Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Raport oficial despre prăbuşirea avionului MH370 al companiei Malaysia Airlines

Raport oficial despre prăbuşirea avionului MH370 al companiei Malaysia Airlines

scris de D.S.S.
12 afisari

Zborul MH370 al Malaysia Airlines, dispărut în urmă cu peste doi ani de pe ecranele radarelor, s-a prăbușit în ocean cu o viteză foarte mare, potrivit unui studiu publicat marți și care tinde să confirme ideea că avionul s-a prăbușit în zona unde se desfășoară căutările, informează AFP.

MH370Avionul Boeing 777 al companiei aeriene malaeziene a dispărut la 8 martie 2014, cu 239 de persoane la bord, la scurt timp după ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinația Beijing, și s-a scufundat în Oceanul Indian. Această dispariție constituie unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviației civile.

Operațiuni de căutare conduse de Australia se concentrează asupra unei zone vaste de 120.000 de kilometri pătrați, de trei ori cât suprafața Elveției.

Deocamdată, aceste căutări nu au dus la nimic concret și unii experți estimează că, dacă avionul era pilotat de cineva, el ar fi putut plana mult dincolo de zona de căutări.

Însă analizele aprofundate întreprinse de constructorul de avioane Boeing și noile date ale Ministerului american al Apărării dau de înțeles că, indiferent de rolul pilotului sau al piloților, avionul s-a scufundat în apa oceanului cu o viteză extrem de mare, informează publicația The Australian.

Atunci când MH370 a ajuns la capătul rezervelor sale de carburant, el a încetinit înainte de a se scufunda la 35.000 de picioare adâncime (10.600 de metri), cu o viteză situată între 12.000 și 20.000 de picioare pe minut, estimează Boeing în acest studiu.

Această prăbușire brutală a fost confirmată de noile date analizate de Ministerul Apărării al Australiei, printre care semnalele emise automat de avion și captate de satelit, a declarat șeful Biroului australian pentru siguranța transporturilor, Greg Hood, potrivit The Australian.

Șeful agenției care coordonează căutările a adăugat că această informație confirmă ideea că MH370 ‘s-a prăbușit probabil în zona operațiunilor de căutare de 120.000 de kilometri pătrați’, potrivit publicației australiene.

Această zonă a fost fixată plecând de la ipoteza că la final avionul nu mai avea pe nimeni la comanda sa și că a rămas fără combustibil.

Australia, Malaezia și China — țări din care erau originari majoritatea pasagerilor — au convenit să suspende căutările la finalul celor întreprinse în zona actuală, până când va apărea ‘o informație nouă și credibilă’.

Speculațiile menite să explice această dispariție se concentrează în principal pe o defecțiune mecanică sau structurală, o luare de ostatici sau un act terorist, însă până în prezent nimic nu a venit să confirme un scenariu sau altul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult