Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Primarul din Romania care vrea sa interzica rolele si bicicletele in centrul orasului

Primarul din Romania care vrea sa interzica rolele si bicicletele in centrul orasului

scris de Bogdan Crețu Roman
79 afisari

Nicolae Robu, edilul Timisoarei, vrea sa interzica accesul in centrul orasului a tot ceea ce inseamna biciclete, role, triciclete pentru copii sau adulti sau trotinete. Primarul orasului din Banat sustine ca o astfel de hotarare i-ar mentine in siguranta pe cei care au iesit la o simpla plimbare.

Intr-o lume in care mijloacele alternative de transport sunt incurajate, primarul Timisoarei isi doreste sa ia o hotarare cat se poate de controversara. Nicolae Robu vrea sa interzica in centrul Timisoarei bicicletele, rolele, trotinete sau triciclete pentru copii si adulti. Edilul orasului de pe Bega spune ca a fost sesizat de cetateni care s-au plans ca siguranta le este pusa in pericol de cei care se deplaseaza cu astfel de mijloace.

„Trecand aproape zilnic prin Piata Victoriei si prin Centrul Istoric, am vazut personal si am fost sesizat de o multime de cetateni, cat de deranjanti sunt cei ce folosesc diverse mijloace de locomotie „la moda” acum, pentru cetatenii ce ies in aceste zone sa se plimbe. Uneori, vad si-mi sunt semnalati utilizatori de astfel de mijloace de-a dreptul sfidatori, iresponsabili, prin viteza cu care circula si slalomurile pe care le fac printre cei iesiti la plimbare, inclusiv în zonele aglomerate […] Este normal ca mii si mii de oameni cumsecade sa aiba parte de atata disconfort, pentru ca un numar de zeci, poate o suta, maxim, de indivizi „manati in lupta” doar de dorinta de a epata, sa-si poata face damblalele?! Pentru ca la asta se reduce problema, de fapt”, sunt argumentele pe care Nicolae Robu le-a expus in tentativa de a-i interizice in centrul orasului pe cei care folosesc role, biciclete, trotinete sau chiar triciclete pentru copii.

Bineinteles, planurile primarului au atras imediat critici. Fanii acestor mijloace de transport, dar si cei care promoveaza si incurajeaza mersul pe bicicleta sustin ca este o aberatie. In opinia lor, cei cu biciclete, trotinete, triciclete pentru copii sau role ar trebui educati, dar nu interzisi. Este vorba despre cei care merg cu viteza si pun in pericol siguranta trecatorilor:

„Mi se pare o tampenie decizia Consiliului Local Timisoara de a interzice circulatia trotinetelor, rolelor si skateboardurilor. Asa o aberatie nu am vazut niciunde. Din cauza unor necivilizati trebuie sa sufere toti. Nu interzici celor care circula normal, ci ii amendezi pe cei indisciplinati. Vezi pe strada tineri care merg cu rolele cu viteza, de unii zici ca sunt jucatori de hochei. Acestia trebuie educati, trebuie amendati de politie. Interzicand, nu faci educatie. Ii „arzi” pe teribilisti si pe cei care nu respecta legea”, a declarat Sergiu Morariu, membru in Consiliul Consultativ de Turism din Timisoara.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS