Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Funcţionarii, program 9.00-17.00. Sunteţi de acord cu Guvernul?

Funcţionarii, program 9.00-17.00. Sunteţi de acord cu Guvernul?

scris de A.B.
6 afisari

Premierul Victor Ponta a recomandat conducerii instituţiilor publice să modifice programul de lucru al angajaţilor. Astfel, funcţionarii  işi vor începe activitatea la orele 9.00 şi vor pleca acasă la orele 17.00.

functionari

foto: ziarelive.ro

Potrivit normelor Uniunii Europene programul de lucru al funcţionarilor trebuie să se desfăşoare în intervalul orar 9.00-17.00. „Este o recomandare a primului-ministru, în vederea alinierii la normele UE. La nivelul Guvernului, angajaţii vor lucra în intervalul orar 9.00-17.00, dar fiecare instituţie, în funcţie de specificul activităţii, poate opta totuşi pentru propriul program optim de funcţionare, precum între orele 8.00-16.00”, a explicat Andrei Zaharescu, purtătorul de cuvânt al Executivului. Surse oficiale au declarat agenţiei Mediafax că programul de lucru cu publicul nu va fi modificat, urmând să fie menţinut în intervalul 8.00-16.00.

În luna februarie, la preluarea mandatului, premierul de atunci Mihai Răzvan Ungureanu a cerut armonizarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor şi instituţiilor deconcentrate ale statului, pentru optimizarea activităţii şi a comunicării interinstituţionale, iar Secretariatul General al Guvernului a emis o circulară prin care programul de lucru pentru bugetari a fost stabilit în intervalul orar 8.00 – 16.00. Guvernul a precizat atunci că uniformizarea programului de lucru în administraţia publică va fi aplicată strict pentru ministere, aparatul de lucru al Guvernului şi instituţiile publice subordonate, fără să vizeze activitatea instituţiilor de învăţământ, a unităţilor medicale, de urgenţă şi de intervenţie.

1. Este 9.00 – 17.00 o perioadă sufucientă pentru ca populaţia să poată avea acces la serviciile funcţionarilor publici ?

2. Printr-un program de lucru 9.00 – 17.00 poate creste eficienţa la locul de muncă a funcţionarilor?

3. Cum credeţi că vor fi afectaţi cetăţenii de schimbarea programului de lucru al funcţionarilor publici?

16 comentarii

Pribeagul 21-05-2012 - 20:33

Ce preocupari pentru rezolvarea problemelor fundamentale ale tarii si-a gasit dl prim-ministru.

Mai dle prim-ministru, chiar nu ti-e jena!?

Las-o dracului cum a facut-o idiotul dinaintea ta. Va lovi jocul de-a schimbarea?

N-ai altceva de facut? I-ai bagat pe toti jefuitorii, hotii si banditii la zdup?

urbos 21-05-2012 - 20:41

Bai muyenbuzen, esti handicapat mintal ce-ai? Ti se pare ca s-a ocupat numa de treaba asta? Ca i-a fost greu? Ca i-a luat trei luni si a neglijat problemele importante ale patriei? Nu esti sanatos? Ia o gura de otet.

Pribeagul 21-05-2012 - 20:49

Nu vrei sa-ti plimbi ursul? 🙂

Sa se ocupe de problemele tarii, nu sa se joace… in tarina!

urbos 21-05-2012 - 20:52

Dar la pantofi ii dai voie sa se lege in loc sa se ocupe de probleme tarii? Sau sa se stearga la cur dupa ce foloseste wc-ul. A?

ValVerde 21-05-2012 - 21:31

Nu, nu are voie !!!
Pentru asta te are pe tine.

Rusu 23-05-2012 - 22:36

Tu esti din gherila USL,mentionata de guzganul rozaliu.

ValVerde 21-05-2012 - 21:06

Etee..se da si el cu avionu’ si se uita la tancurile alea mari…ca-i de-a moaca !

Mache 21-05-2012 - 21:18

Absolut firesc. Reteta succesului in politica este paine si circ. 😉 Cu painea e ceva mai dificil. Se pare chiar ca natia va mai trebui un pic infometata sub domnia luminatului Victoras asa ca macar omul isi incearca norocul cu circul. 😉 😉 🙂

Sa-i multumim lui Dumnezeu totusi ca omul e pe moment preocupat de tot soiul de nimicuri. Momentul cu adevarat teribil va fi atunci cand isi va incerca norocul in lupta cu problemele economice ale tarii 😉 🙂 🙂 Oricat de rea ar fi sau ar ajunge situatia. cel mai bine e ca unul ca Ponta aa nu se bage – orice ar face dupa mintea lui doar va inrautati lucrurile.

In plus natia are timp de 6 luni sa ocazia sa vada ce catastrofa reprezinta USL-ul. Daca natia calca pe bec in Noiembrie si ii aduce pe astia la putere pentru 4 ani macar nu mai are nici o scuza, orice ar trebui sa indure 😉

Pribeagul 21-05-2012 - 21:28

Geoana cistiga daca in ziua confruntarii cu Basescu nu se misca din casa.

La fel, daca Ponta nu va face nimic, USLul va cistiga alegerile. 🙂

Decit sa faca prostii, mai bine sa nu faca nimic si va cistiga alegerile.

Mache 21-05-2012 - 22:22

Pribege,

In mare sa stii ca ai dreptate. Totusi cred ca Geoana ar fi trebuit sa fie undeva intr-un salon de reanimare conectat la aparate in ultima saptamana inainte de alegeri ca sa le castige.

La fel si Ponta. Daca asta nu face nimic, isi tine gura si eventual intra in coma indusa in luna premergatoare alegerilor are probabil o sansa bunicica sa le castige. Asta e si motivul pentru care m-am bucurat atat de tare cand a acceptat pozitia de prim-ministru. De acum incolo e pierdut… 😉

Spre ghinionul vostru si spre sansa natiei, Ponta e cladit din acelasi aluat ca si Geoana. Pe masura ce trece timpul realizez ca de fapt il depaseste binisor pe Geoana. Este peste puterile sale sa se abtina de la datul cu bata in balta, calcat in strachini si dat cu mucii in fasole in vazul natiei. Oricata ura s-ar aduna impotriva lui Basescu si Boc, Ponta va izbuti sa atraga si mai m ulta ura. O sa vezi ca o sa-l depaseasca pe Geoana atunci cand va veni vorba despre „cum poti sa iesi pe locul 2 intr-o cursa in care alergi singur” 😉 🙂 🙂 🙂 🙂

Pribeagul 21-05-2012 - 22:34

sincer, mi-ar pare rau sa nu reuseasca sa puna temelia unei domnii de… de ani. 🙂

daca nu el, atunci cine? 🙂

Totul depine de el. Are o sansa mare. Depinde cum o va folosi.

Pribeagul 21-05-2012 - 22:34

… 30 de ani 🙂

ein deutscher 24-05-2012 - 09:23

Nenea Mache,

Una la mana, inca suntem sub domnia Prealuminatei Chelii, care, indiferent cine vine prim ministru, tot ea face si desface totul in tara asta. Asa ca las-o mai moale cu luminatul Victoras, ca stii bine cine-i marele papusar.

Doi la mana, natia a tot calcat pe bec inca din celebra Duminica a Orbului din 90 (poate cu exceptia momentului 96), iar partea proasta e ca, oricum o da, tot pe bec va calca si de data asta. Ave!

functionar 21-05-2012 - 21:28

Eu unul nu cred ca ii afecteaza pe cetateni aceasta miscare cu orar civilizat de la 9 la 5 cum e normal (sa ai timp sa iei micul dejun si sa ajungi spre cina de la ora 6-7 acasa. Poate va fi si mai bine in viitor ca bugetarii sa primeasca bonuri de masa de 20 de lei zilnic pt a lua masa intr-o pauza de 1h la localurile de langa birou. Economia privata ar fi stimulata, nu-i asa? Si angajatii ar scapa de mai multe griji. Ideal ar fi ca si elevii sa aibe mancarea asigurata la pranz urmand ca apoi professorii sa-i asiste pt lectii pana la ora 16. Visez? 🙂

TOM Cc 26-05-2012 - 06:38

Sunt de acord dar cu o conditie : SA MUNCEASCA EFICIENT !!!

BULA 26-05-2012 - 09:07

Tampitii care ne conduc, aplica mecanic niste reguli din Occident, dar nu tin seama si de veniturile romanilor. In Vest se poate lucra de la ora 9 la ora 17 (sau intre 8 si 18, cu pauza de masa intre orele 12-14), pentru ca acolo salariul mediu este de cel putin 5 ori mai mare si occidentalii nu pierd timp cu gatitul (din te miri ce) ca romanii. Isi permit sa dea banii pe semipreparate si pe alimente consistente. Ei ies de la serviciu si nu fac mare lucru dupa asta.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult