Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Cladirile din Bucuresti, pericol public in caz de cutremur (lista actualizată iunie 2015)

Cladirile din Bucuresti, pericol public in caz de cutremur (lista actualizată iunie 2015)

scris de Z.V.
96 afisari

Conform listei imobilelor expertizate tehnic din punctul de vedere al riscului seismic din Capitala, actualizata de Primaria Municipiului Bucuresti pe data de 26 iunie 2015, 187 de cladiri din Bucuresti sunt pericol public in caz de cutremur.

LISTA ACTUALIZATĂ a clădirilor cu risc seismic din Capitală

LISTA ACTUALIZATĂ a clădirilor cu risc seismic din Capitală

In acelasi timp, 183 de cladiri sunt incluse in clasa I de risc seismic (constructii cu risc ridicat de prabusire la cutremurul de proiectare corespunzator starii limita), conform documentului disponibil pe site-ul pmb.ro.

In clasa a II-a de risc seismic (constructii la care pierderea stabilitatii este putin probabila sub efectul cutremurului de proiectare, dar la care sunt asteptate degradari structurale majore) au fost incadrate 306 imobile, anunta siteul 1asig.ro.

De asemenea, 86 de cladiri (sunt incluse in Clasa a III-a de risc (sub efectul cutremurului de proiectare pot prezenta degradari structurale care nu afecteaza semnificativ siguranta structurala, dar la care degradarile nestructurale pot fi importante). In clasa a IV-a de risc seismic (corespunzator constructiilor la care raspunsul seismic asteptat fiind similar celui corespunzator constructiilor noi, proiectate pe baza prescriptiilor in vigoare) au ramas incluse 6 imobile.

Nu in ultimul rand, 1.608 cladiri se afla pe lista celor expertizate tehnic plasate in categorii de urgente, conform normativului P100-92, neincadrate in clasa de risc seismic corespunzatoare. Normativul de Proiectare P100-92 plaseaza constructiile, din punctul de vedere al riscului seismic, in trei categorii de urgente: – U1, U2, U3. Pentru incadrarea acestor imobile in clasa de risc seismic corespunzatoare, asociatiile de proprietari/ proprietarii se pot adresa expertului tehnic elaborator al expertizei tehnice sau unui alt expert tehnic atestat pentru rezistenta si stabilitate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice.

Actualizarea listelor existente pe site-ul pmb.ro se face periodic, in functie de eventuale modificari ale legislatiei, dar si utilizand informatiile transmise de catre proprietari, dupa ce acestia consulta si identifica eventuale erori pe lista publicata. Actualizarea consta in corectarea unor date de identificare ale imobilelor privind anul construirii, numarul de niveluri, numarul de apartamente din imobil si noi incadrari intr-o clasa de risc seismic.

Cutremurele se numara, alaturi de inundatii si alunecari de teren, printre cele trei riscuri catastrofale la care este expusa cel mai mult Romania. Pentru protectia financiara a locuintelor impotriva celor trei riscuri catastrofale a fost dezvoltat sistemul asigurarilor obligatorii de locuinta, administrat de societatea privata PAID Romania – Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale. De asemenea, cei care doresc sa isi protejeze locuinta impotriva unor riscuri suplimentare si contra unei sume mai mari, pot opta, pe langa asigurarea obligatorie PAD, si pentru o polita facultativa.

In luna iunie 2015 s-au produs peste 30 de cutremure in tara noastra, 15 dintre acestea avand magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult