Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri De ce e Alianța Noastră a lui Marian Munteanu vitală pentru proiectul lui Iohannis de a aduce PNL la guvernare

De ce e Alianța Noastră a lui Marian Munteanu vitală pentru proiectul lui Iohannis de a aduce PNL la guvernare

scris de Doru Dragomir
29 afisari

Liderii PNL întorc zi și noapte rezultatele sondajelor pe toate părțile și tot nu le iese pasiența că vor face guvernul după 11 decembrie.
marian munteanu iohannis ciolosMăsurătorile intenției de vot le arată că nu pot atinge 30 la sută. Și asta nu ar fi nimic dacă formațiunea USR, a lui Nicușor Dan, ar sta mai bine. Nicușor are, pe bune, o problemă cu trecerea pragului, nu cu scorul de două cifre care să înceapă cu 2 cum se umflă în pene, ca să dea imbold activiștilor partidului.
Cum ai da și cum ai socoti, PNL și USR nu fac 40 la sută sub nici o formă, potrivit propriilor sondaje.
Nu ne interesează în această analiză că PNL și USR au în spate aceiași consultanți. Altă idee proastă, deși asta știu doar inițiații. Alegătorul, care nu e atât de stupid pe cât l-ar vrea cei care îi cer votul, simte că e cumva tras pe sfoară.

La asta s-a adăugat non-combatul premierului Dacian Cioloș, care a declarat clar, joi, la un an de când a devenit premier, că este pregătit să-și asume funcția de șef al Guvernului și după alegerile parlamentare din 11 decembrie, dar cu toate acestea nu se va implica în campania electorală.

În aceste condiții, Iohannis, care vrea PNL la guvernare, mai are nevoie de alte partide pe care să le alăture de formațiunile lui Gorghiu și Dan în viitoarea formulă de guvernare.
UDMR poate s-ar lăsa convinsă, cu cele 5 procente, dar, atunci, pretențiile pe care maghiarii le-ar ridica îl vor pune pe Dacian Cioloș în contradicție cu condițiile pe care singur și le-a asumat în Platforma 100.
Deci, Iohannis și PNL vor trebui să aleagă între Cioloș și UDMR. Or, să aleagă UDMR e imposibil în situația dată.

Ar mai fi PMP, care se pare că va sări de 5 procente. Dar, dacă ascultăm bine ce zice Traian Băsescu, iarăși nu se poate. Băsescu vrea să fie el premier, dacă intră PMP la guvernare…Ceea ce iar ar face de râs și pe Iohannis și PNL.
Mai mult, după așa ofensă, e greu de coabitat: „Noi nu avem soluţii convenabile, dar exclus orice alianţă cu PSD. Însă nici PNL nu reprezintă o soluţie mai bună, dar măcar nu miroase aşa urât”, a spus Traian Băsescu, vinerea trecută, la Timișoara.

Atunci ce variante ar mai avea Iohannis și PNL, din cele care au șanse să intre în Parlament? PRU și ANR.

Cum PRU înseamnă Sebastian Ghiță și Bogdan Diaconu, cel care călca steagul UE în picioare, președintele și partidul din care provine s-ar face de râsul lumii… Deci, e imposibil!
Însă, Marian Munteanu a fost, în primăvară, propunerea de candidat a PNL pentru Primăria Capitalei.
Concluzia e simplă, Iohannis și PNL au nevoie de intrarea în Parlament a partidului lui Marian Munteanu ca de aer. Altfel se pot sufoca de pe acum…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS