Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Confiscaţi averile interlopilor! Sunteţi de acord?

Confiscaţi averile interlopilor! Sunteţi de acord?

scris de Roland Catalin Pena
3 afisari

Interlopi sunt peste tot: în politică, în administraţie, în sindicate, în justiţie, în firme, pe stradă. Tot mai mulţi. E drept că, de o perioadă, se pare că şi activitatea organismelor abilitate să lupte cu crima organizată sau cu corupţia s-a intensificat.

Confiscati averile interlopilorDar, totul rămâne o joacă de copii, un consum aproape inutil de resurse financiare şi umane atât timp cât interlopilor arestaţi nu li se pune sechestru imediat pe avere, iar celor condamnaţi nu li  se confiscă averile. Unii dintre ei sunt obişnuiţi cu puşcăria – cei din clanurile mafiote stradale – alţii nu – interlopii cu ştaif, „gulerele albe”; dar şi unii şi alţii, preferă, dacă chiar nu mai au altă ieşire, să ia nişte ani – puţini, că legea e blândă, iar completele de judecată şi mai şi – de închisoare decât să rămână fără bani.

De ce? Simplu: pentru că sutele de mii, milioanele, zecile sau chiar sutele de milioane de euro le asigură o viaţă bună după (las că nici la mititica nu o duc prea rău cei cu bani: cumpără protecţia celor cu muşchi, primesc pachete când vor şi cu ce vor, ţigări, băutură, droguri, telefoane, lap-topuri); şi mai ales le conservă puterea. Ceea ce înseamnă şi slujitori, şi relaţii şi posibilităţi de a reînoda activitatea infracţională. Stau un an – doi, mai retraşi – că numai regim disciplinar nu putem să-l numim – şi apoi trai nineacă pe banii românului cinstit, corect, cu teamă sau respect de lege şi respect faţă de semenii săi.

În timp ce în statele civilizate măsurile de sechestru şi confiscare sunt o componentă normală a actului de justiţie sau de control fiscal, la noi autorităţile se chinuiesc să găsească o soluţie pentru impozitarea a ceea ce nu poate fi dovedit din avere. Adică de ce să-i impozitezi: fă-i calculul cu ce a muncit, cât a muncit, ce moşteniri a primit, cât putea fi ajutat de mama şi de tata (dacă şi ăştia aveau resurse legale) şi tot ce e în plus se confiscă. Trece la buget pentru şcoală, sănătate, ordine publică. Asta dacă a muncit. Dacă nu se ia tot. Şi nu numai celor prinşi într-o acţiune judiciară: ci tuturor celor care nu-şi pot justifica bunurile mobile şi imobile; conturile şi celelalte. Adică beneficiarilor evaziunii fiscale.

Urlau mai deunăzi nişte pirande că sunt banii lor din cerşitul în Italia. Există cerşitul în vreun nomenclator de profesii şi meserii? Au plătit vreun impozit? NU! Totul se ia: case, bijuterii, maşini, bani, alte proprietăţi. Dacă nu pot dovedi banii de vilă, să rămână în ea, dar ca chiriaşi; cu chiria pieţei. Pe care să o plătească din mijloace legale – adică din muncă.

Puterea acestei zone putrede a societăţii vine tocmai din banii pe care îi au şi cu care – nefiind înregistraţi – pot corupe, pot cumpăra, pot chiar omorî. Teama de puşcărie – după cum spuneam  – este mult mai mică decât cea de a rămâne un nimeni; ca aceia pe care şefii de clanuri – de exemplu – i-au transformat în sclavi. Mai ales că, cu justiţia română, sunt şanse mari să nu se ajungă la detenţie. Dar teama de a nu mai avea nimic şi de a deveni un nimeni poate fi teribilă. Sunt convins că numai cu câteva exemple în acest sens, şi mulţi dintre cei care, de exemplu parazitează acum statul şi pe cetăţenii de rând, fie ei funcţionari fie afacerişti, se vor opri, vor abandona sau vor încerca să se ascundă. Şi în plus, în loc să fie băgaţi la puşcărie, o amendă grasă, dar grasă rău de tot, sau dacă nu mai au nimic, munca în folosul comunităţii: dar pe bune.

De ce nu s-a făcut? De ce nu se face?

Din „timiditatea politicienilor”.  Din motive de auto-protecţie: păi, măi tovarăşi, noi de ce am mai intrat în politică? Nu ca să luăm? Voi vreţi să nu mai furăm? Să dăm înapoi?

Apoi pentru protecţia celor de care a depins şi depinde averea şi protecţia lor; şi tot aşa, până la ultimele noduri ale acestei uriaşe reţele care a acoperit România.

Vrea cineva să facă reformă adevărată în ţara asta? Vrea Emil Boc să intre în cartea de istorie pe cal alb: asta să facă.

Parcă-i şi văd pe politicienii poltroni cum îşi abandonează deputăţiile, senatoriile şi ministeriile. Şi uite cum se poate primeni, fără altă bătaie de cap clasa politică. Cum vor găsi oamenii cinstiţi, competenţi şi responsabili, care se mulţumesc cu un salariu decent şi cu satisfacţia de a face ceva pentru ţară, pentru ceilalţi, locuri în politică şi în administraţie).

Domnu Băsescu, domnu Boc, ce ziceţi? Vă facem grup statuar la Alba Iulia?

Paulghitiu2009

8 comentarii

Yoke 03-04-2011 - 10:29

Daca Basescu insusi este (cel putin pe jumatate) din lumea interlopa, este clar unde-i protectia interlopilor. Dar cu Flota cum ramane ?

Ciu Huhu 03-04-2011 - 16:09

:)))

pitica 03-04-2011 - 10:54

excelent articol,,!!!dar din pacate va ramane pe hartie, pentru ca in continuare vor colcaii interlopii cu mertane,,politicieni infractori,,evazinosti fiscali ,afaceristi verosi,, si numai contiunui ca-i stim. cine sa-i bage la puscarie si sa le confiste averile?? cine,,?? ca sunt toti mana in man si bot in bot,, noi de partea cealalta vom plati frumos impozitele ca sa aiba jigodiile din ce trai,,!! singura solutie este sa-i radem pe toti , boicotarea alegerilor,, gerva generala,,,greva fiscala,,,,!! eu chiar numai vada alta solutie!!!

Bibi 03-04-2011 - 11:00

De acord cu pitica ! Oare ve-ti vedea tiganimea cu palate si Q7 platind impozite ?? Culmea, declara ca nu au venituri si vor ajutor social !!

adrian 03-04-2011 - 14:03

este singura solutie de a comfisca averile mafiotilor ,asa sa intimplat si in italia si au avut mare succes …

Bula-nash 03-04-2011 - 14:58

In principiu de acord, da ce faceti cu ele? credeti ca se vor gasi oameni care sa plateasca sute de mii de epuroi pentru palatele cu turnulete? Ca se va gasi si cash, de acord, sa-i rada! Da sa nu uite si de conturile si pachetele de actiuni de prin strainatatzuri!

tanase marian 03-04-2011 - 19:16

excelentele voastre,nu stiu de unde ancepe totul din aceasta societate romaneasca murdara dar stiu sigur de unde a anceput nenorocirea vietii mele,,..scuzati mi s crisul dificil nu agramat am o disfunctie grava neuronala datorata unui ,,a. v. c. ,, grav petrecut acum sase ani si la care am fost refuzat a fi ajutat de trei medici gasiti beti an cabinet la spitalul militar al ministerului de interne,,..unul dintre acsti criminali mi a spus atunci,, ala daca are creierul inflamat vine alta data,,………….recent la o recadere a bolii,,acum cinci luni,, am mers la clinica fundeni unde un derbedeu medic neurolog subordonat al doamei prof. dr. virginia ion de la neurologie etajul trei,.. m a dat afara an strada cand plangeam ca nu pot merge ca si acum si i am povestit drama de la spitalul m. i. asadar spun ca toate aceste fenomene imposibile antr o lume normala le am suferi devenit un invalid an timpul guvernarii presedintelui basescu si al sau prim ministru emil boc,,. fiti blestemati dragi politicieni romani, eu nu am mai iesit an strada de cinci luni,.. strig sa fiu ajutat si nu ma aude nimeni domnule ministru al sanatatii ungur,,.o tara blestemata ,,nu pot merge,, sa ajungeti si voi parasiti de dumnezeu si cu mana antins cum v ati exprimat eu muncesc de la 16 ani dragi nenorociti ai acestei tari pradate,,ajutor nu pot merge,,.eu am lucrat la s. t. s. am fost candva coleg de liceu si subordonat al domnului general cu patru stele tanase tudor ,,m. m. an rezerva tanase marian,,……….. ajutor nu pot merge ,am lucrat cu elemente tehnice fiare si sarme am muncit greu de ce mi se antampla asta,…….

tanase marian 03-04-2011 - 19:31

doresc sa mi se raspunda ,vreau un ajutor calificat,,. singura terapie utila este cea cu implant de celule stem dar mi se cer 10.000de euro an germania nu i am pentru ca nu am furat banii cuiva,nu mi s a instituit nici macar terapia de urgenta nenorocitilor,.tusine romani rusine romania,,tanasemarian251146@yahoo.com,,….. am acceptat si o terapie experimentala realizata undeva voi suporta riscurile,,…….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult