Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Cât are PDL în sondaje, 18% sau 8%?

Cât are PDL în sondaje, 18% sau 8%?

scris de Roland Catalin Pena
6 afisari

Cât are la ora actuală PDL în sondaje? E întrebarea la care răspunsurile diferă foarte mult. Iar diferenţa între ce spun liderii PDL şi sondaje este de peste 10 procente.

Dan Cristian Popescu, presedinte PNL Sector 2

Ultimul sondaj efectuat de IMAS pentru ziarul Adevărul arată că democrat-liberalii au 18%. Deci am putea spune că au un procent bun, dacă ţinem cont de măsurile de austeritate luate de PDL în timpul guvernării Boc.
Pe de altă parte fostul lider PDL, Sorin Frunzăverde, a declarat la începutul săptămânii că Boc a dus partidul la 8%: „Nu e vorba de oportunism, nici traseism, sunt de 22 de ani în acest partid, am fost şi când avea 6-7% şi nu am plecat. Picătura care a umplut paharul a fost faptul că, deşi a fost prim-ministru, Emil Boc, a dus partidul la 8-9%, acum s-a întors la partid şi vorbeşte în numele partidului şi îl va duce la dezastru… Eu i-am spus… Am fost mai mulţi colegi, unii i-au spus mai tranşant decât mine”, a încheiat Frunzăverde.
În concluzie: cât are PDL în sondaje, 18% sau 8%? Nu de alta, dar diferenţa între cele două presupuneri e foarte mare. Eu cred că partidul e la 8%, pentru că mulţi au plecat şi continuă să plece din PDL.

Texte de acelaşi autor

2 comentarii

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 05-04-2012 - 17:48

D-le Popoescu, hai sa fim realisti. PDL-ul nu are cum sa mai faca pragul electoral; el va muri sub 1%. Acum, insa, mass-media incurajeaza acest partid mafiot numai si numai pentru a incerca sa diminueze succesul PPDD-ului si sa faciliteze furtul masiv care se preconizeaza a se intimpla, in sensul ca, aceste sondaje se fabrica acum dupa ureche, iar la ziua votului, usl-ul va fura masiv si le va da o ciosvirta pdl-ului su ppdd-ului pentru ca populatia sa zica: „da, domnule, a iesit votul precum sondajele, deci nu s-a facut nici o frauda la alegeri.” Nu este adevarat ca pdl-ul ar avea 18 %, dar nici usl-ul nu poate sa aibe 48%. Adevarul este ca ppdd-ul are aproape spre 45, usl-ul 35, iar restul revine celorlalte partidulete.

Lucrețiu 08-04-2012 - 21:22

Nu sunt de acord cu „USL+PDL” aceeași mizerie”. Este clar că sunteți membru PPDD, că altfel nu ați spune că aveți 45%. Nu aveți cum să aveți un așa scor, că vă votează în principiu 16%, iar în cel mai bun caz 20%, dacă și numai dacă reușiți să vă desemnați candidați la toate posturile de la locale și în toate colegiile parlamentare (cam dificil pentru organizarea dvs.). Altfel veți vedea că nu luați nici pe departe atât. PDL, erodat de guvernare, are totuși o bună organizare. De aceea, la locale va obține probabil în jur de 30% pentru că se vor realege primari în funcție. La parlamentare, cu sprijinul primarilor și cu ajutorul pomenilor, dar și al promisiunilor, precum și cu vizibilitatea dată de congresul PPE care va fi în toamnă, vor obține între 20 – 25% cel mai probabil. Cât despre USL, își va păstra aleșii locali, iar la parlamentare îi revine undeva la 40-45%. Probabil USL va forma guvernul, dar împreună cu UDMR și dacă va trece pragul, probabil și cu PRM.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult