Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Este necesară desfiinţarea unor spitale?

Este necesară desfiinţarea unor spitale?

scris de Roland Catalin Pena
56 Afisari

Ministerul Sănătăţii va reanaliza lista unităţilor spitaliceşti propuse spre comasare.

Cseke Attila, ministrul-Sanatatii, s-a razgandit putin

foto:Agerpres

„Propunerile ministerului vin în urma unei analize pe care am desfăşurat-o în ultimele luni. Rămân ferm convins că o asemenea reorganizare este necesară, dar în mod cert vom face o reanalizare. Am primit propuneri, sugestii de la autorităţi locale, judeţene, şi vom face o reanalizare a lor. Din punctul nostru de vedere, această reorganizare trebuie să meargă mai departe şi situaţiile le vom analiza de la caz la caz. Există un caz de spital care, datorită specificităţii lui confirmată de alte autorităţi ale statului, mai mult ca sigur nu se va regăsi pe această listă de propuneri de reprofilare, este vorba de spitalul orăşenesc din Cernavodă”, a spus ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, citat de Mediafax.

Spitalele din subordinea autorităţilor locale vor putea fi reorganizate doar prin decizie a consiliilor locale respective , a declarat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie, precizând că în cazul celor propuse pentru reorganizare autorităţile trebuie să-şi asume riscul privind finanţarea.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, declara recent că autorităţile locale care refuză reprofilarea spitalelor din subordine, de la 1 aprilie nu vor mai primi finanţare pe actuala structură.

Este necesară desfiinţarea unor spitale?

Vor avea curaj autorităţile locale să reorganizeze spitalele din aşezările lor?

Ar trebui mai degrabă înfiinţate alte spitale decât desfiinţate unele din cele existente?

Ce crezi că trebuie făcut cu sistemul medical românesc?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS