Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Noua Constituţie a Ungariei se întoarce la Dumnezeu. Ne-ar trebui si nouă una la fel?

Noua Constituţie a Ungariei se întoarce la Dumnezeu. Ne-ar trebui si nouă una la fel?

scris de D.P.
9 afisari

Viktor Orban, premierul conservator de la Budapesta, s-a declarat ‘mândru’ de noua Constituţie ungară.

Viktor Orban

Noua Constituţie, controversată în ţară şi în Europa din cauza accentelor sale considerate antidemocratice, ce protejează – potrivit lui OrbanUngaria în plină criză a zonei euro. ‘Am asistat la o zguduire a încrederii în sine a Europei /…/ pentru că valorile sale fundamentale au fost puse la îndoială’, a declarat Orban în tradiţionalul său discurs despre ‘starea naţiunii’, rostit în faţa simpatizanţilor săi la centrul cultural Millenaris, din centrul Budapestei, transmite Agerpres. ‘Falimentul unor membri ai zonei euro, sfârşitul monedei unice nu mai sunt de domeniul fantasticului’, a explicat el, cu trimitere la criza datoriei şi la situaţia disperată a Greciei. Însă Ungaria se află în afara pericolului datorită noii sale legi fundamentale, în vigoare începând din ianuarie, ce o va ‘proteja’, a asigurat Orban.

În acest text, denunţat de opoziţia ungară, organizaţiile societăţii civile din ţară şi criticat de Bruxelles, denumirea de ‘Republica Ungară‘ dispare şi este înlocuită cu ‘Ungaria‘. De asemenea, se face o referire explicită la ‘Dumnezeu‘: ‘Dumnezeu să îi binecuvânteze pe ungari‘. ‘Sunt mândru de noua constituţie pentru că ea este una modernă şi este una dintre primele care limitează valoarea datoriei publice /la 50% din PIB începând din 2016/’, a subliniat Orban.
Potrivit AFP, Ungaria, decredibilizată de o politică economică inconsecventă, nu se mai poate finanţa pe pieţele de obligaţiuni cu dobânzi suportabile şi are nevoie de un credit din partea Fondului Monetar Internaţional /FMI/ şi Uniunii Europene /UE/, evaluat la 15-20 de miliarde de euro. UE a condiţionat negocierile de modificarea unei reforme a băncii centrale, considerată prejudiciabilă independenţei acesteia. De asemenea, Bruxellesul a cerut oficial guvernului ungar să modifice reforme ce vizează justiţia şi autoritatea însărcinată cu protecţia datelor personale.
Viktor Orban a mulţumit călduros Poloniei şi Lituaniei pentru sprijinul pe care l-a primit din partea acestor două ţări. ‘Ungaria va avea tot timpul prieteni, care vor vorbi pentru noi, precum Polonia sau Lituania. Trăiască Polonia, trăiască Lituania!’, a exclamat el.

Ne-ar trebui si nouă o Constitutie asemanatoare?

7 comentarii

IOAN DUSCAS 08-02-2012 - 10:23

DUMNEZEU SHI NUMAI DUMNEZEU POATE SALVA UNGARIA SAU LUMEA INTREAGA !
PENTRU DUMNEZEU ESTE O NIMICA TOATA ACEASTA CRIZA SAU ORICE ALTCEVA !
OMUL SHI OMENIREA TREBUIE SA SE INTOARCA UMILA LA DUMNEZEU SHI CRIZA VA DISPARE INSTANTANEU !

Hokusay San 08-02-2012 - 11:25

Uf, un pas inapoi de 50 sau chiar o suta de ani, in aceste vremuri de constituire a guvernului mondial?

Ciu Huhu 08-02-2012 - 12:06

Te referi la guvernul mondial evreiesc.

O admiratoare 08-02-2012 - 12:39

Sant ancantata decatori puiati cefva ,adevarati patrioti.

Moromete 08-02-2012 - 23:38

Sigur ca ne trebuie o noua Constitutie, dar una româneasca, nu ungureasca, respectuoasa data de istorie, morala si viitorul României? Dar cine s-o faca un paranoic precum Crin Antonescu sau un criminal ca Ion Iliescu?

Dorin C. 09-02-2012 - 22:29

Ca se intoarce la Dumnezeu, nimic rau in asta. Cine are minte isi da imediat seama ca totul este creatia Fortei Divine. In absolut orice se poate vedea designul inteligent al acestei forte extraordinare. In sfirsit pot sa fiu de-acord cu ungurii in chestia asta.

Foreskin 11-02-2012 - 05:17

NU – „Doamne Fereste…!!” – tre’ sa dau niscai acatiste si sa aprind lumanari ca sa NU SE INTAMPLE….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult