Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Ruşii au intervenit cu neruşinare în alegerile prezidenţiale din Statele Unite

Ruşii au intervenit cu neruşinare în alegerile prezidenţiale din Statele Unite

scris de D.S.S.
18 afisari

John Brennan, care a condus din 2013 până în 2017 Agenţia Centrală de Informaţii (CIA), a declarat marţi după-amiază că ”ruşii au intervenit cu neruşinare” în alegerile prezidenţiale, iar reprezentanţii Moscovei au recrutat în mod activ americani ”voluntari sau involuntari” pentru a sprjini aceste eforturi din Statele Unite, transmite CNN.

John Brennan

John Brennan

”În mintea mea, am întrebări rămase fără răspuns cu privire la succesul pe care l-au avut ruşii atunci când au încercat să atragă americani, implicaţi sau nu în campanie, pentru a munci în numele lor”, a declarat Brennan.

Însă, acesta a refuzat să dea informaţii despre identitatea persoanelor suspectate că au acţionat ca informatori ai Moscovei.

De asemenea, fostul director al agenţiei de informaţii a precizat că preşedintele Trump ar fi putut să încalce protocolul săptămâna trecută, atunci când a divulgat informaţii clasificate într-o întâlnire cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak.

Brennan este audiat de către congresmenii din Comisia de Informaţii a Camerei Reprezentanţilor cu privire la investigaţia legată de implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale americane şi de presupusele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei.

Congresemnii sunt în special interesaţi să adune mai multe informaţii cu privire la modul în care ruşii şi-au lansat atacurile în timpul alegerilor prezidenţiale şi la spionii ruşii care au încercat să recruteze americani ”voluntari sau involutari” pentru a sprijini activitatea Kremlinului.

Surse din agenţiile de informaţii au declarat anterior că spionii ruşii l-au cultivat drept informator pe fostul consilier pentru politică externă al campaniei Trump, Carter Page.

Însă, Page a dezminţit în mod repetat aceste acuzaţii cu privire la relaţia sa specială cu Moscova.

Brennan nu este singurul nume greu audiat marţi de către congresmenii, pe la comisii vor trece şi directorul Agenţiei Naţionale de Informaţii, Dan Coats, precum şi directorul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), Mike Rogers.

Dan Coats va depune mărturie în Comisia de Informaţii a Senatului, în vreme ce Rogers va apărea în Comisia Bugetară din Camera Reprezentanţilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult