Acasa Eveniment Record romanesc. Zero angajati, profit 3,68 miliarde de euro

Record romanesc. Zero angajati, profit 3,68 miliarde de euro

scris de Ziua Veche
2 afisari

 Cea mai profitabila companie romaneasca din 2009 a fost o firma dintr-un sat brasovean, firma avand zero angajati si un profit mai mare decat al Petrom- 3,68 miliarde de euro (2,5% din PIB-ul Romaniei).


American European Marketing & Entreprises figureaza la Registrul Comertului cu sediul in satul Fantana, comuna Hoghiz, judetul Brasov si activeaza pe piata imobiliara, informeaza Hotnews.

Reprezentantul companiei a confirmat pentru HotNews ca sunt cei mai profitabili din economie, dar au refuzat sa ofere alte informatii legate de activitatile pe care le au, promitand ca saptamana viitoare vor veni la Bucuresti pentru o conferinta de presa.

Cititi aici date complete, obtinute de la Registrul Comertului, despre „firma minune”.

Cornel Ionescu, administratorul American European Marketing & Entreprises, declara, anul trecut, pentru   SFin ca firma pe care o reprezinta „ este o societate infiintata ca urmare a unor planuri bine puse la punct si cu scopuri stabilite dinainte. Unii dintre actionari sunt persoane cu mai multi ani de experienta si cunostinte in managementul financiar, inclusiv in sfera burselor, a contabilitatii si in colaborari public-private atât in SUA, cât si in Uniunea Europeana. Incepând cu infiintarea acesteia, societatea a fost gândita sa opereze atât in România, cât si in afara tarii, cu perspective de colaborare in grup de interes cu intreprinderi comerciale mari – americane si multinationale, cu banci transnationale si cu Guvernul SUA”, Ionescu sustinea ca realizarea proiectelor planificate se va face in etape, in decurs de trei ani de la infiintare. „In prezent (septembrie 2009-n.r.), societatea isi imparte initiativele pe mai multe sfere de interes, cum ar fi comertul intermediar specializat in vânzarea produselor cu caracter specific – neclasificate in alta parte, activitatile de management ale holdingurilor etc. Deruleaza afaceri cu instrumente financiare, dar si activitati in domeniul IT”, spunea reprezentantul companiei, fara a preciza din ce tranzactii sau prestari de  servicii a scos firma acel profit uluitor.

Actionarii doreau in 2009 sa poata lista compania la burse din strainatate. Pâna atunci insa, mizau pe emiterea unor „cupoane sau cecuri valorice multifunctionale” in peste 100 de tari. De asemenea, firma intentiona semnarea unui contract prin care sa devina „strângator exclusiv de fonduri” pentru o organizatie americana cu ramificatii internationale.
Daniel Afusoae, alt administrator al firmei American European Marketing & Entreprises declara, tot pentru SFin, ca strategia companiei este aceea de a sta intr-un anonimat temporar. „E prima firma care declara un sediu fictiv?! Acesta a fost planul nostru pentru a reusi ceea ce ne-am propus. Compania nu deruleaza un singur tip de afaceri, având implicatii si in zona imobiliara, si in IT. Sunt si alte sectoare cu care ne intersectam si care ne aduc incasari”, preciza Afusoae.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult