Interzicerea coridelor in Catalonia pune Spania pe jar. Cum comentati decizia Parlamentului catalan? | Ziua Veche
Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Interzicerea coridelor in Catalonia pune Spania pe jar. Cum comentati decizia Parlamentului catalan?

Interzicerea coridelor in Catalonia pune Spania pe jar. Cum comentati decizia Parlamentului catalan?

scris de Ziua Veche
0 afisari

Presa spaniola intoarce pe toate fetele efectele deciziei Parlamentului local al Cataloniei de a interzice, prin acceptarea unei initiative legislative populare, coridele in aceasta regiune, incepand cu 1 ianuarie 2012.  Catalonia da lovitura de gratie taurilor, titreaza cotidianul El Pais, citat de Agerpres, comentand vestea ca in parlamentul catalan coridele au fost interzise cu 68 de voturi in favoarea initiativei legislative mentionate. Potrivit cotidianului spaniol, rezultatul votului istoric a dat nastere unui val de reactii in societatea catalana, in cea spaniola si in strainatate.

Au invins animalele, scrie El Mundo tot pe prima pagina, precizand ca cei care au sustinut interdictia isi aroga victoria ca pe o masura de aparare la adresa drepturilor animalelor. Acelasi cotidian spaniol noteaza insa ca principala formatiune de opozitie de la nivel central, Partidul Popular, va cere guvernului sa anuleze interdictia in Congres si anunta prezentarea unui proiect de lege prin care coridele sa fie reglementate ca ‘manifestari culturale’ la care au dreptul toti spaniolii.

 ABC considera ca farsa nationalista cu taurii din Catalonia termina si o sarbatoare veche de sute de ani. Cotidianul spaniol scrie ca abolitionistii distrug luptele cu tauri cu 68 de voturi pentru si 55 impotriva, iar PP vrea sa le apere ca bunuri de interes cultural. De asemenea, publicatia mentionata ii citeaza pe ministrii Chaves (administratie teritoriala), Blanco (dezvoltare) si Rubalcaba (interne) care se declara critici fata de decizia luata in Catalonia, insa considera ca aceasta nu va avea consecinte la nivel national.

 Cotidianul La Razon scrie despre lovitura de gratie data de Catalonia taurilor, dupa ce parlamentul a interzis coridele incepand din anul 2012. In vreme ce PP va incerca sa treaca de Congres o lege care sa anuleze aceasta interdictie, abolitionistii sustin ca vor forta voturi asemanatoare si in alte comunitati autonome spaniole, consemneaza publicatia mentionata, preluata tot de Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult