Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Ghiţă, Zgonea, datul cu capul şi spălarea la faţă

Ghiţă, Zgonea, datul cu capul şi spălarea la faţă

scris de Marin Neacșu
16 afisari

De când cu pierderea alegerilor de către PSD, membri de partid se dau cu capul de pereţi. Unii acasă, în baie, în faţa oglinzii, unii în cadru “intim de partid”,  între pretini, alţii în media.

cutremur psdCei care nu se dau singuri, ca şeful PSD Satu –Mare,  încearcă să îi dea sau să îi determine  să se dea cu capul de pereţi pe pe alţii.  Asta încearcă Şova, Marean şi alţii, dar eu cred cred că în curând vor fi daţi ei cu capul de pereţii partidului şi vor găsi astfel uşa.

Sunt însă prin acest partid şi din cei care nu ar recunoşte în viaţa lor că au cap şi nici pereţi şi tot ce fac şi spun se subordonează acestui spirit. Aceştia sunt actualii “GREI “ ai partidului iar greutatea lor vine din capetele de plumb.

Ghiţă (b)oierul

Bunăoară, mister Ghiţă, cel apărut în PSD ca Kohannis în PNL (atenţie Victore, învaţă de la alţii, e mai lejer decât să înveţi de la tine) s-a supărat tare mult pe români încât a ieşit la “ora de ştiri” să se mire şi să ne spună că nu se aştepta ca “două partide noi apărute, Partidul Facebook şi Partidul Diaspora” să influenteze decisiv alegerile.”

Ironic domnul Ghiţă, ironic şi ofticat căci, iată, domnul Ponta nu a ajuns la Cotroceni, deci nici el nu poate ajunge la şefia PSD, aşa cum dorea dacă rămânea scaunul liber. Bum-Bum-Bum se aude prin pereţii domnului Ghiţă cu toată surdina capitonajului şi bruiajul sistemelor de securitate.

Valerică repetentul

Un alt cap de plumb, cel al colegului lui Mihai Viteazu, lăcătuşul Zgonea,încearcă să convingă populaţia sătulă de  mişcările sale  nocturne, că el doreşte din tot sufletul ca legea aia nenorocită a amnistiei, pe care nu ştiu cine încerca să o bage pe sub mână în maşina de vot a partidului la miez de noapte într-o marţe neagră, să fie scoasă din circuit  şi să fie picată, aşa cum cerea profesorul Johannis. Bineînţeles Johannis ca professor putea folosi termenul “a pica”, probabil picase şi el ceva elevi la examene, dar pentru Valerică verbul a pica trezeşte amintiri dureroase, că nu e de ici de colo să pici doi ani de facultate. Domnul Zgonea, un creştin ortodox înfocat, ca şi şeful său de partid,  încearcă probabil să introducă o nouă sărbătoare în calendarul ortodox, că doar nu degeaba a pompat guvernul atâţia bani în BOR în ultimele luni: Valerică încearcă “spălarea la faţă” în speranţa că lumea privindu-l nu va mai vomita.  În fine, este culme demagogiei să încerci să votezi pe ascuns o lege, iar după câteva luni să vii şi să afirmi că îţi dai demisia dacă colegii de partid nu pică legea. Bum-Bum-Bum-Bum, se aude din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, cu toate încercările STS de a masca şi disimula activitatea.

Ce nu face omul ca să îşi păstreze scaunul

Speriat de votul şi palmele primite de la români, domnul premier a dat liber la sacrificări pentru a arăta populaţiei că el ce spune aia face, că se înţelege cu Johannis şi că aşa va merge de acum înainte treaba, dacă este lăsat premier. Drept urmare a dat ordin membrilor de partid să rspingă legea amnistiei şi să aprobe tot ce cer procurorii în cazul parlamentarilor cercetaţi. Acum nu mai aminteşte nimeni de prezumţia de nevinovăţie, acum imunitatea nu mai este europeană, acum nimeni nu mai plânge de dragul celor vizaţi. DAR NIMENI. Ca să vezi ce minuni poate face un vot. Ponta este în stare nu să aprobe, să ceară întemniţarea lui Sârbu, numai să nu mai pună cineva problema demisiei sale, să convingă cetăţenii că el cu Johannis fac o pereche perfectă, poate divorţează de Daciana şi îl ia pe sas de nevastă, să facă lumea să uite că acum două zile îi cerea demisia.  Iar românii muşcă momeala.

Dacă mai contiună concursul de dat cu capul o să avem în curând un cutremur major, dar nu în zona Vrancei. Atenţie, cad capete.

Ce credeţi că se va întâmpla în perioada următoare în interiorul PSD ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult