Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Ponta s-a angajat la Bruxelles să respecte deciziile Curţii Constituţionale. Tu îl crezi?

Ponta s-a angajat la Bruxelles să respecte deciziile Curţii Constituţionale. Tu îl crezi?

scris de D.P.
5 afisari

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara, la Bruxelles, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Parlamentului European, socialistul Martin Schulz, că Guvernul României va respecta toate deciziile Curţii Constituţionale şi va lua toate măsurile administrative pentru punerea lor în aplicare privind referendumul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

Victor Ponta a cedat in fata lui Martin Schulz (foto:Agerpres)

‘Am venit aici pentru a-i reasigura pe partenerii şi prietenii europeni România a fost şi este o ţară europeană şi democratică care respectă statul de drept şi principiile constituţionale şi că toate luptele politice interne vor respecta regulile democratice şi constituţionale. De aceea, l-am informat pe preşedintele PE despre deciziile CCR, decizii care au fost publicate ieri. CCR a decis că procedurile de suspendare a preşedintelui de către Parlament – şi subliniez că Guvernul nu îl poate suspenda pe preşedinte, ci doar Parlamentul, potrivit prevederilor constituţionale – au respectat toate prevederile constituţionale.

De asemenea, CCR a decis că va avea loc un referendum pe 29 iulie, iar populaţia se va pronunţa pentru sau contra înlocuirii preşedintelui. Guvernul a luat notă şi va respecta deplin toate deciziile CCR şi va organiza referendumul într-o manieră legală şi obiectivă, de asemenea luând în considerare că referendumul va fi considerat valid dacă cel puţin jumătate din electorat se va prezenta la urne’, a spus premierul român.
‘Vom face toţi paşii de care este nevoie pentru ca totul să fie constituţional, să nu existe nici o îndoială asupra constituţionalităţii referendumului‘, a insistat premierul român.
‘Trebuie să redăm încrederea că instituţiile din România funcţionează’, a spus Victor Ponta, adăugând: ‘România este o ţară ce respectă standardele europene şi, personal, sunt deplin angajat să arăt că noua majoritate parlamentară, noul guvern şi coaliţia care are un sprijin popular imens acum în România sunt decise şi angajate să ia toate măsurile necesare nu numai pentru a asigura supremaţia legii şi a standardelor europene, dar şi pentru a pune în aplicare reformele structurale pentru a ne păstra stabilitatea politică, economică şi socială, pentru a îndeplini toate cerinţele şi acordurile cu instituţiile financiare internaţionale şi a demonstra că România este un partener activ şi serios în Uniunea Europeană’, a mai spus, potrivit Agerpres, premierul român.

Ponta s-a angajat la Bruxelles să respecte deciziile Curţii Constituţionale. Tu îl crezi?

Va fi certat Ponta de liderii USL pentru că a cedat în faţa presiunilor socialiştilor europeni?

9 comentarii

capra 11-07-2012 - 23:25

Nu mai pierdeti timpul….sa masluiti atitea buletine de vot ia timp.
De diaspora scapati ca nu va plac oricum …comunistilor mincinosi.
Vorba vorbei „scaparam de dracu si daduram de mamasa”
Intrbarea mea este CIT MAI RABDA ACEST POPOR ???

Timotei 12-07-2012 - 02:19

Eu il cred de adevarat, ma jur, DAR NUMAI IN MASURA IN CARE NU MINTE…. 🙂

camelia 12-07-2012 - 03:40

Lepra, ai copiat adeziunea la ppdd de pe net ?, scursura imputita ce esti.

lizuca 13-07-2012 - 07:19

MINCIUNA

paul 13-07-2012 - 14:17

intrucat CC a decis pragul de 50% din votantii potentiali(inscrisii pe liste) propun parlamentului Romaniei sa introduca votul obligatoriu pentru acest referendum si el sa se desfasoare in doua zile

urbos 13-07-2012 - 15:44

Da, cam la genul asta de reactie se poate ajunge, masuri insa aberante si nedemocratice. Bashina ar trebui arestat si impuscat si cu asta basta. Schizofrenia pleaca de la incercarea de a pastra aparenta democratiei care a disparut inse demult, de cand Basescu a calcat-o in picioare. Ce zice strainatatea nu trebuie sa conteze acum.

costelmihalache 13-07-2012 - 14:23

Fac eforturi mari ,dar nu pot sa il cred .
Cel mai mare mincinos -minte asa cum respira .
Fara rost .
Caracterul l-a dat de gol!!

Nu a cedat ,dar foloseste dublu limbaj.
E foarte parsiv .

Liviu dragomir 14-07-2012 - 17:43

Ca pe vremea lui ceasca-poanta si ai lui trag tara in prapastie numai ca sa-si salveze pielea si privilegiile.Oare cine ii mai voteaza? Se pot vota singuri cu famigliiele lor dar tot nu le vor ajunge numarul de voturi.

emil 15-07-2012 - 06:49

Osa-l cred cand v-a recunoaste ca a copiat

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult