Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Jumătate dintre români: “Ceauşescu să ne ierţi că-n decembrie am fost beţi”. Tu crezi că ai fi trăit mai bine în comunism?

Jumătate dintre români: “Ceauşescu să ne ierţi că-n decembrie am fost beţi”. Tu crezi că ai fi trăit mai bine în comunism?

scris de A.H.
20 afisari

Aproape jumătate dintre populaţie spune “Ceauşescu să ne ierţi că-n decembrie am fost beţi”, pentru că dacă nu ar fi avut loc Revoluţia ar fi dus-o mai bine, condiţii în care 60% dintre români regretă moartea lui Nicolae Ceauşescu, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în perioada 19-21 decembrie.

La 21 de ani de la Revoluţie, 45% dintre români consideră că ar fi dus-o mai bine dacă nu ar fi fost Revoluţie, în timp ce doar ceva mai mult de unul din patru români cred că ar fi dus-o mai rău.

Un număr covârşitor de români îl regretă pe fostul dictator: 84% dintre cetăţeni susţin că a fost un lucru rău că acesta a fost executat fără o judecată corectă, mai mult de jumătate spun că nu au fost de acord cu execuţia soţilor Ceauşescu, iar 60% afirmă că regretă moartea lui Nicolae Ceauşescu.

Mai mult, 61% dintre români spun că o duc mai prost şi doar 24% consideră că o duc mai bine.

Studiul, citat de realitatea.net, a fost realizat pe un eşantion de 1.476 persoane de peste 18 ani, iar eroarea maximă tolerată este de ± 2,7%.

Crezi că ai fi trăit mai bine în comunism?

Ai vrea să ne întoarcem la vremurile de dinainte de decembrie 1989?

Regreţi că Ceauşescu a fost împuşcat?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult