Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Ne-ar trebui un minister pentru fonduri europene? Ce părere ai?

Ne-ar trebui un minister pentru fonduri europene? Ce părere ai?

scris de R. C.P.
3 afisari

CE doreşte desemnarea unui responsabil politic pentru gestionarea pe orizontală a problematicii fondurilor europene, au declarat, pentru Medi, surse UE, precizând că acest responsabil politic nu ar prelua autorităţile de management de la ministere dar ar gestiona aspecte precum licitaţiile.

Comisia Europeana

foto: chinaeuroservices.com

Comisia Europeană a cerut explicit de mai multă vreme, de foarte mult timp, autorităţilor române desemnarea unei persoane cu rang de ministru care să gestioneze pe orizontală problematica fondurilor europene„, au declarat sursele citate.

Potrivit acestora, formula concretă prin care se va realiza acest lucru va rămâne la latitudinea autorităţilor române.

„Ideea a fost aceea de a avea un responsabil politic de prim rang în această privinţă. Nu înseamnă că persoana respectivă ar prelua de exemplu autorităţile de management de la ministere, ci o serie de chestiuni pe orizontală, precum licitaţiile sau negocierea alocărilor pentru următorul cadru financiar care va începe din anul 2013″, au explicat sursele citate.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, că în şedinţa coaliţiei a avut loc o discuţie privind posibilitatea înfiinţării unui minister al afacerilor europene, dar că nu s-a luat nicio decizie.

Ne-ar trebui un minister pentru fonduri europene?

2 comentarii

Banatanul 29-06-2011 - 17:57

Federalizare ar Trebuii.

Arhimede 29-06-2011 - 18:51

Mai Banatane,
o ţii langa cu federalizarea.

Nu vezi că în contextul actual nu se poate aşa ceva?
Nici măcar nu are rost să vorbim.

Avantaje economice ar exista dacă sistemul statal ar fi ca cel german.
Doar că nu este posibil.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult