Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Europa, familia tradițională și căsătoria

Europa, familia tradițională și căsătoria

scris de D.P.
17 afisari

Fundația Creștin-Democrată susține Alianța Familiilor din România în demersul de a împiedica adoptarea de către Consiliul Europei a Convenției Europene a Drepturilor Copilului într-o formă care contravine atât intereselor copiilor, cât și ale familiei, se arată într-un comunicat de presă.

Europa, familia tradițională și căsătoria

Documentul european pune semnul egalității între familie, concubinaj, căsătoria între persoanele de același sex și parteneriatele civile între persoane de același sex ori de sex diferit, dar nu se rezumă la atât. Legitimitatea conferită inseminării artificiale, fenomenului mamelor-surogat și conceptului discutabil de „părinți psihologici” riscă să îi lipsească pe unii copii de o viață firească alături de părinții lor, iar în cazurile tehnicilor moderne de reproducere, până și de cunoașterea identității acestora, se mai spune în comunicat. Prin omiterea drepturilor parentale, textul se concentrează strict asupra responsabilităților; prin atribuirea unui rol esențial statului în determinarea relațiilor interfamiliale, este încurajat și mai mult, în detrimentul autonomiei familiei, intervenționismul etatist.

Astfel, familia naturală și instituția căsătoriei sunt subminate, iar interesele copiilor sunt ignorate, adesea cu consecințe dramatice pentru buna lor dezvoltare și bunul mers al societății. Toate acestea trădează  o înțelegere deformată a realității. Tinerele generații trebuie educate și încurajate să se căsătorească și să mențină relații maritale stabile și loiale, nu să îmbrățișeze stiluri de viață alternative care să ignore interesele copiilor.

Drept urmare, Fundația Creștin-Democrată solicită autorităților române abilitate să ceară reprezentanților români din Consiliul Europei să se opună Convenției Europene a Drepturilor Copilului în prezenta formă, ori măcar să se abțină de la vot. Europa trebuie să rămână un mediu favorabil familiei tradiționale și căsătoriei”.

Esti de acord cu cererea Fundației Creștin-Democrate?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult