Acasa Eveniment Un inotator francez fara maini si fara picioare a traversat Canalul Manecii

Un inotator francez fara maini si fara picioare a traversat Canalul Manecii

scris de Ziua Veche
2 afisari

Philippe Croizon, un francez de 42 de ani cu toate cele patru membre amputate, a reusit sambata seara sa traverseze inot Marea Manecii intre Marea Britanie si Franta sosind in jurul orei 21.15 pe coasta franceza, transmite AFP, citat de Agerpres.


El a atins tarmul francez in apropiere de Wissant (nord) la 21.13, potrivit anturajului sau, care a precizat ca el s-a urcat apoi pe un vas pentru a ajunge inapoi in Anglia.

Inotatorul a plecat cu putin inainte de 8.00 (ora franceza) sambata dimineata din Folkestone (Anglia), dar a terminat traversarea sa cu un avans de mai multe ore fata de previziuni.

Philippe Croizon a fost electrocutat la o tensiune de 20.000 de volti in martie 1994 in timp ce el demonta o antena de televiziune, victima a unui arc electric intre el si o linie de inalta tensiune.

Pentru aceasta provocare, Philippe Croizon a avut nevoie de proteze echipate cu labe fixate de partile ramase de la picioare. Cioturile de la mainile sale nu ii permit sa avanseze, dar ii permit sa isi gaseasca echilibrul si sa nu sufere de rau de mare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult