Acasa Eveniment Persoana care a plasat bomba la Istanbul a fost arestată

Persoana care a plasat bomba la Istanbul a fost arestată

scris de P.C.R.
100 Afisari

Persoana care a plasat duminică o bombă pe strada Istiklal din Istanbul, omorând cel puţin şase persoane, a fost arestată, a anunţat luni ministrul de Interne turc Souleyman Soylu citat de Anadolu.

Preşedintele Recep Tayip Erdogan şi vicepreşedintele Fuat Oktay au indicat anterior că o „femeie” este responsabilă pentru acest atac, relatează AFP.

Ministrul de Interne a acuzat luni Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) că a provocat atacul din Istanbul. „Conform concluziilor noastre, organizaţia teroristă PKK este responsabilă de atac”, a afirmat oficialul turc.

Atacul, care nu a fost revendicat, s-a soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, dintre care jumătate au necesitat spitalizare.

Soylu nu a precizat condiţiile în care persoana suspectată de comiterea atentatului a fost arestată şi nici dacă este vorba de o femeie.

Preşedintele Erdogan a fost primul care a denunţat un „atac josnic”, chiar înainte de a pleca spre Indonezia, la summitul G20 din Bali: „Primele indicii sugerează un atac terorist”, a declarat şeful statului turc, adăugând că „o femeie ar fi implicată”.

PKK, considerată organizaţie teroristă de Ankara, dar şi de aliaţii săi occidentali, între care Statele Unite şi Uniunea Europeană, luptă împotriva guvernului turc de la mijlocul anilor ’80 şi a fost considerată deseori responsabilă de atacuri sângeroase comise pe teritoriul turc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult