Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Eşti de acord să plăteşti impozit pe valoarea maşinii?

Eşti de acord să plăteşti impozit pe valoarea maşinii?

scris de D.P.
2 afisari

Senatorii au votat, miercuri, pentru folosirea unui nou mod de calcul pentru impozitul pe autovehicule, ţinând cont de valoarea autoturismului în funcţie de marcă, tip şi motorizare.

Eşti de acord să plăteşti impozit pe valoarea maşinii?Proiectul, care îl are ca iniţiator pe deputatul PSD Robert Sorin Negoiţă, prevede ca baza de impozit să fie valoarea maşinii, iar Ministerul Finanţelor să întocmească un catalog în care va stabili valoarea autoturismului în funcţie de marcă, tip, motorizare (eventual nivel de dotări opţionale).

Potrivit proiectului, această taxă ar urma să fie de 0,75 la sută din valoarea maşinii.

Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, acest proiect, în pofida recomandării Comisiei pentru buget, care a întocmit un raport nefavorabil.

Senatorii finanţişti şi-au, potrivit Mediafax, argumentat propunerea prin faptul că iniţiativa legislativă, în forma prezentată, nu îndeplineşte cerinţele legislaţiei privind normele de tehnică legislativă, iar catalogul cu valorile autoturismelor trebuie să fie întocmit de experţi tehnici şi nu de Ministerul Finanţelor, aşa cum propune iniţiatorul.

Raportul a fost respins cu 46 de voturi „împotrivă”, 41 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Eşti de acord să plăteşti impozit pe valoarea autovehicolului?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult