Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Adio ştampile la firme !

Adio ştampile la firme !

scris de C.P.
20 afisari

UPDATE – Guvernul a decis miercuri eliminarea obligativității ștampilei pentru persoane fizice și juridice de drept privat, informează Biroul de presă al Executivului.

„Actul normativ elimină obligativitatea aplicării ștampilei atât pe declarațiile, cererile și alte documentele depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat, așa cum sunt definite în Codul civil, precum și de către entitățile fără personalitate juridică, la instituții sau autorități publice, cât și pe documentele sau alte înscrisuri emise între aceste entități sau persoane. Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ștampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent. Măsura are scopul să reducă birocrația și să simplifice regulile administrative”, precizează sursa citată.

Un proiect legislativ elaborat de Ministerul Finanţelor prevede eliminarea obligativităţii utilizării ştampilei de către persoanele fizice şi persoanele juridice de drept privat pentru declaraţiile, cererile şi alte documentele depuse de acestea la instituţiile publice, precum şi pentru documentele emise între ele.

stampileMinistrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că ştamplia pentru firme va fi eliminată, guvernul urmând să adopte în şedinţa de miercuri o ordonanţă în acest sens.

Premierul Victor Ponta a anunțat că, în ședința de miercuri a Guvernului, va fi adoptată o ordonanță „istorică” privind eliminarea obligativității ștampilei pentru firme, subliniind că România va arăta, cu siguranță, mai bine cu cât mai multă comunicare informatizată.

Premierul Victor Ponta l-a întrebat, la începutul şedinţei de guvern, pe Ministrul Finanţelor dacă desfiinţează ştampila, acesta răspunzând afirmativ. „Domnul ministru Teodorovici azi desfiinţăm ştampila? Ziceţi, juraţi că aşa este!”, i s-a adresat premierul.

Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ precizând că de la momentul publicării ordonanţei în Monotorul Oficial „dispare această obligaţie a contribuabilului în relaţia cu statul român de a folosi această formă învechită şi istorică”.

Premierul a afirmat că România va arăta mult mai bine fără ştampile „cu cât mai multă comunicare informatizată”.

Consideraţi că eliminarea ştampilelor este o măsură buna ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult