Acasa Eveniment Şoc. Un bărbat s-a aruncat de la balconul Parlamentului. Vezi ce zice presa straina – VIDEO

Şoc. Un bărbat s-a aruncat de la balconul Parlamentului. Vezi ce zice presa straina – VIDEO

scris de C.P.
0 afisari

UPDATE, ora 16.50: Presa internaţională a relatat despre incidentul petrecut joi dimineaţă în Parlamentul României, când un bărbat a sărit de la un balcon în timpul discursului premierului Emil Boc, informează Mediafax.

“Premierul României, Emil Boc, a supravieţuit unei noi moţiuni de cenzură, a patra de anul acesta, după ce un bărbat a sărit de la balconul Parlamentului pentru a protesta faţă de politicile economice”, notează Radio Free Europe/Radio Liberty.

“Un bărbat s-a aruncat de la un balcon, în Parlamentul României, în timpul discursului premierului Emil Boc, protestând faţă de măsurile de austeritate”, scrie agenţia DPA.

“În momentul incidentului, Boc se pregătea să rostească un discurs despre legea salarizării publice, pentru care au existat două moţiuni de cenzură săptămâna aceasta”, precizează DPA.

“Un român în vârstă 40 de ani s-a aruncat de la balconul Parlamentului României, denunţând politicile de austeritate ale Guvernului”, notează AFP.

“Dezbaterile au fost suspendate scurt timp pentru că un angajat al televiziunii publice a sărit de la un balcon protestând faţă de măsurile de austeritate”, scrie şi agenţia Reuters.

Informaţia despre incidentul din Parlamentul României a fost preluată şi de agenţia APcom, de publicaţia Sofia Echo şi de postul Europe1.

–––––––––––––––––––

UPDATE. Ora 12.30. Adrian Sobaru nu are nicio leziune care să îi pună în pericol viaţa. „Sunt fracturi ale oaselor frontale, ale nasului şi ale globilor oculari. El se va afla sub îngrijirea neurochirurgilor. Va fi operat pentru a se rezolva probleme de fractură la nivelul oaselor feţei”, a declarat Cătălin Cârstoiu, directorul Spitalului Universitar.

În zilele următoare se va face şi o expertiză psihiatrică, pentru că a fost vorba despre o tentativă suicidară. Bărbatul a fost sedat, iar echipa medicală se ocupă acum de traumatismele medicale.

Premierul Emil Boc a transmis, joi, după accidentul produs la Parlament, un apel către „luciditate şi raţionalitate”, afirmând că ştie că mulţi români sunt într-o situaţie dificilă, dar că nu este vina exclusivă a

cuiva, fiind nevoie de o atitudine echilibrată şi raţională.

––––––––––––––-

UPDATE. Ora.11.50. Bărbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului este Adrian Sobaru, electrician la TVR, căsătorit, are 40 de ani şi doi copii, dintre care unul suferă de autism, el fiind nemulţumit că în urma măsurilor de austeritate luate de Guvern i-au fost retrase unele drepturi pe care le primea pentru copil.

Motiunea de cenzură a fost respinsă, iar Legea cadru a salarizării va merge la promulgare.

UPDATE. Ora 11.40. Şedinţa Parlamentului a fost reluată. Se va vota moţiunea de cenzură fără dezbateri. Opoziţia a anunţat că nu mai participă la lucrări.

În urmă cu o lună după un alt angajat al televiziunii publice s-a sinucis. În dimineaţa zilei 18 noiembrie, Marian Ciobanu (45 de ani), angajat ca liftier al TVR, a fost găsit spânzurat în subsolul televiziunii din cauza datoriilor pe care le avea către bancă.

–––––––––-

UPDATE: În timpul intervenţiilor în plenul Parlamentului, un bărbat s-a urcat la unul din balcoanele sălii de plen, de unde a strigat „Boc, aţi luat drepturile copiilor”.Bărbatul purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ucis viitorul”. Imediat după aceasta, în jurul orei 10:30, bărbatul pare să se fi aruncat de la balconul plenului, în cădere strigând „Libertate”, transmite Mediafax.

În cădere, bărbatul a rupt un pupitru.Bărbatul este transportat la Spitalul Universitar de echipajul SMURD care a sosit la Palatul Parlamentului. Înainte de a fi scos cu targa din sala de plen, acesta a strigat „Libertate!”. Bărbatul, care se pare că este angajat al televiziunii publice, poartă un tricou pe care scrie „Ne-aţi ciuruit, ne-aţi ucis ucis viitorul copiilor noştri, ne-aţi vândut”. Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat că acestuia i-a fost acordat primul ajutor de către asistenţa medicală SMURD, omul era conştient în momentul în care a fost preluat şi dus la Spitalul Universitar, transmite Agerpres.

––––-

Update. Bărbatul este conştient şi este transportat la spital, informează surse ISU. Lucrările Parlamentului s-au întrerupt. Se pare că bărbatul este angajat al postului public de televiziune. El are o fractura la picior şi o lovitură puternică la piept. Potrivit Realitatea.net, înainte să se arunce, barbatul de aproximativ 40 de ani ar fi strigat „Pentru tine Boc!”. La Parlament se dezbătea motiunea de cenzură pe tema legii salarizării unice. Premierul şi parlamentarii se află lângă omul care primeşte îngrijiri medicale. Vom reveni.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult