Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Lista actualizată a clădirilor din Bucuresti care se pot prăbuşi la cutremur

Lista actualizată a clădirilor din Bucuresti care se pot prăbuşi la cutremur

scris de Ziua Veche
177 afisari

Primaria Municipiului Bucuresti a actualizat marti, 26 octombrie a.c., lista imobilelor expertizate tehnic din punctul de vedere al riscului seismic. Potrivit acesteia, 172 de cladiri sunt considerate pericol public in caz de cutremur.
In acelasi timp, alte 170 de cladiri sunt incadrate in clasa I de risc seismic (constructii cu risc ridicat de prabusire la cutremurul de proiectare corespunzator starii limita).

De asemenea, conform documentului, 344 de imobile sunt incadrate in clasa a II-a de risc seismic (constructii care sub efectul cutremurului de proiectare pot suferi degradari structurale majore, dar la care pierderea stabilitatii este putin probabila), in timp ce in clasa a III-a (care include cladiri care, sub efectul cutremurului de proiectare, pot prezenta degradari structurale care nu afecteaza semnificativ siguranta structurala, dar la care degradarile nestructurale pot fi importante) sunt 98 de cladiri.

Alte 7 imobile raman incadrate in clasa a IV-a de risc seismic (corespunzator constructiilor la care raspunsul seismic asteptat fiind similar celui corespunzator constructiilor noi, proiectate pe baza prescriptiilor in vigoare).

Nu in ultimul rand, 1.574 de imobile se afla pe lista celor expertizate tehnic plasate in categorii de urgente, conform normativului P100-92, neincadrate in clasa de risc seismic corespunzatoare. Normativul de Proiectare P100-92 plaseaza constructiile, din punctul de vedere al riscului seismic, in trei categorii de urgente: – U1, U2, U3. Conform informatiilor disponibile pe site-ul Primariei, „pentru incadrarea acestor imobile in clasa de risc seismic corespunzatoare, asociatiile de proprietari/ proprietarii se pot adresa expertului tehnic elaborator al expertizei tehnice sau unui alt expert tehnic atestat pentru rezistenta si stabilitate de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Administratiei Publice”.

Adresele tuturor cladirilor si imobilelor sunt disponibile AICI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS