Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Ce scrie presa britanică despre românul Florin Morariu

Ce scrie presa britanică despre românul Florin Morariu

scris de C.S.
61 afisari

Florin Morariu este descris ca un erou în presa internaţională, după ce l-a lovit cu o ladă mare de pâine în cap pe unul dintre atacatorii din Londra, înainte de a oferi adăpost în brutăria în care lucra la 20 de oameni îngroziţi de ce se întâmpla pe străzi.

Un curajos brutar român a lovit un terorist cu o ladă în cap, înainte de a oferi adăpost la 20 de oameni speriaţi, scrie The Telegraph.

Florin Morariu a fost privit ca un erou pe reţelele de socializare, după gestul său, notează cotidianul britanic.

Morariu, care lucrează la brutăria Bread Ahead, din Borough Market, a declarat pentruThe Associated Press:

„Ne-am îndreptat privirile către fereastră. Am văzut că lumea era agitată, toţi fugeau, unii leşinau, cădeau şi am ieşit să vedem ce se întâmplă”, a declarat acesta.

A văzut când a ieşit afară cum doi indivizi îi înjunghiau pe alţii. Mai întâi a îngheţat de frică şi nu ştia ce să facă. Apoi a luat o ladă şi a lovit unul dintre atacatori, scrie The Telegraph. A văzut cum oamenii fugeau disperaţi. A lăsat 20 dintre ei să intre în brutarie şi a tras obloanele.

Într-un video postat pe internet de Morariu, acesta spune: „Dumnezeule, este un atac terorist aici. Teroriştii taie oameni pe străzi”. Apoi a fost auzit strigând să i se dea un făcăleţ, ca să se poată apăra.

Florin Morariu este de atunci lăudat pe internet pentru curajul său: „Cred că Florin este un erou pentru că a atacat un terorist”. Altul a spus: „Ai respectul meu”.

Eroul de pe London Bridge povesteşte cum s-a luptat cu atacatorii, scrie şi the Sun.

Un bucătar român povesteşte cum i-a ajutat pe alţii în timpul atacului, notează şi New York Daily News.

Un bucătar român a fost lăudat şi considerat un erou, după ce a oferit adăpost pentru 20 de oameni speriaţi, în brutăria Bread Ahead, notează USA Today.

Morariu a devenit o erou, iar statutul său, de imigrant, de pe o reţea de socializare nu a fost ignorat.  „Un erou? Un bucătar român? Adică unul dintre acei imigranţi români care trăiesc de pe urma beneficiilor bitanice?  #londonattack,” a scris pe Twitter Zee Mitha, potrivit usatoday.com.

Un român curajos a atacat unul dintre terorişii de pe London Bridge, scrie şi Mirror.

Şapte persoane au fost ucise şi 48 au fost rănite în atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei, în afară de cei trei presupuşi autori împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Unii dintre răniţi sunt în stare critică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult