Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Debandadă şi incompetenţă la ANAF sector 4 Bucuresti

Debandadă şi incompetenţă la ANAF sector 4 Bucuresti

scris de Matei Iliescu
118 afisari

Funcţionarul în sprijinul cetăţeanului nu este o regulă care să se aplice în sediul Administraţiei Sector 4 a Finanţelor Publice din Bucureşti.

anaf sector 4 bucurestiUn contribuabil care a depus în timp util toate documentele pentru a-şi plăti taxele şi impozitele pentru anul 2015 s-a trezit zilele trecute cu o decizie de impunere emisă in luna octombrie prin care i se solicita plata unor impozite si penalitati din luna iunie. Precizam ca termenul legal de emitere a deciziilor este 31 martie, astfel incat fiecare contribuabil sa poata plati in doua transe egale la data de 25 iulie, respectiv 25 noiembrie.

Ca sa fim mai expliciti: Cineva emite o factura in luna octombrie şi ţipă de ce nu i-a fost achitată în luna iulie…Back to the future.. O întâziere doar de 7 luni.

Mai mult, chiar dacă potrivit prevederilor legale poate beneficia de o reducere a impozitului datorat statului, funcţionarii de la ANAF Sector 4 nu vor să ţină cont de normele de venit.

Constatând greşelile făcute de inspectorul fiscal de la ANAF sector 4 Bucureşi, persoana s-a prezentat la ghişeul ANAF pentru a cere remedierea greşelilor. Funcţionarii au pasat problema de la unii la alţii, iar contibuabilul nostru nu a putut nici macar să se înscrie în audienţă la şeful Administratia Sector 4 a Finantelor Publice, acestă refuzând un drept legitim al contribuabilului bucureştean.
Singura concesie care i s-a făcut a fost aceea de a depune un memoriu care urmează a fi analizat. Când şi cum, nici noi nu ştim, dar vom încerca să aflăm. Până atunci, rămâne un răspuns obţinut de la unul din inspectorii fiscali care au recunoscut că e posibil să se fi strecurat vreo greşeală din cauta volumului mare de muncă.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult