Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Avem nevoie de încă o zi nelucrătoare cum cere BOR?

Avem nevoie de încă o zi nelucrătoare cum cere BOR?

scris de C.P.
8 afisari

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor în care solicită adoptarea măsurilor necesare pentru ca sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, din 30 noiembrie, să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare, parlamentarii urmând să fie informaţi.

Prea Fericitul parinte Daniel

† D A N I E L PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE

Scrisoarea precizează, potrivit Mediafax, că Biserica s-a exprimat public, în ultimii 20 de ani, solicitând declararea prin lege a sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, 30 noiembrie, ca sărbătoare legală nelucrătoare, dar acest demers nu a captat atenţia factorilor decizionali şi a rămas nefinalizat.

„Venind în întâmpinarea dorinţelor clerului şi credincioşilor ortodocşi români adresate Sfântul Sinod şi pentru a sublinia după cuviinţă importanţa pe care Sfântul Apostol Andrei o are în viaţa spirituală a poporului român, vă adresăm, în numele Sfântului Sinod al BOR, rugămintea de a adopta măsurile necesare pentru promovarea unei iniţiative legislative prin care sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României – 30 noiembrie să fie declarată sărbătoare legală nelucrătoare„, se arată în scrisoare.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a precizat că Biroul Permanent a luat act de scrisoare, va fi distribuită grupurilor parlamentare şi a arătat că este o iniţiativă bună, care ar putea fi preluată de parlamentari.

Avem nevoie de încă zi nelucrătoare cum cere BOR?

Aveţi şi alte propuneri de sărbători legale?

4 comentarii

fericitu 07-06-2011 - 10:14

Eu propun urmatoarele sarbatori: 365 de zile sa nu muncim ca suntem prea bogati; romanii au de toate.365 de zile sa folosim din bogatia ce ramane din celelalte 365 de zile cand nu am muncit.Iar cand nu mai avem chef nici de una nici de alta, ne apucam de furat unul de la altul, incepand cu mormintele din cimitire.Cei smecheri pot sa se duca si in alte tari sa fure ca deja este sport international la romani.la urma de tot ne mancam unii pe altii si se termina cu toate.Cine mai ramane pe aceste meleaguri poate sa se transforme in artisti, confectionanad obiecte de arta din oasele unui popor CARE ESTE, a fost si nu va mai fi in veci.ASA SA FIE.

nu merci 07-06-2011 - 15:22

Apostolul Andrei ocrotitorul Romaniei?????? De bine ce-a ocrotito este ultima tara ca nivel de trai si civilizatie din UE. Te rog frumos Andrei sa nu ne mai ocrotesti il vreau in loc pe ocrotitorul Norvegiei ca aia sunt primii la toate Noi de 2000 de ani sub buna ta ocrotire numai de belele am avut parte.

esti prost 08-06-2011 - 14:20

Numai prostii scoti pe gura aia….mai bine ai tace. Daca nu iti convine pleaca tu in Norvegia sa stai acolo. Sa te ierte Dumnezeu pentru cum ai vorbit mai sus.

lala 09-06-2011 - 14:17

cine beneficiaza de liberele acesta bor mai bine ar stopa hotiile din parohii

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult