişte, director general Metrorex.

Conform informaţiilor Metrorex, trenul deraiat este de tip IVA, fabricat la Arad, trenul ieşind recent din revizia efectuată de administratorul ce realizează mentenanţa la Metrorex.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti a spus că ultimul vagon al unei garnituri de metrou care circula între staţiile Unirii 1 şi Timpuri Noi a sărit de pe şină, în urma incidentului nefiind înregistrate victime.

La locul incidentului au intervenit salvatorii de la metrou, precum şi personalul ISU Bucureşti, care au  ajuta la direcţionarea persoanelor evacuate din toată garnitura de metrou.

Metroul care a deraiat este mai aproape de staţia Timpuri Noi, însă salvatorii de la metrou au decis evacuarea călătorilor prin staţia Unirii, din cauza faptului că zona spre Timpuri Noi este încă sub tensiune, în acea porţiune nefiind întrerupt curentul.

Circulaţia pe întregul tronson a fost oprită temporar, urmând să fie reluată cel mai probabil după ce vor fi evacuaţi toţi călătorii, după evaluarea la faţa locului şi după ce garnitura va putea fi retrasă la depou.

La ora transmiterii acestei ştiri, unii dintre călătorii care erau în garnitura de tren ce a deraiat au ieşit din tunel, spre staţia Unirii.

Prefectul Capitalei, Mihai Astărăstoae, a declarat că din garnitura de metrou au fost evacuate aproximativ 240 de persoane. Niciuna nu a fost rănită, însă o femeie a avut nevoie de îngrijiri din partea SMURD, după ce a făcut un atac de panică.

Prefectul a declarat că nu a fost niciun fel de problemă la intervenţia de miercuri seara, dar că a venit la faţa locului pentru că, în cazul în care era necesară o operaţiune de salvare, era datoria sa  să o coordoneze.

Totodată, a precizat Astărăstoaie, echipajele ISU au ajuns la faţa locului în şase minute de la primirea apelului de urgenţă, două autospeciale cu apă şi spumă şi două echipaje SMURD fiind trimise atât la staţia Piaţa Unirii, cât şi la Timpuri Noi.

Cauzele producerii accidentului urmează să fie stabilite după evaluare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult