Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Facebook – prietenie sau spionaj?

Facebook – prietenie sau spionaj?

scris de Alin Burtescu
4 afisari

O întreagă nebunie a declanşat site-ul de socializare Facebook. Unii îşi anunţă căsătoria, alţii sinuciderea, dar cei mai mulţi cer prietenia. Nu contează că îi cunosc sau nu pe cei cu care vor să devină amici online.

“Cartea cu chipuri”, cum ar veni traducerea în limba română, e folosită şi ca mijloc de promovare cam pentru toate activiţăţile de pe Terra. De la industria auto până la ziarele online, de la politicieni la artişti, de la pornografie la religie, pentru toate există conturi pe Facebook.

Mulţi ar zice că toate astea se întâmplă şi în realitate, nu doar în virtual, dar…

“Draguţă, poţi să îmi dai şi mie adresa ta de mail, messenger, numărul de telefon, să îmi zici când te-ai născut, ce hobby-uri ai şi care îţi sunt prietenii?”, ar putea suna o întrebare a unui necunoscut către o duduie undeva la Universitate, lângă Palatul Şuţu. În 100% din cazuri ea nu-i va da îndrazneţului toate aceste detalii.

În schimb, pe Facebook e altceva. Psihologii ar putea descrie mai bine fenomenul, dar pe scurt treaba e aşa: aceeaşi domniţă va răspunde afirmativ cererii de prietenie a bărbatului în 90% din cazuri.

”Se întoarce lumea cu curul în sus si se scufundă pamântul”, vorba lui Marin Sorescu în ”Rânduieli”.

Sute de milioane de pâmânteni sunt dependenţi de Facebook. Printre ei şi vreo 2 milioane de români.

Foarte mulţi utilizatori şi-au postat benevol datele adevărate. Orice serviciu de informaţii ar fi cheltuit sume enorme pentru a le afla. Poate că au şi investit câte ceva în reţeaua fondată de Mark Zuckerberg.

Iar eu mă mai enervez că îmi e ascultat telefonul! Ce infantil…

Ţi-ai  postat (ţi-ai posta) datele personale pe Facebook?

Credeţi că Facebook e doar un site de socializare sau funcţionează şi ca sursă de informaţii pentru serviciile de spionaj?

Este Facebook un instrument de netezire a circumvoluţiunilor generaţiilor tinere?

Oare pelicula The Social Network a câştigat întâmplător Globul de Aur?

7 comentarii

urbos 18-01-2011 - 01:12

Facebook, un rahat al lui jidan scabros, care a furat afacerea de la altii, in stilul specific. Sobolanelul are in spate jidanimea de rigoare si e evident ca porcaria are si rol de culegere de informatii.

Ziua Veche 18-01-2011 - 04:15

Urbosssssssssssssssss ?!!!

Iti doresc cat mai multe comentarii decente!

urbos 18-01-2011 - 04:19

Dupa ce ca imi dau toata silinta mai si tipi.

Ziua Veche 18-01-2011 - 04:35

:):)

Exceptional!

Sunt sigur ca, printre „tipete”, ai inteles rugamintea mea. 😉

Radu 18-01-2011 - 20:15

iubesc libertatea de exprimare 😀

max 28-02-2011 - 15:41

Facebook-ul e un surogat de realitate. E o chestie tare subtirica, idioata ce reflecta starea de decadere a a umanitatii. Personal prefer oamenii reali, nu mi-as face cont pe facebook

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult