Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri A doua DEZBATERE Ponta – Iohannis. Cele mai importante declaraţii. Cum comentaţi? (video)

A doua DEZBATERE Ponta – Iohannis. Cele mai importante declaraţii. Cum comentaţi? (video)

scris de Z.V.
352 Afisari

Iohannis l-a atacat dur pe Ponta pe temele coruptiei, plagiatului, amnistiei si gratierii, in timp ce Ponta a insistat pe paralela cu Basescu si pe faptul ca primarul Sibiului ar fi nepregatit.

A doua DEZBATERE Ponta – Iohannis. Cele mai importante declaraţii

A doua DEZBATERE Ponta – Iohannis. Cele mai importante declaraţii

Iohannis l-a acuzat pe Ponta ca, a doua zi cand va ajunge presedinte, legea amnistiei si gratierii. Ponta nu a parut deloc confortabil iar Iohannis a reluat tema si a numit o lunga lista de lideri din PSD cu probleme penale: Nastase, Dragnea, Nicusor Constantinescu, Hrebenciuc – pina la 38 de nume. Ponta a afisat un zambet si a incercat sa contraatace cu exemplele Mircea Rosca, Tudor Chiuariu, Varujan Vosganian si Akos Mora (PNL).
Cei doi candidaţi la preşedinţie, premierul Victor Ponta, din partea PSD, şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis, din partea ACL, au transmis câte un mesaj alegătorilor, miercuri seară, înaintea alegerilor prezidențiale de duminică.

”Vorbesc cu milioanele de români cu care m-am întâlnit și la Dorohoi, la Reșița, Cernăuți, Chișinău, în toate orașele și comunele din această țară, le spun că după zece ani de dezbinare România are o șansă extraordinară să meargă în direcția bună, să reparăm nedreptățile de atunci, România are nevoie de dialog și liniște, vreau să nu mai văd ură și atacurile la familie și la persoana candidatului, am văzut și de la dl Iohannis în ultima perioadă. Știu ce am de făcut, am 42 de ani, de la 18 ani lucrez și învăț pentru această țară. Mama mea și bunica mea, pensionare aici, să poata trăi într-o țară normlă, copiii mei care trăiesc aici să poată trăi aici și peste zece ani. Sunt foarte mândru că sunt român, că putem fi o țară mai bună și că rănile făcute în zece ani putem noi cei de la USL să le închidem și putem construi tot ce s-a stricat în acei ani”, a transmis Ponta românilor.

”Multumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că voi fi un președinte bun, și pentru dl Iohannis, și pentru cei ce au votat cu alt candidat”, a mai spus candidatul PSD.

”Am niște taloane de pensie. E important de știut: e o pensie de exact 4 lei”, a ținut să precizeze Klaus Iohannis.

”Trebuie să explic. 350 lei valoarea minim garantat, pensia dacă e mai mică se completează. Președintele țării trebuie să știe legea, hanbar nu are de legea pensiilor”, a intervenit Ponta.

”Din păcate, de dată această nu trebuie să alegem între două persoane, Klaus Iohannis şi Victor Ponta. Eu vă propun o schimbare a modului în care se face politică, domnul Ponta va propune o continuare a modului de a face politică. Domnul Ponta va propune o creştere a taxelor. Voi avea respect faţă de lege, faţă de cetăţeni, voi apară dreptul romanului la vot, indiferent dacă votează în Bucureşti, în Dorohoi sau în Londra. Domnul Ponta nu a reuşit să facă acest lucru. Dacă cineva nu şi-a făcut bine treaba că prim-ministru, cum putem să ne gândim că îşi va face treaba bine că preşedinte?”, a fost mesajul candidatul ACL pentru electorat.

”Nu am în spate niciun fel de instituții, niciun fel de oameni care mă manevrează. Dacă votați Victor Ponta, atunci PSD-ul va avea toată puetrea. Dragii mei, nu dați toată puterea unui singur partid care e un partid de stânga neautentic, nereformat. Votați schimbarea și voi fi un președinte foarte bun pentru voi”, a încheiat Klaus Ioahnnis.

”L-am văzut pe Traian Băsescu. L-a studiat foarte bine pe Traian Băsescu. Același fariseism, aceeași încredere cu care a prostit românii. Eu voi trăi în România fără Băsescu și Iohannis”, a spus Victor Ponta.

”Oare i-a prostit Băsescu pe români când v-a pus prim-ministru? Pentru că pe mine m-a refuzat, pe dvs v-a pus”, a reacționat și Iohannis.

Iohannis: „România are nevoie de un Parlament mai mic”

Klaus Iohannis: Actualul parlament are cateva probleme majore: e prea mare, inca un pic si ajunge la dimensiunea PE, nu se bucura de incredere si respectul cetatenilor, nu e eficient Romania are nevoie de un parlament mai mic, de alta legislatie de alegere a parlamentarilor, este bine sa fie bicameral, dar acest lucru nu va fi stabilit de presedinte, ci de partidele politice Cetateanul trebuie sa se simta bine reprezentat de Parlament. Trebuie sa fie mai mic, mai performant, mai credibil si ales astfel incat toata lumea sa inteleaga cum se ajunge acolo. Avem un sistem uninominal care in realitate e proportional

Victor Ponta: Eu spre deosebire de lozinci am facut lucruri: Am depus cu domnul Tariceanu lege pentru alegerea a 300 de deputati, colegii domnului Iohannis au votat impotriva. Suntem foarte multi acum pentru ca toti cei care au candidat la USL am iesit pe primul loc, dupa care Blaga, Ungureanu au intrat de pe locul doi sau trei.

Klaus Iohannis: Haideti sa convocam Parlamentul maine, vineri se intruneste si bagam in discutie si aceasta chestiune, imediat dupa ce picam legea gratierii si aministiei, toti vrem acest lucru, haideti sa ne apucam de treaba

Victor Ponta: La ora 9 isi demisia Cristian Radu, isi dau demisia Vosganian, Akos Mora, dar sa spuneti ca maine putem aproba legea pentru alegerea camerei…

Klaus Iohannis: Sustineti votul uninominal?

Victor Ponta: Asta discutam cu oamenii care vor sa reformeze legislatia
Ponta: „Sunt de acord că nu vom colabora”
Victor Ponta și Klaus Iohannis au vorbit, miercuri seara, la a doua dezbatere a finalei prezidențiale, despre un eventual tandem între cei doi candidați, unul președinte și celălalt premier.

Victor Ponta: A fost un subiect foarte folosit in campanie sa nu se dea puterea unui singur partid. Eu am propus USL, ce au votat oamenii in 2012, motiv pentru care voi lucra cu dl Tariceanu. Imi aduc aminte si acum, cred ca isi aduce si dl Iohannis, dl Basescu a spus ca va fi un presedinte rau. Eu voi fi un presedinte bun pentru toata lumea. Daca va face sa radeti ca vrea cineva sa fie un presedinte bun, cred ca veti fi ca dl Basescu si va veti certa cu Guvernul.

Klaus Iohannis: Eu cred ca nu o sa ajungem in situatia sa avem o situatie Iohannis presedinte, Ponta premier, cred ca din 16 noiembrie cariera politica a lui Ponta se incheie, propriul partid il va trimite acasa. Daca nu se intampla acest lucru, vom avea o colaborare institutionala.

DNA şi ANI, în ochii prezidenţiabililor

Victor Ponta și Klaus Iohannis au comentat, miercuri seară, în cadrul celei de-a doua dezbateri electorale din această finală prezidențială, difuzată de B1 TV, independența Direcției Naționale Anticorupție și a Agenției Naționale de Integritate.

”DNA face o treabă excepțională. În ultimele săptămâni am văzut o activitate intensă, mult discuții, multe persoane chemate la DNA pentru dosarul Microsoft. Eu sper ca pornind de aici să ajungem la o curățire a clasei politice. Ar fi un rezultat extraordimnar de bun. Eu voi merge pe linia pe care un președinte o poate urma: să lase DNA să-și facă treaba. E lucrul cel mai simplu în această speță. ANI e o instituție onorabilă care trebuie întărită și păstrată pentru a avea un control în această zonă a incompatibilităților. Voi propune partidelor să se elaboreze o legislație unitară ca ANI să funcționeze cu o legislație îmbunătățită. Toată lumea are tot interesul ca această instituție să funcționeze bine”, a afirmat Klaus Iohannis.

”Pentru mine e mai ușoară întrebarea, nu am avut probleme cu ANI, nici cu DNA, ca premier am asigurat condițiile să fie independente. Singurul caz în care activitatea ANI și a justitiei e cazul senatorului PNL AKos Mora, pe care dl Iohannis îl ține în continuare senator. Pe mine mă interesează în egala măsură viața de zi cu zi a celor care au aproape 4 milioane de procese civile, penale, am încercat sa facem acest sistem să funcționeze mai repede, mai eficient, și atunci când un judecător sau procuror greșeste, să fie și responsabil. Ca președinte, voi cere ca CSM să pregătească acele modificări legislative ca justiția să fie independentă”, a răspuns și Ponta.

”Mi se pare revoltător că dacă acum câțiva ani politicienii corupți se ocupau de retrocedări de câteva zeci de hectare, acum avem un foarte mare scandal în care e cercetat dl Hrebenciuc, în care a fost citat un foarte apropiat politician al dl Ponta, un domn Sârbu, acești domni au pregătit retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare”, a replicat Iohannis.

”Așteptam să îmi spuneți lucrul ăsta. Să vă spun cum se face lucrul bine făcut la Sibiu. S-a retrocedat către Biserica Evanghelică, Biserica Brukenthal, Palatul Copiilor, Forumul germanilor are multe alte clădiri. Din 1976 cereri de retrocedare ați rezolvat 174 doar pentru ani”, a reacționat candidatul PSD.

”Vă spun în față că ați mințit grosolan. E un atac la reputația mea de primar și de politician. Aceste retrocedări au fost făcute pentru ca acele entități au dreptul să le primească. Agenția care s-a ocupat de acea retrocedare e în subordinea dvs, nu primarul e responsabil. Aceste retrocedări au fost făcute de statul român. Mintiți, încercați să mă enervați, să mă jigniți”, a mai spus Iohannis.

Lupte pe corupți între Iohannis și Ponta

Cei doi candidaţi la preşedinţie, premierul Victor Ponta, din partea PSD, şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis, din partea ACL, au discutat miercuri în cea de a doua dezbatere televizată înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale, despre cum vor trata justiția în mandatul său.

Iohannis numește o listă lungă de lideri din PSD cu probleme penale, precizând că sunt 38 de cazuri, față de PNL cu doar 3.

Klaus Iohannis: S-a facut mult vorbire despre ce trebuie sa faca presedintele ca sa protejeze justitia. Eu vreau sa garantez justitia si statul de drept. Eu cred ca in acest domeniu trebuie sa avem curajul sa spunem nu ne bagam unde nu ne fierbe oala, nu avem ce cauta noi politicienii in actul de justitie. Justitia e independnta are sistemele proprii, cel mai bun lucru e sa nu ne bagam acolo

Daca vorbim de actiuni care ne definesc ca politicieni (prezinta o poza), o frumoasa imagine de grup in ianuarie 2011 in jurul dlui Constantin Nicolescu, cu dl Ponta, Nastase, Severin, Hrebenciuc, Vanghelie, care au afirmat ca e o persecutie politica si nu e bine ca acest domn, intre timp condamnat, sa fie deranjat. Asta nu se numeste independenta justitiei, ci fortarea justitiei.

Victor Ponta: O sa va dau alta poza la schimb, care o sa va placa. Domnul Iohannis spune intr-un limbaj neaos sa nu ne bagam in justitie. CSM e garantul justitiei. O sa ma comport fata de justitie cum m-am purtat ca premier. Daca credeti ca doamna Kovesi nu e buna, o sa o schimbati. Alaturi de mine atunci era si Crin Antonescu, si seful PNL Arges – cum il ceama, il cunoasteti? Erau toti colegii de la PNL in fata unui abuz, noi am cerut atunci independenta justitiei fata de abuzul unui senator PNL

Iohannis renunta la dreptul la replica: Ne-am lamurit

Victor Ponta: Eu il consider presedinte PNL pe dl Antonescu si fondator pe dl Tariceanu. Dl Iohannis vorbeste in numele PDL

Klaus Iohannis: Recunoasteti deciziile unei instante?

Victor Ponta: Dumneavoastra recunoasteti decizia instantei in cazul unui plagiat?

Klaus Iohannis: Exista decizie care spune ca sunt presedintele PNL, afirmatia dvs e o dezinformare publica, sa nu spun iar minciuna publica.

Victor Ponta: De ce, aseara ati mintit de mult ori

Klaus Iohannis: Sa nu confudam numele meu cu al dvs.

Discuţii aprinse pe tema corupţilor din Parlament
Victor Ponta și Klaus Iohannis au vorbit, miercuri seară, în cadrul celei de-a doua dezbateri electorale din această finală prezidențială, difuzată de B1 TV, despre problema parlamentarilor corupți și despre legea grațierii și amnistierii.

Iohannis i-a propus lui Ponta să convoace Parlamentul și să respingă legea amnistierii, premierul cerându-i, în schimb, demisia lui Mircea Roșca din Senat.

Victor Ponta: Faceti un exercitiu: Boc Blaga, Videanu, Flutur , il scoatem pe Basescu si il punem pe Iohannis. Romania ar arata ca in 2014

Klaus Iohannis: Daca va ajunge presedinte, a doua zi in Parlament va fi aprobata legea amnistiei si gratierii si ne vom trezi inapoi in societate cu toti coruptii si condamnatii, toti frumos albiti

Victor Ponta: Lozincile dlui Iohannis nu ne ajuta cu nimic.

Klaus Iohannis: Asteapta Romania lui Victor Ponta cu legea aministiei. Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Viorel Hrebenciuc, Ecaterina Andronescu, Serban Mihailescu, Miron Mitrea, Dan Nica, Dan Sova, Ioan Adam, Victor Mocanu, Adrian Duicu, Bunea Stancu, Nicusor Constantinescu – 38, va las lista, daca doriti.

Victor Ponta: Aia e lista doamnei Macovei. Dl Hrebenciuc – DNA a cerut arestarea sa, si-a dat demisia si a fost arestat. Aveti o cerere pentru arestarea lui Mircea Rosca. Puteti sa ii cereti sa isi dea demisia? Dl Chiuariu i-ati cerut sa isi dea demisia si nu v-a ascultat

Klaus Iohannis: Dl Ponta, sunteti presedinte PSD, eu ACL, hai sa facem o treaba intre barbati. Maine se convoaca Parlamentul, scoatem legea amnisitiei si dam liber la toate arestarile. Acceptati sa convocam parlamentul? Sunteti de acord sa convocam parlamentul? ACL vor veni toti. Sunteti de acord sa votam impreuna?

Victor Ponta: Vineri INS prezinta datele pe trimestrul trei. E o tema importanta pentru tara

Klaus Iohannis: Eu sunt total impotriva acestei legi, nu cred ca Romania are nevoie de aceasta lege. PNL a votat impotriva legii de cand a venit PSD pe sest cu legea si a incercat sa ne-o bage pe gat. Am oprit in ultimul moment acest act normativ de care Romania nu are nevoie dar de care PSD are foare mare nevoie. Voi fi presedintele Romaniei, voi refuza promulgarea actului normativ si nu vom avea legea aministiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS