Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Ghiţă: Kovesi şi Coldea sunt ofiţeri ai unui serviciu secret străin

Ghiţă: Kovesi şi Coldea sunt ofiţeri ai unui serviciu secret străin

scris de Z.V.
9 afisari

Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a susţinut, într-o nouă înregistrare difuzată luni seară, că procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea ar fi ofiţeri ai unui serviciu secret străin al unei ţări partenere României, acesta fiind motivul pentru care ”Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul”.

Coldea-şi-KovesiÎn cea de-a opta înregistrare difuzată luni seară de România TV, post pe care îl controlează, Sebastian Ghiţă le-a adus noi acuzaţii lui Florian Coldea şi Laurei Codruţa Kovesi.

„Puterea lui Coldea asupra colegilor şi asupra celorlalte instituţii vine din relaţia sa de exclusivitate cu Kovesi. Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt ofiţeri ai unui serviciu secret străin al unei ţări partenere României. Acesta este motivul pentru care Florian Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul, cu plagiatul, cu CNADTCU, cu comisiile, cu orice, astfel încât Kovesi să rămână acolo în funcţie”, a susţinut Sebastian Ghiţă.

El a prezentat şi o factură de închiriere a avionului cu care în iulie 2017 ar fi fost la Cluj, împreună cu Mihnea Costoiu, pentru a-i convinge pe membrii comisiei care analiza teza de doctorat a Codruţei Kovesi să dea un verdict favorabil acesteia.

„În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că nu au găsit firma, pentru că firma e în insolvenţă, iar Parchetul nu a reuşit să recupereze nişte documente. Eu cred că a minţit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedeşte că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi. Aţi văzut toţi cum comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a minţit şi a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puţin, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 şi nu au folosit un software deloc”, a susţinut Ghiţă.

Contactat de News.ro pentru a comenta ultimele afirmaţii ale lui Sebastian Ghiţă, Mihnea Costoiu a răspuns: “Nimic, ca de obicei”. Fostul ministru delegat pentru învăţământul superior a fost audiat, în octombrie 2016, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, arată surse judiciare care susţin că audierea a fost necesară în dosarul în care deputatul Sebastian Ghiţă s-a autodenunţat pentru că ar fi falsificat un raport despre plagiatul şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

În înregistrarea difuzată luni seară, Ghiţă a mai susţinut că generalul Coldea a mai fost anchetat de o comisie internă a SRI, ca urmare a acuzaţiilor făcute public la adresa sa de către fostul deputat Elena Udrea, iar atunci Coldea a prezentat documente false pentru vacanţele petrecute alături de Ghiţă.

”Acum doi ani, după ce doamna Udrea l-a acuzat public de diverse întâmplări auzite în biroul lui Traian Băsescu, Florian Coldea a fost chemat la o altă comisie internă a SRI. M-a rugat să-l ajut şi să-i dau documente despre vacanţele petrecute împreună cu mine. Sigur că eu l-am ajutat cu banii pentru vacanţe şi nu am văzut acest lucru ca pe ceva rău sau anormal, în mod evident. eu plătind multe dintre acele cheltuieli. Documentele erau la mine. L-am rugat pe un prieten al meu să mă ajute cu documentele care-i erau necesare lui Coldea, cu chitanţe şi facturi de la agenţia de turism. El s-a dus la comisia SRI şi se duce şi acum cu acele documente. Vestea proastă este că nu am putut să-i fac rost de documente de acum doi sau patru ani şi atunci, din păcate, este foarte uşor de dovedit, prin verificarea în contabilitatea acelor firme. Documentele pe care le-a prezentat Coldea sunt false pentru că acele facturi nu au fost înregistrate niciodată la Ministerul de Finanţe”, a mai susţinut Ghiţă.

Într-un interviu acordat Hotnews, în 30 ianuarie 2015, Elena Udrea afirma că a depus la DNA un denunţ împotriva lui Florian Coldea, pe care îl acuza că i-a cerut lui Dorin Cocoş sa-i dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă pentru susţinerea România TV. Ea a acuzat şi implicarea lui Coldea în numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult