Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Cătălin Baba pentru noi este “Funeriu doi”

Cătălin Baba pentru noi este “Funeriu doi”

scris de Roland Catalin Pena
35 afisari

Actualul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, se aseamănă din ce în ce mai mult cu precedecesorul său, Daniel Funeriu. Asemănarea nu ar trebui să surprindă pe nimeni deoarece consilierul lui Baba este chiar Funeriu.
Ministerul Educației a anunțat că a schimbat regulile de înscriere la facultate a absolvenţilor de liceu care au obţinut

Cătălin Baba pentru noi este “Funeriu doi”

şi diploma de Bacalaureat. Astfel, potrivit noilor dispoziţii date cu numai trei luni înainte de înscrierea la facultăţi, nu vor mai fi luate în calcul mediile din liceu, pe baza cărora se constituiau dosarele de admitere. Acum, universităţile care organizează admitere pe bază de dosar trebuie să găsească o altă metodă de a selecta absolvenţii de liceu. Se vor lua în calcul, cel mult mediile de la Bacalaureat.
Deci, cu doar trei luni înainte de înscrierea la facultate, Cătălin Baba a schimbat regulile. Practic elevii din clasa a doisprezecea sunt bulversați. Anii în care au învățat carte la toate materiile nu mai contează.
Incompetența lui Cătălin Baba a fost anunțată de rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, încă de la numirea acestuia în funcție: „Prin numirea lui Cătălin Baba la ministerul Educației nu se va petrece decât continuarea stagnării educaţiei din România în forme depăşite, care vor degrada viitorul ţării. Vor trece unu-doi ani şi se va vedea cu ochiul liber că şi acest ministeriat a fost un eşec, cu moştenirea lui Funeriu şi legea lui, din care se revendică, cu tot”, afirma rectorul Andrei Marga.
Iată deci că nu au trecut decât două luni de la numirea lui Baba în funcție și vorbele lui Profesorului Andrei Marga s-au adeverit.

Alte texte de acelasi autor

1 comentariu

dxn 03-04-2012 - 21:41

„Anii în care au învățat carte la toate materiile nu mai contează.”

Dom’ Popescu!
Mata esti un baietas care este ca este ce este cum este.
Pustiule, in ultimii trei-patru ani liceenii din RO nu au invatat decat atat:
-fetele, cum sa se f**a mai mult si bine, intre ele sau cu altii (nu com\nteaza);
-baietii, cum sa le-o t***a mai mult profesoarelor tinere, iar in lipsa lor sa si-o t***a intre ei.
Ce sustii mata in „comentariul” postat nu-i decat o blasfemizare a actului de invatare.
In RO nu invata -in liceu- nimeni, NIMENI/NIMENEA/ NOBODI(Y), la „toate” materiile, loaza!
Nu te strofoca sa-mi raspunzi. Nu te iau in considerare cu asemenea gandire, Prostovane!
Nu pot decat sa-mi „esprim” decat totala „despretuire” fata de asemenea afirmatie specifica c******r masculinizate!
Pleaca de la acesata publicatie!
Du-te invartindu-te, loaza!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult