Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Ce credeţi despre introducerea impozitului forfetar ?

Ce credeţi despre introducerea impozitului forfetar ?

scris de Mihaela Popescu TAULET
6 afisari

Impozitul forfetar ar putea fi aplicat din semestrul doi al anului 2013, a declarat ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini, vineri, la o conferinţă de presă.

Maria Grapini

Impozitul forfetar nu este o reintroducere. Acela a fost un impozit minim, pe care l-am condamnat’, a afirmat Maria Grapini.  Impozitul forfetar pentru care se realizează analiza şi studiul de impact în această perioadă se va introduce pentru categoriile de servicii la care cheltuiala administrativă pentru plata impozitului pe profit este mare atât pentru întreprinzător, cât şi pentru stat, se arăta recent, într-un comunicat al Cabinetului ministrului delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de Afaceri.

Impozitul se va aplica pentru categorii de servicii precum cele de la pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de înfrumuseţare, spălătorii auto, ateliere de croitorie, ateliere de încălţăminte. Sumele de plată nu vor fi egale pentru toate serviciile şi se va ţine cont de indicatori precum capacitatea locaţiei, calitatea amplasamentului, tarifele medii adecvate locaţiei.

Potrivit autorităţilor, impozitul forfetar va fi introdus pentru simplificarea administrativă la întreprinzător şi la instituţiile de control ale statului, pentru evidenţierea veniturilor în mod corect şi pentru realizarea de profit în vederea repartizării pentru dezvoltare sau dividende, de către întreprinzători. Aceştia vor plăti suma fixată, indiferent de cât profit vor realiza.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că limita de credit ce poate fi accesată de firme prin programul Mihail Kogălniceanu a fost majorată de la 120.000 lei la 400.000 lei. ‘În ceea ce priveşte programul Mihail Kogălniceanu, mediul privat solicita o modificare legată de prag, care era de până la 120.000 lei. Din acest an pragul este de 400.000 lei’, a spus Maria Grapini.

Ce părere aveţi de intenţia autorităţilor de a introduce impozitul forfetar ?

Se va diminua evaziunea fiscală în rândul comercianţilor?

9 comentarii

BULA 11-01-2013 - 17:45

Impozitul forfetar este un fel de fumarit. Ii va sufoca pe cei care au ramas fara serviciu si vor sa se descurce pe cont propriu. La mine in cartier s-au inchis luna asta mai multe croitorii cu un singur lucrator (patronul). Cat sa scoata pe zi un croitor, ca sa plateasca chiria localului, energia electrica si caldura, consumabilele, etc, impozitul forfetar si sa-i ramana si de trai ? Daca cere opt lei ca sa scurteze o pereche de pantaloni risca sa n-aiba clienti, cand toalele la second hand se cumpara la reduceri si cu un leu bucata. Adica sa cumperi pantalonii cu zece lei si dai opt lei ca sa-i scurtezi ?

Eu ii inteleg pe FSN-istii de la conducere ca le trebuie bani sa dea la FMI, dar asta nu inseamna ca e corect sa casune pe micii proprietari. Sa-i dea la grinda pe marii evazionisti (ii stiu ei care sunt) si sa lase oamenii cinstiti sa traiasca si ei.

DXN 11-01-2013 - 20:01

Ai dreptate.
Dar ce poate gandi un protocomunist ca mongoloidul PM?
Trebuie sa jupoaie tot, de la remaioza, pana la cel care are o mica statie de incarcare a acumulatorilor.
Cred ca iti mai amintesti?
Ca nu esti chiar atat de „cu cas la gura”!

digital 11-01-2013 - 21:31

apăru și cretinu-avortat….”Ai dreptate.”
ești bou mă,vită!

digital 11-01-2013 - 21:29

da mă,carcalete,trebuie să dea banii furați de cotarlele băsiste,milogule!
ai face bine să cânți din drâmbă vre-un semestru în fața scărilor aulei,să mai scoți un ban să plătești datoriile băsexștilor!

BULA 12-01-2013 - 09:04

Plotoniere, asa e cand faci scoli inalte, nu mai canti la dramba. Iti vin banii de la buget, pe munca altora.

DXN 11-01-2013 - 22:59

Cu umbre care nu sunt, va-ntunecat vederea
Si v’a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti …
Cel ce in asta lume au dus numai durerea,
Nimic n’are dincolo … caci morti sunt cei muriti!
De ce sa fiti voi sclavii milioanelor nefaste,
Voi, ce din munca voastra abia puteti trai?
De ce boala i moartea sa fie partea voastra,
Cand ei in bogatia cea splendida si vasta
Petrec ca si in ceruri, n’au timp nici de-a muri?

Huhu Ciu 12-01-2013 - 00:54

Nu obişnuiesc să dau vina pe alţii, dar adevărul trebuie spus. Tot răul se trage de la deciziile dezastruoase ale cabinetului Ponta I, cel care în perioada mai-decembrie 2012 practic a devalizat această ţară”, a acuzat Victor Ponta. “Fiind campanie electorală, guvernul Ponta I şi-a bătut joc de banul public.”

Rezultatele dezastruoase ale cabinetului Ponta I au fost oarecum previzibile, este de părere actualul premier. “Când ţara este condusă de un premier plagiator, iar în cabinetul său se regăsesc personaje gen Dan Şova, Andrei Marga sau Ecaterina Andronescu, e clar că România se îndreaptă spre prăpastie”, l-a acuzat Victor Ponta pe precedentul premier, Victor Ponta

artimetica 12-01-2013 - 07:27

Madam Grapini si istetii astia de la Finante or fi auzit de Legea lui Pareto? O expun eu, aici: 20% din eforturi aduc 80% din rezultate.
Oamenii au o problema:evaziunea fiscala.Numai ca, in loc de a elimina 80% din ea, prefera sa faca 80% eforturi ca sa elimine numai 20% din ea. Cum nu-i putem banui ca sunt cretini, singura concluzie logica este ca sunt hoti.

urbos 14-01-2013 - 03:03

Sub orice forma ar fi, impozitul forfetar e o mizerie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult