Acasa Eveniment Patriarhul Daniel il invita pe Papa in Romania

Patriarhul Daniel il invita pe Papa in Romania

scris de Ziua Veche
11 afisari

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) si-a dat miercuri acordul de principiu pentru o posibila invitatie a Papei Benedict al XVI-lea in Romania, a anuntat Patriarhia Romana, intr-un comunicat de presa.

“Sfantul Sinod a hotarat sa adreseze un apel la dialog fratesc Bisericii Romane Unita cu Roma (Greco-Catolica) pentru o marturie crestina comuna in societatea romaneasca contemporana din ce in ce mai secularizata cu speranta crearii unui climat de incredere si respect reciproc intre cele doua Biserici romanesti. In acest context, ierarhii Sfantului Sinod si-au dat acordul de principiu pentru o posibila invitatie a Sanctitatii Sale Papa Benedict al XVI-lea in Romania. In acest sens, Patriarhia Romana va evalua timpul invitatiei in consultare cu alti factori implicati”, se arata in documentul Patriarhiei. Anuntul Sfantului Sinod vine dupa ce ministrul de Externe Teodor Baconschi a vorbit in primavara de o posibila vizita in Romania a Papei Benedict al XVI-lea. Conform uzantelor,  dupa invitatia adresata de presedintele Traian Basescu este nevoie si de o invitatie din partea Patriarhului Daniel.

Marti, Arhiepiscopul-mitropolit de Bucuresti Ioan Robu a fost numit de Papa Benedict al XVI-lea membru in aparatul administrativ al Sfantului Scaun. Alaturi de alti sapte arhiepiscopi si episcopi din diferite tari, IPS Robu a devenit membru al Congregatiei pentru Cultul Divin si Disciplina Sacramentelor.

Aceasta este una dintre cele noua congregatii ale Curiei Romane, respectiv aparatul administrativ al Sfantului Scaun, care il ajuta pe Papa in conducerea Bisericii, care se ocupa cu tot ceea ce tine de competenta Sfantului Scaun privitor la disciplina si promovarea Liturgiei si, in primul rand, a Sfintelor Taine.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult