Incendiul din Confort City. Locatarii vor banii înapoi | Ziua Veche
Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Incendiul din Confort City. Locatarii vor banii înapoi sau altă casă nouă

Incendiul din Confort City. Locatarii vor banii înapoi sau altă casă nouă

scris de Ziua Veche
2 afisari

Zeci de locatari ai blocului din complexul rezidenţial Confort City care a fost afectat de incendiul de marţi după-amiază sunt adunaţi în faţa imobilului şi se trec pe o listă, pentru a cere împreună dezvoltatorului imobiliar să le restituite sumele plătite pentru locuinţe sau o altă casă.

INCENDIU la complexul rezidenţial Confort City, din Sectorul 3 al Capitalei

Locatarii au luat această iniţiativă spunând că, din motive de siguranţă, nu sunt de acord să locuiască în continuare în blocul afectat de incendiu, chiar dacă acesta va fi reabilitat.

Iniţativa aparţine, practic, avocatului Louis Nicolescu, locatar al blocului, care a precizat că dezvoltatorul va fi notificat, prin intermediul unui executor judecătoresc, cu privire la faptul că unii proprietari vor să primească înapoi banii plătiţi pe apartamente, iar alţii vor alte case într-un alt bloc.

Ce părere aveţi despre demersul oamenilor care locuiesc în blocul din compexul rezidenţial Confort City ?

Dacă aţi fi în situaţia locatarilor afectaţi de incendiu, cum aţi proceda ?

Care credeţi că a fost cauza incendiului ?

Au interenit corect pompieri ?

9 comentarii

Ereticul 03-10-2012 - 21:20

Demersul proprietarilor este corect numai daca se dovedeste faptul ca incendiul a fost provocat de o defectiune de construire / proiectare a imobilului. In plus, va fi necesara si o expertiza tehnica prin care sa se determine daca structura de rezistenta a intregului bloc a fost sau nu afectata.
Daca vina pentru incendiu apartine unuia dintre locatari / proprietari (a uitat o tigara aprinsa, o oala pe foc, etc.) constructorul si dezvoltatorul complexului nu sunt vinovati si nu pot fi trasi la raspundere.
Motivul real pentru care proprietarii cer banii inapoi il reprezinta faptul ca in anii 20066 – 2008 preturile pentru apartamentele din respectivul complex erau duble fata de prezent. Multi dintre cei care au semnat contractele de vanzare cumparare in perioada mentionata isi dadeau cu pumnii in cap in 2010, cand in la intrarea in ansamblul rezidential fusese publicata o oferta de vanzare a fondului locativ ramas la jumatate din preturile de pana atunci.

digital 03-10-2012 - 22:32

ce vorbești?!
pixu ăla mai e și avocat?!
singura lor salvare e dacă au fost asigurați,dacă nu,o s-o sugă original!

Ereticul 03-10-2012 - 23:48

Cei care au cumparat prin credit ipotecar (majoritatea) au fost obligati prin contract de Volksbank sa-si faca atat asigurare de viata cat si asigurarea locuintei.

digital 04-10-2012 - 00:15

atunci să plătească asiguratorul!
vânzătorul nu mai face parte din contract,ci doar creditorul,banca și asiguratorul!
nebuloasa este că acele locuințe,au fost date în folosință și spre vânzare neîndeplinind cerințele legale privind standardele de securitate la calamități și anume hidranții interiori nefiind racordați la o sursă de alimentare cu apă!

Ereticul 04-10-2012 - 00:28

Vanzatorul face parte din contract, deoarece a garantat in fata cumparatorilor pentru evictiunea totale sau partiale (art. 1337 vechiul Cod Civil). Asiguratorul plateste reparatiile, ceea ce nu convine deloc celor care au dat 100.000 Euro pe un apartament care in prezent se vinde cu 55.000 – 60.000. Daca s-ar intampla „minunea” ca respectivii sa-si primeasca banii inapoi (presupunand ca au achitat deja integral creditul) ar putea instantaneu sa-si cumpere o locuinta identica in blocurile vecine si sa mai ramana si cu bani.
Din cate am inteles eu hidrantii interiori sunt racordati la sursa de apa proprie a complexului (puturi), dar debitul este oricum insuficient pentru consumul de zi cu zi si in plus pompele hidrofor nu au facut fata.

digital 04-10-2012 - 00:36

Scopul garantiei il reprezinta protejarea dreptului cumparatorului de a nu fi tulburat in folosinta lucrului dobandit prin acel contract, nici de catre vanzator, nici de catre terte persoane.

deci evicțiunea nu are nici o legătură cu ce s-a întâmplat aici și se referă la cu totul altceva….
țevile hidranților erau pur și simplu goale…..

digital 04-10-2012 - 00:39

ce poți repara la un apartament aflat la mansarda care a ars complet?!

Ereticul 04-10-2012 - 01:11

Mansarda o reconstruiesti, daca este arsa complet, dar tot te costa mai putin decat banii incasati de la cumparator. Daca am inteles bine, pe lista cu cei care vor banii inapoi sunt si proprietari ai apartamentelor de la etajele inferioare, mai putin afectate de incendiu (invoca „motive de siguranta” presupunand ca a fost afectata structura de rezistenta si nu daune directe in apartamentele proprii).
In privinta evictiunii aveti dreptate, nu se potriveste in contextul dat, am incercat sa spun ca in urma contractului de vanzare cumparare vanzatorul ramane (este) permanent parte in contract.

digital 03-10-2012 - 22:35

incendiul este extrem de dubios!
să ardă doar mansarda pe suprafața și întinderea aceea,în același timp,aproape instantaneu,duce la ipoteza că focul a fost declanșat cu premeditare în mai multe puncte de la nivelul superior!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult