Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Ponta vrea să treacă STS-ul la MAI. Cum comentaţi ?

Ponta vrea să treacă STS-ul la MAI. Cum comentaţi ?

scris de Ziua Veche
16 afisari

USL va prezenta în Biroul Permanent al Senatului un proiect de lege prin care Serviciul de Telecomunicații Speciale va trece la Ministerul de Interne, în coordonarea Departamentului pentru situații de urgență condus de secretarul de stat Raed Arafat.

Victor Ponta

Victor Ponta

Anunțul a fost făcut duminică seară de premierul Victor Ponta, după ședința USL.

„Am decis ca mâine la Biroul Permanent al Senatului să fie prezentat proiectul de lege prin care, pentru o mai bună coordonare a tuturor instituțiilor care au atribuții în intervenția în situații de urgență, Serviciul de Telecomunicații Speciale să treacă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în coordonarea Departamentului pentru situații de urgență, în așa fel încât să avem o structură mai puțin birocratică și o răspundere foarte clară”, a declarat prim-ministrul.

Șeful Executivului a susținut că a cerut duminică, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, demisia directorului STS, Marcel Opriș, însă președintele Băsescu s-a opus, „pentru că îl protejează”.

„Și la STS trebuia să existe o asumare a răspunderii și acest lucru, din păcate, în fața opoziției președintelui Traian Băsescu, nu s-a întâmplat astăzi. Deși am solicitat acest lucru (în CSAT — n.r.). Din punctul nostru de vedere, este evident că președintele Traian Băsescu nu are curajul, probabil sunt lucruri cu care este șantajat, lașitate, interese personale, adevărul despre modul în care STS a fost implicat în alegerile din 2009 și în referendumul din 2012, nu știu exact care dintre aceste motive este mai important. Însă e foarte clar că președintele Traian Băsescu îl va proteja pe șeful STS atât cât va avea dreptul din punct de vedere legal”, a spus Victor Ponta.

Sunteţi de acord cu trecerea STS în cadrul Ministerului de Interne ?

92 comentarii

UnUL 06-02-2014 - 20:34

Liviu Avram, Rezervaţia cu iresponsabili, Adevărul, 5 februarie 2014

Cum scapă ţara asta de un Parlament iresponsabil? Iată o întrebare care se ridică tot mai frecvent, dar căreia nimeni până acum nu i-a dat şi un răspuns. Căci cam aici am ajuns, iar calea pe care a pornit actuala majoritate parlamentară nu ne îndreptăţeşte deloc să abandonăm căutarea unui răspuns.
Dacă privim în perspectivă tot ce a făcut actuala putere din punct de vedere al legislaţiei penale, nu putem să nu-i sesizăm o neobosită mentalitate de infractor, care încearcă pe toate căile posibile să scape de pedeapsa cuvenită pentru faptele pe care le-a comis sau pe care îşi propune să le comită.
Au încercat mai întâi, prin septembrie-octombrie anul trecut, să facă schimbări brutale la nivelul conducerii parchetelor. Riposta fermă pe care au primit-o i-a făcut să schimbe planul din mers: dacă nu putem schimba procurorii şefi aşa cum vrem noi, atunci hai să schimbăm legile.
Şi au purces, la ceas de noapte, la mutilarea Codului Penal, în faimoasa zi de marţi, 10 decembrie, în aşa fel încât legea penală să nu-i mai atingă. Uriaşul scandal intern şi internaţional declanşat atunci i-a făcut din nou să dea un pas înapoi, dar de renunţat tot n-au renunţat. Î
Mai nou, dacă la legi nu mai pot umbla cu atâta uşurinţă, umblă direct la Constituţie. Şi burduşesc viitoarea lege fundamentală cu tot felul de articole care nu au ce căuta acolo, ci în legislaţia curentă, inferioară Constituţiei. Sensul amendamentelor este însă, invariabil, acelaşi: cât mai multe drepturi pentru infractori, cât mai puţine instrumente pentru instituţiile de aplicare a legii. Vorba cuiva: zici că legile astea sunt scrise dintr-o celulă, din spatele gratiilor.
Întrebarea care se ridică este: controlează cineva această majoritate parlamentară amorfă, ineptă, capabilă de cele mai neruşinate sofisme petru a-şi justifica acţiunile? După cum se văd lucrurile la suprafaţă, se pare că nu. În „marţea neagră”, atât Victor Ponta, cât şi Crin Antonescu, liderii politici ai acestei majorităţi, au susţinut că nu au ştiut nimic. Deci s-ar înţelege că această majoritate acţionează de capul ei, având avantajul că, sub efectul de turmă, nu pot fi identificate responsabilităţi individuale pentru tâmpeniile pe care le votează.
Dar stau aşa lucrurile şi în realitate? Îi putem crede pe cuvânt pe liderii politici când spun că Parlamentul e suveran şi nimeni nu-i poate impune nimic? Vom afla asta în scurt timp, mai exact atunci când Parlamentul va lua în dezbatere puseul nervos al lui Victor Ponta împotriva şefului STS. Ca să ocolească avizul obligatoriu al CSAT, Victor Ponta a evitat să iniţieze de la Guvern legea de trecere a STS în subordinea Ministerului de Interne, pasând această iniţiativă către Parlament. Dacă parlamentarii vor executa întocmai şi în procedură de urgenţă ceea ce le-a cerut premierul, avem poate nu o dovadă, dar un indiciu clar că Victor Ponta controlează, de fapt, această majoritate şi are autoritatea să o oprească atunci când comite mârşăvii legislative. Numai să şi vrea.

digital 06-02-2014 - 20:45

unde dreq îi găsești mă, pe toți avortații ăștia?!
are ubb-ul maternitate de avortați la comandă, bă cretinule, iar tu ești moașa lor?!
dreq de prostalăi !

UnUL 06-02-2014 - 21:10

Degețel. din 2 una : ori ești tâmpit, ori ești tâmpit. Liviu Avram este un ziarist extrem de onorabil de la Adevărul. Ce treabă are Adevărul cu UBB-ul?

digital 06-02-2014 - 21:12

avortații, bă !
că doar ăștia se regăsesc, unii pe alții !

ancuta 06-02-2014 - 21:15

prezervativule!

UnUL 07-02-2014 - 18:56

Ponta reface Reţeaua: STS, prima victimă
România Liberă, 5 Februarie 2014

de SABINA FATI

Cine controlează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) poate avea acces la instituţiile cheie ale statului, dacă transformă această strucutră tehnică într-una care să fie la îndemâna oamenilor politici cu acces la ministerul de Interne.
Victor Ponta vrea să pună mâna pe STS nu doar pentru a-şi acoperi spatele la alegeri, ci şi pentru a avea, eventual, la îndemână multe alte informaţii interesante şi necesare pentru amicii lui din partid, aflaţi în dificultate. Bazele de date ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ale Parchetului General, ale DNA, ale Fiscului, ale SRI, SIE şi în general ale tuturor instituţiilor centrale din România sunt găzduite şi protejate de STS. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a funcţionat până acum ca o agenţie neutră, dar percepţia pe care o au beneficiarii asupra ei se va schimba serios dacă prin noua lege Internele vor prelua patrimoniul, bugetul şi personalul STS.
Vor mai avea încredere şefii celorlalte servicii secrete să-şi pună la păstrare datele la STS, dacă această structură va fi mutată la Ministerul de Interne şi va fi coordonată de un secretar de stat numit de Victor Ponta?
Într-un stat cu instituţii puternice şi obişnuite să respecte regulile, poate că schimbarea gândită de premier n-ar duce la vulnerabilităţi majore ca în România, unde istoria serviciilor secrete din subordinea Internelor are atâtea sincope: vestitul Doi Şi-un Sfert, devenit între timp DGIPI (Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă) a trecut, de-a lungul anilor de la stadiul de poliţie politică la faza privatizării informaţiilor. Ambele etape au avut loc sub guvernări PSD sau cu largul concurs al profesioniştilor ancoraţi în această tabără politică. Chiar înainte de alegerile prezidenţiale din 2009, Marian Vanghelie anunţa că arhiva serviciului secret al Ministerului de Interne “nu mai este acolo” şi că a ajuns “pe mâini bune”, iar fostul senator PSD Cătălin Voicu trăgea sforile să primească cel mai important fotoliu ministerial: “dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiţia în mână, ai toată Curtea…” îi spunea actualului senator Alexandru Mazăre ales pentru a face lobby în favoarea proiectului salvator pentru PSD. “Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeau din România” şi “dacă pierdem alegerile reţeaua e în funcţiune” promitea în 2009 Cătălin Voicu, între timp condamnat definitiv la închisoare.
Refacerea Reţelei care a funcţionat sub guvernarea Năstase-Iliescu a ajuns să fie proiectul de căpătâi al premierului Victor Ponta, care este bine instruit şi ştie pe ce pedale să apese în aşa fel încât să aibă ţara sub control. Nu mai are răbdare să-şi termine Traian Băsescu mandatul, aşa că încet-încet îl lasă pe preşedinte fără manete şi fără aparatura de bord. STS asigură între altele şi confidenţialitatea celor două linii Bucureşti-Bruxelles, convorbirile liderilor români cu omologii lor străini, siguranţa discuţiilor între instituţiile statului şi parţial chiar convorbirile secrete dintre şefii Armatei Române şi NATO.
Trecerea acestor atribuţii sub pulpana Internelor ar putea ridica unele semne de întrebare, inclusiv printre aliaţii ţării, mai cu seamă că întregul transfer se face în favoarea Reţelei şi a alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale. STS securizează informaţiile care se transmit între secţiile de vot şi Biroul Electoral Central, de asemnea STS dispune de un program prin care poate fi depistat aproape instantaneu votul multiplu. Deci cheia neregulilor pe care s-au obişnuit să le facă oamenii de bază ai PSD sau cei din alte partide se află la STS, serviciul care dă peste cap socotelile baronilor cu ajutorilor softurilor.
După ce vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul fraudelor de la Referendumul din 2012, mulţi dintre liderii de filialele PSD se tem să mai “lucreze” în favoarea partidului la alegerile din acest an, de aceea aducerea STS sub controlul lui Victor Ponta este esenţială şi este primul pas spre refacerea Reţelei de control asupra României, aşa cum a proiectat-o nu de mult Cătălin Voicu.

ancuta 07-02-2014 - 19:05

Se pare ca antenescu s-a prins care sunt pohtele poantei si d-aia da sah cu „TURNUL” NEMTESC!
Orice s-ar spune, „mutarea” antenescului nu-i rea.
E posibil sa asistam la un „targ” de dreapta? Ce crezi?

urbos 07-02-2014 - 19:10

Suge-o ma infectie, in cel mai rau caz, Ponta e la fel de infect ca Basescu. Deci NICI O SANSA, scarnaviilor, sa vedeti liberalii legitimand cumva cloaca Kiorului.

UnUL 07-02-2014 - 19:57

Posibil, deși nu am nicio încredere în Zambilă C ă c ă r ă u.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-02-2014 - 19:13

Peer Pullis-Dominis , ce spune Fati azi , ce va spune maine !
Dar , tu !
Hai sa vezi ce spune D W despre STS (ei cu amintiri de STAZi)

Revin , nu vrea sa deschida, si una
insista !

UnUL 07-02-2014 - 19:58

@Linkanghel
Ciuciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-02-2014 - 20:09

Ciuciu zici ! Ghini !
E ,uite ; Nu e ciuciu !
Dar , va fi

van base si deviza

http://baselandia.files.wordpress.com/2014/02/van-base-si-deviza.jpg?w=645

UnUL 07-02-2014 - 20:13

@Obsedanghel
Merde.

HUMOR NEGRU 07-02-2014 - 22:44

ŢARA E SLOI. DIN NOU, ARMATA E CU NOI!

Reiau un text mai vechi, despre acea cretină recalcuarea a pensiilor militare:
• E ca şi cum ar fi cineva condamnat la 2o de ani închisoare şi, după ispăşirea pedepsei, s-ar reveni: „Ştiţi, s-a greşit, se reconsideră, vă dăm doar zece ani!”
• E ca şi cum li s-ar cere miniştrilor, la zi de salariu, să aducă adeverinţe că au fost în fiecare zi din lună la serviciu!
• Aţi uitat că pe 13 februarie 1984 nu aţi fost la unitate? Ziua trebuie tăiată din pensie! Mai mult, aţi avut atâtea zile libere de 8-9 mai, 23 august. Comuniştilor!
• Recalcularea trebuie făcută şi pentru că aţi fost grad inferior, încadrat în funcţii superioare (spre exemplu, maior pe funcţie de colonel). Inferiorilor!
• Aţi mai lucrat şi la canalul Dunăre – Marea Neagră, ctitorie ceauşistă! Perioada se taie! Aţi consumat muniţie, aţi distrus ţinte, aţi ars gazul de pomană la parade închinate… Astea toate, se impută!
• Aţi câştigat la concursuri şi întreceri trofee şi medalii de aur, din visteria statului, din averea poporului. Trebuie scăzute din cuantumul pensiei!
• Nemaizicând de tot felul de accidente, îmbolnăviri, concedii de boală, căderi de avioane, scufundări de nave, care au slăbit capacitatea de luptă a armatei, au redus puterea ei de apărare. Cine să plătească pentru toate astea, dacă nu voi, din pensiile voastre nesimţite (în sensul că unii, când le iau, nici nu le mai simt)!
• Aţi terorizat milioane de tineri, cu instrucţie, pregătiri, alarme, marşuri, aplicaţii, munci agricole sau pe şantiere, la vârsta când puteau să stea, ca azi, în discoteci, prin baruri, cu fete, cu plete. Sau, pur şi simplu, să stea! Erau în floarea tinereţii!
• V-aţi dat inapţi serviciu militar că, vezi Doamne, condiţii grele, privaţiuni militare, alea alea, bla, bla, iar acum nu vreţi reducere şi recalculare. Drepţi! Culcat! Capul plecat! La că…t! Lacăt la gură!
S-a dus vremea când se striga „Armata e cu noi!” Voi? La gunoi!
Semnează A.G.-9 (Aruncător de grenade – nouă)

Completare: La 4 ani de la tăierea pensiilor, mulţi din pensionarii afectaţi au fost „dezafectaţi”. De vârstă, de sistem, de inimă rea, de lipsuri, de-această nedreptate, strigată până la cer. Acum, acolo, în cer, ei banii cuveniţi…nu şi-i mai cer.
Să trăiţi, „dragi” nesimţiţi, care le-aţi netezit drumul spre lumea drepţilor!
Acum au început ninsorile. ARMATA! Să vină şi să intervină armata! PE LOC REPAUS!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult