Scriosarea studentului român la Londra Cristiana Maria Mărcuș | Ziua Veche
Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Scriosarea studentului român la Londra – Cristiana Maria Mărcuș

Scriosarea studentului român la Londra – Cristiana Maria Mărcuș

scris de Ziua Veche
21 afisari
O scrisoare emoționantă a unei tinere studente plecată la studii în Marea Britanie circulă de câteva zile pe Internet. Viziunea româncei noastre despre Occident: un loc fără identitate, cu tradiții care se pierd încet-încet din cauza globalizării, în care cetățenii se tem permanent de extremismul islamic, în care nimănui nu-i pasă ce gândești sau ce dorești.
Scriosarea studentului român la Londra - Cristiana Maria Mărcuș

Scriosarea studentului român la Londra - Cristiana Maria Mărcuș

“Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra.  Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Ce este Occidentul….?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi <politic corect>, trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti.

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate,Dumnezeu a fost ucis de Occident.

De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasă o săptămână în munţi cu corturile.

Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?

De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?

De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?

De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pt NATO dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?

De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele? De ce eşti drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?În Occident unde pleacă bieţii romani să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind roman eşti privit ca o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pt decenii…

Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….

Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut țara pe nimic.

VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.

Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească… Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Cristiana Maria Mărcuș

178 comentarii

Lupu Ardelean 25-07-2013 - 16:47

„De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?”

Fata draga, dar cine va forteaza sa-i lasati pe astia la putere? De prosti ce sunteti o faceti singuri…

Antibasistul 25-07-2013 - 17:12

Bine ca esti tu destept, evreule!

UnUL 25-07-2013 - 18:16

… grăi c re t i n u l mahalagiu Bășinel.

Antibasistul 25-07-2013 - 19:57

…graii retardatul, retardat ca toti basistii, UnUL!

jan dinu 25-07-2013 - 21:15

Mah – Prichindelule – faci mai rau
ziarului …decit bine cu „prezentza ”
de MaHaLa…!
JD-USA

UnUL 25-07-2013 - 21:27

„grăi” cu un singur i, nătărăule! Nici să copiezi nu ești în stare!

Antibasistul 25-07-2013 - 21:56

Graii e corect retardatule basist!

UnUL 25-07-2013 - 22:03

Eu grăii, tu grăiși, el grăi… Ia gramatica de clasa a 4-a și răsfoiește-o !

Paul din Ohio 25-07-2013 - 18:02

Draga Lupu le,
Cauza este urmatoarea: Inaintasii tai KGBisti au construit o structura de ocupatie a Romaniei care este extrem de greu de inlaturat.

Lupu Ardelean 25-07-2013 - 21:03

Paulica, de cati ani mai ai nevoie ca sa gasesti un pretext mai credibil si pe adevaratii vinovati, 20, 50, 100?

jan dinu 25-07-2013 - 21:07

Intrebare incuietoare … care doare …-:)))
JD-USA

Paul din Ohio 25-07-2013 - 21:37

Lupule,
Ti-am mai spus: Inaintasii tai NKVDisti-KGBisti au construit, prin CRIME odioase, DEPORTARI, EPURARI , TEROARE timp de 45 de ani un sistem de ocupatie care se auto reproduce si deci este foarte greu de inlaturat.
Ticalosia inaintasilor tai a fost fara margini.

Antibasistul 25-07-2013 - 21:58

CORECT!

Lupu Ardelean 25-07-2013 - 22:05

Inaintasii „mei” au construit acelasi sistem de ocupatie si in alte state, dar numai in cele doua state in care se vorbeste romaneste si moldoveneste, treaba merge ca pe vremea inaintasilor…

digital 25-07-2013 - 22:09

Lupu Ardelean
25-07-2013 at 22:05
păi vezi mă gunoiule și mai zici că românii nu sunt toleranți cu jizii tăi!
câtă ipocrizie încape în voi, maneliștilor?!
fără număr!

Paul din Ohio 25-07-2013 - 22:13

Da Lupule,
Da pentru ca Romania a fost „data” inaintasilor tai in procent de 90%.
Da, pentru ca inaintasii tai AU URAT ROMANIA si pe romani mult mai mult decat pe ceilalti, fiindca Romania statea in calea imperialismului rusesc spre marile calde, imperialism imbratisat cu toata „fiinta” de criminalii tai inaintasi.

Lupu Ardelean 26-07-2013 - 08:27

Acelasi procent era si in Polonia, Ungaria, Cehoslovacia, numai ca acolo oamenii erau curajosi , s-au revoltat contra sistemului, pe cand in Romania si „revolutia” din 1989 a fost organizata de Securitate.Nu organizau securistii revolutie, nu erai tu acum in Chicago, mai pupai cizmele lui Ceasca si pantofii savantei.

Paul din Ohio 26-07-2013 - 20:41

Minti cu NERUSINARE mai pui de naparca(„Lupul”). Polonia 50%, Bulgaria 75% (fara sa luam in considerare „fratia” ruso-bulgara, Ungaria 70% si sprijinita oarecum de Vest (istoria comuna austro-ungara).
Minti si despre rascoala anticomunista din Romania TERORIZATA. Asta este diversiunea naparcilor tale anti romanesti. Poate vrei sa spui ca securitatea infiintata de inaintasii tai a ucis atunci mii de oameni pentru a-i instala tot pe ai vostri la putere care de atunci s-au „impuiat” si cum spuneam auto reprodus.

Camelian Propinatiu 25-07-2013 - 20:55

Mai ales tineretul rus din Republica Moldova trebuie sa se ieie dupa cel baltic, nu sa se sparie ca românca-n ie de integrarea europeana!

Antibasistul 25-07-2013 - 17:32

De ce-i zice student, e femeie, e studenta|?

Ex Student in Marea Britanie 25-07-2013 - 19:25

Spune „Student” și nu „Studentă”, deoarece acesta este sentimentul majorității studenților Români plecați în Marea Britanie la învățătură(student: substantiv de gen masculin). Subscriu scrisorii de mai sus și precizez că, din cauza celor denumiti, (in)”corect politic: rromi”, studenții Români din Marea Britanie sunt văzuți ca o subspecie umană care trebuie supravegheată întotdeauna, ca nu care cumva să fure sau să facă alte ilegalități. Nu mi se pare normal ca o persoană, indiferent de vârstă, cu zeci de ani de studii, să fie tratată mai ceva ca un criminal josnic. Voi ce credeți???

Antibasistul 25-07-2013 - 19:59

E studentaaa, nu student!

ValVerde 25-07-2013 - 20:40

Ai si tu o durere….

Antibasistul 25-07-2013 - 20:52

Basist fara creier, ADEVARUL E ADEVAR!

salut 25-07-2013 - 21:25

Mai, nea studentu’ ia mai zi o data care-i legatura cu masculin-feminin, student-studenta si „cum se simt romanii in GB”?

Tache 25-07-2013 - 21:46

Fostul prim-ministru al Romaniei, etnicul evreu Petre Roman, in baza pretextului ca fiecare etnie are dreptul la a-si stabili cum se numeste, a dat legea ca tiganii sa fie denumiti RROMI. In timp au devenit ROMI, iar mai apoi au devenit ROMANI, fara diacritice. Confuzia este totala si acesta a fost scopul urmarit de la bun inceput.

Englezilor le este frica imensa de tigani, la fel cu toti oamenii de pe acest pamant. Dar acum nu-i mai pot deosebi pe romani de tigani, asa cum se intampla in trecut. Aceasta confuzie exista si in MEDIILE ACADEMICE din occident ! Romanii suporta consecintele.

BULA 26-07-2013 - 10:37

Romanii de ce n-au reactionat, la vremea aceea ? Adica se lasa regulati de oricine ? Nici acum n-ar fi tarziu sa iasa toti in strada si sa ceara eliminarea denumirii de RROMI si revenirea la TIGANI.

Ereticul 26-07-2013 - 10:54

@Bula: se cere din ce in ce ma tare lucrul acesta. Au existat si cateva campanii de presa in care s-a cerut schimbarea denumirii (revenirea la vechea forma).

Grigore 25-07-2013 - 18:11

atata stii mai bovina,sa replici prostii,evrei si intrebari absurde?
Un comentariu ce poate sa scoata in evinenta un cap de intellectual nu de
un ratat psihic……
Hai salut chinezule,te cunosc bine,paiatza ai fost si asa o sa crapi….

salut 25-07-2013 - 18:14

Mata ai vrut sa zici ceva sau te-ai trezit brusc la ora amiezii? Canta cucu’?

Antibasistul 25-07-2013 - 18:21

Ma pu..a proasta basista, Grigore, e studenta, NU student!

Grigore 25-07-2013 - 18:17

Romania lui Andrei Plesu

România e, în multe privinţe, o alcătuire paradoxală. De aceea e greu
sistematizabilă, de aceea e greu de guvernat. Reuşim lucruri care, în
mod normal, nu merg împreună. Reuşim de pildă, constatase deja Titu
Maiorescu, să producem forme, pentru care ne lipseşte cu totul
fondul. Aşa ceva nu e la îndemâna oricui. Şi ceea ce e spectaculos e
că, una peste alta, ţara funcţionează, aşa paradoxală, improbabilă cum
este! Să dăm câteva exemple:

Una dintre neobişnuitele noastre reuşite este să avem un coeficient
imens de poluare (în aer, în apă şi pe pământ), fără să avem o mare
industrie. Industria noastră este sublimă, dar imperceptibilă altfel
decât prin cantitatea de toxine pe care o emană. Ne otrăvim, aşadar,
fără otravă sau, mai exact, obţinem otravă din te miri ce.

O altă reuşită paradoxală: avem medici foarte buni şi spitale foarte
proaste.. E inexplicabil cum poţi avea medici de calibru, când mai
tuturor le lipseşte instrumentarul necesar pentru a-şi face meseria
onorabil. Şi totuşi şi-o fac. Medicul te salvează, „sistemul” te
omoară.

Alt miracol: avem o mare concentrare de „atracţii turistice” şi n-avem
turism. Turismul n-ar da rezultate la noi decât dacă s-ar generaliza
un mod de teleportare a turiştilor, aşa încât ei să ajungă în faţa
frumuseţilor patriei fără să aibă nevoie de drumuri, de hoteluri şi de
servicii în general. Paradox colateral: suntem ospitalieri, dar
umflăm grosolan nota de plată, pe baza ideii că „străinul” trebuie
jumulit.

Mai departe: ne lăudăm cu elevi eminenţi, foarte bine calificaţi la
felurite olimpiade internaţionale, dar ştim cu toţii că învăţământul
autohton e în criză, că profesorii s-au descalificat, că şcolile sunt
delabrate şi salariile sunt mici.

Avem tradiţii agrare incontestabile, pământ fertil, mână de lucru,
dar nu prea mai avem agricultură: mâncăm pâine turcească, fructe şi
legume comunitare, iar carne şi produse din carne importăm din toată
lumea.

Suntem săraci, dar am umplut Bucureştiul de automobile pretenţioase,
cârciumile sunt pline, călătorii români se înghesuie prin avioane
trans-europene şi trans-atlantice cu bagaje de apocalipsă.

Suntem patrioţi, dar n-avem patriotism: adică nu ne preocupă
grădinăritul limbii strămoşeşti, viitorul imediat şi concret al ţării,
istoria ei, monumentele ei, instituţiile ei. Avem la chefuri
romanţioase suspinuri naţionale, dar primul gând când ne amintim de
ţărişoară e s-o delapidăm.

Pe măsură ce avem elite mai puţine, dezvoltăm faţă de ele un dispreţ
tot mai mare.

Avem şomaj, dar muncim la negru, n-avem bani, dar ne descurcăm,
suntem creştini, dar la câte un hram sau la câte o sărbătoare ortodoxă
ne îmbulzim, ne ocărâm şi vociferăm ca o hoardă fără istorie şi fără
credinţă.

Orice analiză a României contemporane (sau eterne?) se blochează, la
un moment dat, în paradoxuri asemănătoare. Inventarul lor pare
infinit.

În rezumat, s-ar spune că ori avem evoluţii interminabile, care nu
culminează niciodată într-un scop atins, ori avem împliniri care nu se
justifică prin nici o evoluţie. Ori drum fără ţintă, ori ţintă fără
drum. Creşterea organică, cu rezultat conştient şi = previzibil,
continuitatea, consecvenţa, organizarea, tenacitatea iată virtuţile
care ne lipsesc. Dar ne descurcăm noi şi fără…

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 25-07-2013 - 18:21

A posta un editorial de-al d-lui Andrei Plesu pe site-ul Ziua Veche, este ca si cum ai cadelnita cu tamiie in IAD! Nu vezi cum sisiie serpii pe aici? Nu simti vociferarile dracilor? Nu simti mirosul vomei acelora care injura si scuipa peste tot pe acest forum? Acestia „reprezinta” Romania in care doreste Cristiana sa se intoarca? Good luck, Cristiana. Cind o sa le simti respiratiile de betivi bolnavi, cind o sa le simti mirosurile lor pestilentiale de mitocani nespalati, ai sa fugi mincind pamintul la aeroport, iar Londra ti se va parea RAIUL pe pamint, iar cind vei da peste cuvintul „Romania”, vei voma instantaneu!

urbos 25-07-2013 - 18:22

Plesu, un porc patuibular, o lepra, un gunoi uman.

UnUL 25-07-2013 - 18:31

Porc ești tu. Pardon, îmi retrag cuvintele – nu vreau să jignesc porcul, care este un animal inteligent și curat în comparație cu tine. Dar gunoi uman și lepră ești, fără îndoială. Vezi numai că dacă scuipi în sus – spre înalțimea morală și intelectuală pe care se plasează dl. Pleșu în comparație cu tine – scuipatul îți cade tot ție pe moacă.
P.S. Pun pariu că habar n-ai ce îndeamnă „patibular”!

urbos 25-07-2013 - 19:03

Patibular banuiesc ca e ceva de bine ma vierme basist, am vrut sa fiu si amabil cu porcul limbist si profitor Andrei Plesu. L-am auzit la alt patibular, un excrement antiroman, progenitura de canalie bolsevica, Patapievici. E de bine cred, aa ca ai face bine sa apreciezi buna mea credinta.

UnUL 25-07-2013 - 19:25

Corect, bănuiești: că de „știut”….
P.S. Am trăi s-o văd și pe asta: un gunoi și o nulitate petentată ca tine arucă cu lătiuri în doi intelectuali români de talie mondială. Categoric, prostia nu e desăvârșită dacă nu merge mână în mână cu nesimțirea.

Tache 25-07-2013 - 21:37

Intelectuali romani de talie mondiala ? Plesu si Patapievici ? Tare zbanghiu mai esti, mai unulica !

UnUL 25-07-2013 - 21:43

Exact, Tăchiță. Numai dobitocii care n-au pus în viața lor mâna pe o carte (nu mă refer la cele de joc!) ca tine nu vede această realitate.

Tache 25-07-2013 - 21:54

Unulica, daca ai baut o cafea cu scriitorul de talie mondiala invitat de tine in Romania, asta nu inseamna ca si tu esti un scriitor de talie mondiala.

Pentru a fi scriitor de talie mondiala trebuie sa fii in primul rand CUNOSCUT si CITIT de catre cititorii din alte tari. Asa cum sunt Emil Cioran si Mircea Eliade, spre exemplu. Trebuie sa ai premii internationale, trebuie sa ai un impact, sa lasi o urma.

Plesu si Patapievici sunt Pat si Patachon, scriitori de ”talie mondiala” pentru cititorii de etichete de pe sticle, de la bodega din Cotroceni.

UnUL 25-07-2013 - 22:01

Perfect corect. Cărțile lui Pleșu, Liiceanu, Patapievici, Cartărescu – și a altora denigrați de inculții ca tine – au fiost traduse în zeci de limbi și sunt VÂNDUTE ȘUI CITITE în foasrte mule țări.

Ereticul 25-07-2013 - 22:07

@ UnUL: intre a fi oferite spre vanzare si a fi citite este o diferenta mare.
Faptul ca au fost traduse si publicate pe bani romanesti in strainatate (cu fonduri ICR) nu inseamna automat ca respectivul autor este si citit sau – si mai mult – si apreciat.

UnUL 25-07-2013 - 22:18

Da, o diferență imensa. Poate cauți nițeluș și ce tiraje au cărțile respectivilor autori – la edituri străine! – și care sunt vânzările. S-ar putea să rămâi surprins (și asta în condițiile în care tirajul cărților este destul de redus în occident!)

Ereticul 25-07-2013 - 22:25

@ UnUL: surprindeti-ma dvs. Mai concret, dati-mi un link din care sa rezulte tirajul si numarul de reeditari ale catorva titluri semnificative ale autorilor in discutie.

UnUL 25-07-2013 - 22:27

Acuma le vreți pe toate mură în gură! Un mic efort, ce mai!

Tache 25-07-2013 - 22:43

Eu am contacte cu mediul academic din occident si iti pot spune ca nu a auzit nimeni de Andrei Plesu si de HR Patapievici. Nici eu nu-i promovez, pentru ca mi-e rusine cu ei.

Pentru a promova Romania, Emil Cioran este cel mai potrivit, pentru ca este si in spiritul timpului pe care il traim.

ValVerde 25-07-2013 - 22:54

Mai Tache, mai…blogurile neo-fasciste si site-urile conspirationistilor nu sint „mediu academic” in intelesul general al termenilor.

Tu ii poti considera mentori si invatatori, dar asta pentru ca asa esti tu…mai diferit.

urbos 25-07-2013 - 22:57

Lindic, ia povesteste tu cum se inghesuie lumea in occident la cartile respectivilor si lasa basinile fara legatura cu subiectu.

Ereticul 25-07-2013 - 22:59

@ UnUL: am facut acel mic efort, iar rezultatul este devastator pentru personajele laudate de dvs. Linkul este: http://www.zi-de-zi.ro/?p=134892 pentru articolul „Moştenirea lui Patapievici la ICR” Cultură | Erika Marginean | Aprilie 26, 2013

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-07-2013 - 19:58

Ai gresit , viermele de pogonici , nu este numai pork, este VIERME>

Nici de Porku de Plesu&Licheleanu pupynkuristi ca tine ,nu este nevoie de prezentari;

Gabriel Liiceanu a citit după notiţe răspunsurile la întrebările lui Ion Cristoiu
Acasă » Media

Telespectatorii B1 TV au fost şocaţi duminică după-amiază, văzîndu-l pe Gabriel Liiceanu că, în timpul interviului realizat de Ion Cristoiu, citea răspunsurile dintr-un caiet pe care-l avea în faţă! Interviul a fost realizat în direct şi asta înseamnă că filosoful avea pregătite de acasă răspunsuri valabile pentru orice întrebare!

Gabriel Liiceanu era cunoscut pînă acum ca un bun vorbitor, care aduce mereu în orice discuţie citate din marii filosofi din dorinţa unei demonstraţii savante, argumentate de vorbele meşteşugite ale unui Platon sau Heidegger.

De data aceasta, Liiceanu a părut lipsit de darul oratoriei, punîndu-l deseori în dificultate pe Ion Cristoiu, care a încercat zadarnic să-l atragă pe filosof într-o discuţie liberă! N-a reuşit, întrucît Liiceanu a dat impresia că dorea neapărat ca, indiferent de întrebare, să rostească anumite propoziţii, pe care, spre stupefacţia tuturor, inclusiv a moderatorului, le citea după un caiet pe care-l avea în faţă şi pe care-l răsfoia mereu, încercînd să găsească un răspuns care să fie, cît de cît, în marginea întrebărilor!

Discuţia dintre cei doi s-a transformat astfel într-o convorbire a surzilor, în care unul întreba despre ceva, iar celălalt răspundea ca şi cînd nu ar fi auzit întrebarea. În acest fel, emisiunea anunţată ca un eveniment de colecţie a devenit un banal „taifas”, justificînd mai vechiul titlu al producţiei lui Ion Cristoiu.

Liiceanu a spus că atentatele din SUA au avut loc în „septembrie 2011”!

Cel mai bine s-a văzut acest lucru atunci cînd Ion Cristoiu l-a întrebat pe Liiceanu ce părere are despre ascultările telefoanelor românilor, referitor la un proiect pregătit de USL. Liiceanu parcă nici n-a auzit întrebarea şi a răspuns că decizia americanilor de a asculta fără drept telefoanele cetăţenilor din UE este foarte bună, avînd în vedere evenimentele din… „septembrie 2011”!!! Se referea, desigur la atentatele din SUA, care au avut loc în… 11 septembrie 2001, nu în sptembrie 2011, cum, eronat, a spus Liiceanu!

Ultima întrebare a lui Ion Cristoiu a fost, desigur, despre Traian Băsescu, la care Gabriel Liiceanu s-a simţit mult mai uşurat, citind din caietul său toate laudele scrise acolo de acasă: el a condamnat comunismul, el a a desecretizat dosarele Securităţii, el a făcut Justiţia liberă. Şi, evident, dincolo de omul lumesc, care hăhăie şi jigneşte interlocutorii, Traian Băsescu este responsabil de rolul său istoric ca Preşedinte al României! Aici nu s-a încurcat deloc, citind impecabil, calm şi convingător, ca un adevărat susţinător al Preşedintelui.

Cînd Ion Cristoiu a anunţat că emisiunea s-a terminat, Liiceanu a părut disperat, răsfoind nervos filele caietului din faţa sa, pe care avea, probabil, o propoziţie memorabilă, bună de final, pe care, din păcate, n-a mai apucat s-o rostească! Rămîne însă valabilă pentru data viitoare, indiferent dacă ea are sau nu legătură cu întrebarea interlocutorului.

Reamintim că Gabriel Liiceanu s-a născut la 23 mai 1942, deci are 71 de ani. La această vîrstă, desigur, e mai greu să ţii minte lucruri complicate, aşa încît trebuie să fim înţelegători faţă de această nouă ipostază în care Liiceanu a apărut duminică după-amiaza la B1.”

UnUL 25-07-2013 - 21:58

Prostia asta de unde ai mai luat-o copy-paste?

Ereticul 25-07-2013 - 21:47

@ UnUL: „Dobitocii care … nu vede” ??? O fi corect numai daca „ie” sub cincizeci (de dobtoci) …

UnUL 25-07-2013 - 21:57

Ai dreptate. am uitat cum mi-am început fraza. Pledez vinovat. Așa se întâmplă când mă enervează dobitocii în chestiune. Suntem un popor de dobitoci inculți care ne denigrăm valorile, și asta mă scoate din sărite.

Ereticul 25-07-2013 - 22:00

Poporul are tot dreptul sa nu priveasca cu simpatie pe unul care sustine sus si tare ca suntem bni de spanzurat si multe alte „amabilitati”. Asta nu inseamna denigrare, inseamna recunoasterea nonvalorii …

UnUL 25-07-2013 - 22:04

Mdas ! Recunoașterea non-valorii imensei majorități a poporului român.

Ereticul 25-07-2013 - 22:10

Nu, este recunoasterea de catre popor (in imensa lui majoritate) a non-valorilor sustinute politic.

UnUL 25-07-2013 - 22:14

„Non-valorile suținute politic” (deși mă întreb ce calificare ai pentru a aprecia valoarea unui om de cultură) sunt citite, apreciate și comentate în străinătate, chemate să țină cursuri universitare și conferințe, etc. Străinii îi apreciază, noi îi înjurăm…

ValVerde 25-07-2013 - 22:26

@Ereticul

” Nu, este recunoasterea de catre popor (in imensa lui majoritate) a non-valorilor sustinute politic.”

===

Nu iau pozitie in controversa dvs, recunosc ca nu i-am citit indeajuns ca sa-mi formez o parere.
Dar intodeauna devin circumspect cind vad indivizi care vorbesc in numele „majoritatii” sau exprima ceea ce vrea/crede majoritatea.

In propozitia de mai sus, cum ati ajuns la concluzia ca asta e ceea ce crede majoritatea (chiar „imensa majoritate”) romanilor ??

Ereticul 25-07-2013 - 22:28

Ma indoiesc ferm de faptul ca strainii ii apreciaza pe cei care sustin despre propriul popor ca este bun de spanzurat.
Dvs. ce apreciati in fraza „Privit la raze „X”, trupul poporului român abia dacă este o umbră; el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării:”

Ereticul 25-07-2013 - 22:31

@ Val Verde: tocmai am dat un citat din unul dintre „valorosii” ganditori laudati de dl. UnUL. Judecati singur de ce marea majoritate a romanilor s-a simtit jignita de afirmatiile respectivului, care s-a nimerit sa fie numit politic intr-o functie reprezentativa a clturii romanesti …

ValVerde 25-07-2013 - 22:49

@Ereticul

De acord ca ideea si alegerea cuvintelor e aspra si probabil nejustificata, dar nu cunosc contextul in care a spus-o.

Chiar si asa, de unde stiti dvs ce gindeste „majoritatea” ?

Poate ar fi mai corect sa spuneti ca e convingerea dvs ca majoritatea romanilor gidesc la fel ca dvs, dar in nici un caz nu o puteti prezenta ca pe un fapt demonstrat.

Eu, de exemplu, nu ma simt de loc jignit de opiniile unuia sau altuia. E parerea lui si e treaba lui. Pot cel mult sa-l ignor ca pe unul care nu merita atentia mea. Dar jignit ????

Uitati aici la scara mai mica, dvs credeti ca e normal sa ma simt jignit de unul ca salut, sau urbos ???

Actionind isteric si cu lacrimi in ochi ca dupa ce primesti un sut in co..oua, romanii ii cresc importanta individului. De asemenea cred ca un autor, la fel ca o persoana, nu poate fi judecat dupa un eveniment izolat.

ValVerde 25-07-2013 - 23:00

@Ereticul

Si vorbind in termeni concreti, dl Grigoer citeaza un articol al lui Plesu (vezi mai sus) care a incins spiritele.

Puteti pune degetul pe paragraful din articol cu care nu sinteti de acord?

urbos 25-07-2013 - 23:04

Draga lindic, nu textul Plesului a aprins spiritele, nici nu stiu cati l-or fi citit, ci faptul ca l-am eu facut porc pe porcul Plesu. Eu nici nu am citit sparcaiala respectiva, m-a interesat doar personajul.

Ereticul 25-07-2013 - 23:08

@ Val Verde:
Nu este vorba de un eveniment izolat, respectivul are destule scrieri negative la adresa poporului roman. In urma acestor afirmatii publice, autorul lor a primit multe raspunsuri in presa, toate defavorabile lui. Intrucat autorii raspunsurilor sunt persoane publice care reprezinta si influenteaza opinia publica ma gandesc ca n-am gresit atunci cand am considerat / afirmat ca respectivul este desconsiderat de popor. O simpla cautare pe internet o sa va redea un numar mare de articole in care respectivul este descalificat complet.

UnUL 25-07-2013 - 23:39

Ereticule, păi asta este poporul român : un popor de tot rahatul! Cum scriam deja, situatia e urmatoarea : avem in Romania vreo cateva mii de intelectuali de exceptie care ar face cinste oricarei tari din lume (un procent de minti stralucite net peste media europeana – poate singurul motiv de mandrie!), vreo 2 milioane de oameni care gandesc normal si au si ceva cultura, cam tot atitia pseudo-intelectuali bombastici si cu pretentii (daca o persoana cu facultate trebuie neaparat considerata intelectual, lucru de care ma indoiesc!), vreo 2-3 milioane de oameni fara prea multa scoala dar care mai pastreaza o bruma de bun simt si vreo 10 milioane de cretini, primitivi, mitocani, vulgari si nesimtiti. In plus, unii romani cu un dram de inteligenta isi folosesc mintea ca sa comita infractiuni: Decat sa muncim cinstit mai bine ne ocupam de furturi si escrocherii, incat am speriat intreaga Europa in care am „exportat” infractionalitate. (Sa nu spuneti ca numai tiganii sunt de vina pentru asta! Suntem pe locul I in lume la fraude bancare si clonari de carduri, sau la fraude prin internet – care nu sunt „specialitati” tiganesti!). Suntem pomanagii, așteptam ca cineva (statul, patronul, asistenta sociala, etc.) „să ne dea” ceva, in loc sa punem mana sa câștigam cu sudoarea fruntii. Suntem inculti – din ce in ce mai inculti (pana intr-acolo incat ne vorbim si ne scriem tot mai p r o s t propria limba!) -, primitivi si ușor influentabili la tot soiul de minciuni si de „teorii ale conspiratiei” raspandite de o presa tot mai murdara și mai vanduta unor interese economice sau de partid. Gandim putin sau de loc, vorbim mult si fara rost, suntem convinsi ca le stim pe toate si ca detinem adevarul absolut, votam cu fundul, ne certam intre noi ca chiorii, ne lipseste total acea solidaritate nationala pe care o au alte neamuri (maghiarii, polonezii, evreii, etc.) Suntem intoleranti cu alte popoare, antisemiti sau sovini, talibanici pana la violenta fizica. Da, avem cateva calitati remarcabile, dar ele sunt total inecate intr-un noian de defecte. Sa fiu mandru ca sunt roman? Incerc sa nu fiu rusinat, ceea ce deja e un lucru remarcabil.

Ereticul 26-07-2013 - 00:03

@ UnUL: orice popor are o elita de maximum 10%, restul sunt masa de manevra / turma / mana de lucru.
Va revendicati elitei, dar va rusinati de o mana de lucru care nu este cu nimic inferioara celei din strainatate (au si ei „falitii” lor, in procente simtitor egale cu ale noastre). Vorbiti de infractiunile comise de „ai nostri”, dar nu vedeti si realizarile onorabile ale celor care au plecat la munca cinstita. Si nu mai aduc in discutie faptul ca infractiunile informatice sunt si ele tot „de elita”, fata de cele ordinare comise de minoritarii care ne-au imprumutat numele si au aruncat o lumina proasta asupra noastra.
Spuneti ca nu suntem uniti, desi istoria a dovedit in numeroase randuri ca atunci cand a fost nevoie am stiut sa facem sacrificiile cerute de realizarea cauzei comune.
Parerea mea personala este ca puneti gresit problema, ii supraapreciati pe ceilalti si ne subevaluati pe noi. Adica exact ce a observat ca se intampla in lume si autoarea articolului la care comentam.

Tache 26-07-2013 - 00:13

@UnUL Stupid is as stupid does !

Uite aici stupid people, dar romanii nu sunt printre ei, desi exista si stupizi romani. Am auzit ca sunt stransi si izolati in Cluj.

http://www.youtube.com/results?search_query=stupid+people&oq=stupid&gs_l=youtube.1.0.0l10.41803.46550.0.50498.8.6.1.1.1.0.90.320.6.6.0…0.0…1ac.1.11.youtube.m3z88veiXuI

UnUL 25-07-2013 - 23:49

Și cine e Erika Mărginean? Și eu vorbam de lucrări publicate de edituri din străinătate, nu sub egida ICR.

Ereticul 26-07-2013 - 00:07

Erika Marginean este autoarea articolului, din care – daca il cititi cu atentie – rezulta si explicatia „financiar contabila” a lucrarilor (cartilor) platite de ICR din bani publici pentru editurile din strainatate.

Grigore 25-07-2013 - 18:39

adica din astia ca tine…..latrai fara minte si educatie pe forum.
Te cunosc bine sobrule,ne cunoastme inca de pe vremea cand prindeai sobolanii la Ploiesti…..
KKB-isti muriti….

urbos 25-07-2013 - 18:41

Ji dan scabros, o sa vina sfarsitul pentru neamu tau blestemat cat de curand, iar eu o sa fiu fericit sa va vad arzand.

UnUL 25-07-2013 - 19:08

Pentru tine toți cei ce nu au aceleași concepții idioate ca tine sunt evrei. Ești bolnăvior rău de tot la căpșor, puișor!

Ereticul 25-07-2013 - 21:48

@ UnUL: nu e musai sa fie ovrei, pot fi si romani ji.daniti …

digital 25-07-2013 - 21:52

Ereticul
25-07-2013 at 21:48

mai precis…clujeni ji.dăniți!

UnUL 25-07-2013 - 21:59

Ce e acela un „român jidănit”, nătărău penibil?

digital 25-07-2013 - 22:02

UnUL
25-07-2013 at 21:59
tu mă boul dreq!

Ereticul 25-07-2013 - 22:03

Ji.danit / ji.danizat sau tiganit / tiganizat inseamna, conform dictionarului, un individ biologic care nu apartine respectivei minoritati, dar care i-a preluat tarele comportamentale si se manifesta ca atare.

digital 25-07-2013 - 22:04

UnUL
25-07-2013 at 21:59
da tu ești din ăla, făcut grămadă!

digital 25-07-2013 - 22:05

Ereticul
25-07-2013 at 22:03
ești foarte elegant și mult prea diplomat cu jegurile astea!

UnUL 25-07-2013 - 22:06

Tot e bine că nu au preluat evreii tarele noastre : avem mult mai multe decât ei.

urbos 25-07-2013 - 22:52

Draga Unul, eu am simturile foarte, foarte, foarte dezvoltate si miros ji danii chiar si sub o tona de parfum. Iar ala e ji dan.
Multumit?

urbos 25-07-2013 - 22:55

PS Duhoarea este a aceluiasi sobolan care se crede lup. Animalul a scris sub mai multe nickuri azi, tipic pentru psihopatii ca voi, basisti si usturoiati.

salut 25-07-2013 - 18:27

Un alt paradox: avem filozofi de talie internationala sublimi care lipsesc de tot din librariile de la vest de granita de vest a Romaniei.

salut 25-07-2013 - 18:29

Un alt paradox. Inainte, in Romania, curvele purtau minijupa si nimic pe dedesupt. Azi poarta barba si se plimba cu avionul prezidential.

ValVerde 25-07-2013 - 18:35

Un paradox local: esti cretin cu IQ negativ, dar stii diferenta intre „on” si „off” la butonul computerului tau. Tehnologia a avansat prea mult. Acum orice diot poate folosi testatura si posta pe blog.

salut 25-07-2013 - 18:52

De fapt, bag in priza si scot din priza computerul, „botonul de on/of” nu l-am gasit 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
( am pus atat de multi smileys, poate, poate se prind si basistii.
Paradoxal ca inainte vacile doar dadeau lapte, astazi batE la tastatura si mugE idei…(Aici nu trebuie 🙂 , treaba e serioasa)

ValVerde 25-07-2013 - 23:07

Pentru basisti: daca nu v-ati prins, boul salut are accese de ris cind e confruntat cu propria-i ignoranta.

Mai sintetic: ride ca proasta-n p…a !

Antibasistul 26-07-2013 - 15:51

Ți-am zis-o ție basistule ValV. rizi des ca proastan…

PS. zi Congo si ValV. si trage apa.

salut 25-07-2013 - 18:32

Un alt paradox: inainte, in Romania, kktii obisnuiau sa puta. Azi (ma rog, un pic ieri) sunt facuti ministri de externe si se straduiesc sa phoota.

UnUL 25-07-2013 - 18:34

Salaud, pun pariu că te crezi inteligent și spiritual. Te asigur că te înșeli!

salut 25-07-2013 - 18:55

Vai, mi-a dat o lacrimă. Nu sunt apreciat de basisti. Tz, tz, tz.

UnUL 25-07-2013 - 19:14

Lacrimă? Cred că ți-a intrat ceva în ochi; altă explicație nu există. Ca să îți dea lacrimile trebuie să ai măcar o brumă de sensibiliteate, ceea ce nu a cazul la o brută capsomană ca tine.

Antibasistul 25-07-2013 - 18:37

Corect Salut!

Antibasistul 26-07-2013 - 15:06

Asta faci, tu des, rizi ca proasta-n …, pe forum.

ValVerde 26-07-2013 - 15:08

Da, asta face Salut !
I-ai zis-o !

pathfinder 26-07-2013 - 15:09

🙂

CONGO 26-07-2013 - 15:11

Ia nu te mai baga sa zici ce zic si io!
Ei, ca acusica ma supar!

P.S. Ai observant cum camaradul Antibasistul revine la ganduri mai bune? Bravo lui! Am sa-l propun pentru Crucea de Iron.

ValVerde 26-07-2013 - 15:13

Pe mormint

Antibasistul 26-07-2013 - 15:54

Pe mormintul tau!

CONGO 26-07-2013 - 15:08

Da, zici Salut si tragi apa

pathfinder 26-07-2013 - 15:14

Sefuletul de cuibusor Salut tocmai si-a luat-o de la camaradul antidepresivus.
Tare!

Auzi colo: „rizi ca proasta-n …”

Antibasistul 26-07-2013 - 15:49

Ți-am zis-o ție basistule ValV.

PS. zi Congo si ValV. si trage apa.

salut 25-07-2013 - 18:43

Un alt paradox: in Romania lui Ceausescu, cei ce scriau „ei vreau” in loc de „ei vor” ajungeau cel mult vreun sef de aprozar; azi sunt profesori universitari si dau lectii.

urbos 25-07-2013 - 18:52

Bosorogu ala de Unul, o fi fost ceva pe la PCR. Daca o fi fost profesor, a fost javra d-aia, mancator de cacat.

UnUL 25-07-2013 - 19:22

Bubășel, iar vorbeștti tu cu tine? Iar în chestia cu PCR-ul, trebuie să fii total i d i o t ca să îți închipui că cineva cu originea mea socială ar fi putut ocupa o funcție de conducere în PCR.
P.S. Nu AM FOST profesor, sunt încă, și am urcat în ierarhia universitară abia după Revoluție. La Revoluție eram simplu asistent.

salut 25-07-2013 - 20:34

Mai nou, toti nerealizatii ( loserii, asa ca UnUL) n-au promovat pe vremea cealalta… ca n-au avut origine, ca au fost urmariti, ca erau invidiati…bla,bla,bla.
UnUL nu recunoaste ca a fost prost, precar alfabetizat, jigodie ca om si nulitate profesionala. Chiar si hotii ordinari…cica sabotau sistemul din interior.

UnUL 25-07-2013 - 21:39

Normal, puiuț : ai un har al răstălmăcirii ieșit din comun. Dacă aș fi fost conferențiar sau profesor pe vremea lui Pingelică (deși pe vremea aia nici dreaku nu ajungea profesor la 30 și ceva de ani!), ar fi fost pentru că eram activist de partid; daca nu am fost decât asistent, e pentru că eram incapabil. Doamne, ce munte de prostie combinat cu rea voință se adcunde în țeasta ta cea seacă!

UnUL 25-07-2013 - 19:17

Hai să facem un inventar al greșelilor de limbă . Eu o fac frecvent pe asta și mi-o asum, dar cu alta nu mă mai prinzi, Eu am să încep să fac inventarul greșlor de română pe care le faci tu, apoi le punem pe cântar.

salut 25-07-2013 - 20:38

Esti prea prost ca sa pricepi diferenta intre greseli de tastare si greseli de alfabetizare la discount-uri.
Fa cate contabilitati vrei, chiar crezi ca impresionezi pe cineva care poarta cap si pentru alte scopuri decat cel de bușon la gât ( sa nu-i ploua in laringe)?

UnUL 25-07-2013 - 21:33

Nu, boulene : greșeli de tastare fac și eu destule. Eu vorbeam de greșeli de română : cuvinte ortografiate greșit și, îndeosebi, greșeli de ortografie: folosirea aiurea a cratimei, etc…
P.S. Nu știu pe cine impresionez eu, dar tu nu impresionezi decât cretinii congenitali ca tine.

salut 25-07-2013 - 21:46

Fa contabilitatea, mai prostule. Baga mare cu numaratul virgulelor, e tot ce stii sa faci. Si esti printre viermii basisti destepti, stii pluralul de la succes.
Auzi la el, „virgule puse gresit”… Ca aici, adica in aceiasi postare in care se screme sa zica ceva viermele: „cuvinte ortografiate greșit și, îndeosebi,…”.
Prostalanul da cu spray de virgule si vorbeste despre altii. Hahahaha

PS: Daca era altceva decat un vierme, nu putea fi basist.

UnUL 25-07-2013 - 21:53

Deci, Salaud, tu te legi de unica greșeală pe care o fac: dar eu, dacă mă apuc să contabilizez agramatismele USL-așilor merit să fiu împușcat. Văd că mergi pe celebrele reguli ale șefului:
1. Șeful are dreptate.
2. Șeful are întotdeauna dreptate.
3. Când șeful nu are drepate se aplică punctul 1.
Numai că tu nu ești șef. ci doar un im be c i l arogant.

salut 25-07-2013 - 22:56

Mai vierme basist, am zis de multe ori ca IDEILE SUNT IMPORTANTE, nu virgulita pe care o cauti tu frustrat. Dar, pe langa faptul ca NICIODATA n-ai emis vreo idee cat de cat personala, mai esti si fudul, dai lectii de virgule. Ei bine, ti-am demonstrat chiar in postarea ta ca singurul lucru care-ti intrece prostia e fudulia cu care o afisezi; o alta aracteristica a basistului.
In rest, mi se rupe de virgulitele si contabilitatea ta, bou fudul.

UnUL 25-07-2013 - 23:46

Atunci, Salaud, de ce te legi a 215-a oară de „vreau” și „vor”? În rest, evident, că nu ai dreptate. E drept, ideile sunt importante (atâta doar că tu și ciracii tăi aveți doar 3 sau 4, și alea fixe și de mii de ori repetate copy-paste, sau cu mici variațiuni!) Dar oricât de genială ar fi o idee (și ale voastre sigur nu sunt!), nimic nu scuză ignoranța crasă în mânuirea propriei limbi. „Genialitaea” și analfabeticmul nu pot merge mână în mână, ele sunt incompatibile.

Paul din Ohio 25-07-2013 - 18:50

Draga Grigore,
Plesu si celelalte „elite” din jurul lui sunt doar niste urmasi ai „intelectualitatii” securitatii ceausiste (acum basiste), care ii dispretuiesc profund pe romani si care la randul lor merita cu varf si indesat dispretul majoritatii romanilor.

UnUL 25-07-2013 - 23:47

!Dragă” Paul, majoritatea românilor nu merită decât disprețul.

Ereticul 26-07-2013 - 00:13

@ UnUL: propozitia pe care ati formulat-o mai sus va descalifica.

Paul din Ohio 26-07-2013 - 02:08

pentru Ereticul
Eu cred ca afirmatia lui UnUL de mai sus il CALIFICA drept un Ba’securist de nadejde. Absolut toti Ba’securistii sunt dusmani ai poporului roman, la fel ca si mentorul lor.

Ereticul 26-07-2013 - 02:46

@ Paul: aveti dreptate, eu sunt cel care a gresit. Afirmatia respectiva nu il descalifica, din contra, il califica in categoria celor demni de intregul dispret al poporului roman. Desi se pretinde roman, este mai mult decat evident ca apartine oricarui alt popor pe care domnia sa il apreciaza.

Antibasistul 26-07-2013 - 04:31

Unul a gresit, nu majoritatea rominilor merita disprețul, majoritatea ji danilor lui merita disprețul pentru ca-s cei mai mari hoți si criminali din lume, faptele lor vorbesc, o spun!

digital 26-07-2013 - 13:50

tomi
26-07-2013 at 13:44

da de suoupt, ne-o suougy, dacă tot ne aștepți?!

jan dinu 25-07-2013 - 20:45

— Antibasistule — esti mai ieftin decit o – braga turceasca – !
JD-USA

Gisela 25-07-2013 - 20:58

CRISTINA
Come to America ,today !!!!….

Tache 25-07-2013 - 21:27

Parca spuneai ca ti-ai cumparat 5 hectare in zona Sibiului……

Deci romanii sa plece, iar evreii sa vina.

digital 25-07-2013 - 21:48

da mă că o fi retardată ca tine!

un roman 25-07-2013 - 21:16

„Am crescut cu Badea care injura mereu”?? Se vede ca domnisoara nu prea s-a uitat la Badea. Daca s-ar fi uitat poate ar fi inteles ce incearca sa transmita…

jan dinu 25-07-2013 - 21:27

Domnule , Antena 3 este „averea ” magraonului – varan Voiculescu ..shi
este normal sa se asemene cu vocabular de maidan!…
JD-USA
PS …Pina cind shi legionaroidul RONCEA „cocolaboreaza cu asita „…
JD-USA

digital 25-07-2013 - 21:47

hahaha!
iar te bețiviși țighane?!
mâncai sau băui?!
du-te dreq de prost!

UnUL 25-07-2013 - 21:41

Ce încearcă să transmită Mirciulică? Păi … UN MUNTE DE RAHAT RĂU MIROSITOR.

georg 26-07-2013 - 00:24

Ihr seid alle dermassen behindert, kein Wunder, dass das Land untergeht. Ihr Schwachköpfe seid nicht mal in der Lage, normal miteinander zu diskutieren, ohne euch dabei gegenseitig fertigzumachen. Ihr habt euer Schicksal selbst in der Hand und macht nichts daraus. Vielleicht habt ihr auch nichts anderes verdient. Ihr tut mir sehr sehr leid…

Ereticul 26-07-2013 - 02:52

Nicht alle Menschen die sind gut, Gut ist immer nur ein Mensch mit reinem Blut.

georg 27-07-2013 - 12:00

Reines Blut? Was soll das denn bedeuten?

Antibasistul 27-07-2013 - 14:40

Dass bedeutet dass Du dum bist!

CONGO 26-07-2013 - 04:48

Draga, nu te enerva, caci enervarea duce in fandaxie, iar fandaxia la sinuciderea care te scapa de toate necazurile si e linistitoare, dar nu e buna, asa zic toti basistii.

Antibasistul 26-07-2013 - 14:56

Esti obsedat de sinucidere, omoara-te!

CONGO 26-07-2013 - 17:23

Ia uta-te bine la steag, are o umflatura la mijloc.
Oare ce o fi sub umflatura?
Daca e totusi student?

ValVerde 26-07-2013 - 17:28

Daca e student, face ceva obscen, de neiertat, drapelului patriei.
Scrisoarea e o manipoolare !
Este de fapt mesaj pentru unguri ca sa nu ne respecta steagul.

Huooo….evreilor, cei mai mari banditi din istorie ca evreu Medoff care a furat foarte multe miliarde, nici nu se stie cite…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-07-2013 - 17:35

…Bhouleanu Lustruytor saliut-saliut,

Nu mai raspunde hormonal la mugetele disperate ale

Wakkutzei Que RIT,

Swe incearca la ALTEN BHOU, ce-i drept cu

Dovezi …INDUBITABILE !

ValVerde 26-07-2013 - 17:37

Trage-ti ba doua perechi de palme sa-ti zdrangane dintii in gingii…poate iti pui ordine in idei.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-07-2013 - 17:42

Esti …SIGURA!

Sincer , asta doresti !

Baga ,o margueritas, SI vezi…

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 26-07-2013 - 16:38

E virală. N-ai cum s-o eviți. Și-n ultimul timp filosofia cu iz patriot/naționalist prinde mai ceva ca Alex Velea. D-aia-i Facebook-ul plin de scrisoarea mironosiței plecată la studii în Marea Britanie. Pentru că n-ai cum altfel să apreciezi așa ceva:

„Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universități europene”. Da, și? Crezi că asta scuză ce urmează să debitezi de acum încolo? Mai bine spuneai că vinzi sărățele în față la Buckingham, că înțelegeam.

„Sunt mândră că am reușit să ajung aici și le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu”. Bun, am dat prima lovitură pe parte emoțională. Stai că vine…

„Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra. Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”. Cui îi pasă dacă te mai întorci? Exceptând rudele și prietenii? Nu ne faci nici un bine în Marea Britanie cu gândirea ta limita… stai că vine…

„Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”. Cine te pune să te uiți la Mircea Badea? E penibil să îl pui pe Badea pe un piedestal. Și cum să nu accepți valorile occidentale când tocmai studiezi la o universitate bună din Marea Britanie? Don`șoară, logica ta îl face pe Badea să pară un geniu. Și aceste cuvinte ne doare. Dar stai că mai e…

„(Occidentul este) Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi , trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?”. Dacă domnișoara-I așa chitită pe stereotipul musulmanului care se detonează îmi permit să folosesc și eu un stereotip: de ce n-a rămas în Iași să bea spirt prin pâine și să facă plozi cu un verișor? Aaaa, nasol! Ori se retrăgea la o mânăstire, sau mai bine-și făcea secta ei. Are ceva dintr-un guru pișător.

„Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti. Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident”. În primul rând, dacă există Dumnezeu, râde și cu fundul de prostia asta. Cel puțin asta e logic și uman să facă. Pe tânăra asta n-o poți trimite din păcate nici la cratiță. O să-ți vadă Iisuși în strachină și-o să fugă pe câmpii.
„Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut țara pe nimic”. Din păcate aici ai dreptate. Țara a fost vândută pe nimic, dar doar pentru că-s oameni ca tine, mai preocupați de homosexuali decât de politicieni. Nu-I nimic. Tu luptă împotriva sodomiei că politicienii te pot face și oral.

„VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.
Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…

Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Nu-i nimic special la această scrisoare. E doar încă o dovadă de patriotism-habotnic cronic. I se mai spune și danpuricism. O dovadă de ipocrizie la cel mai intelectual nivel, doar vorbind de o elevă dotată la o universitate de prestigiu. O tânără ce-n timpul liber mănâncă mămăligă și ciorbă de potroace, bea pălincă și mănâncă bătaie că „așa merită femeia”.

N-ai cu cine dom`le. Niște țărănci.

ValVerde 26-07-2013 - 17:09

Bravo Cameluto, subscriu.

CONGO 26-07-2013 - 17:20

După “Scrisoarea unui student român în străinătate”, o nouă epistolă pasionantă face furori pe întreg Internetul.

Descris de cititori ca fiind de o sensibilitate ieşită din comun, dar puternic ancorat în realitate, răvaşul intitulat “Scrisoarea unui student român în România” se rezumă la trei cuvinte tăioase şi disperate: “Mai trimiteţi zacuscă”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 26-07-2013 - 17:40

Lasso-Monahule !

CONGO 26-07-2013 - 21:35

Prin glasul mitropolitului, Dumnezeu a precizat că nu a fost ucis de Occident, aşa cum a afirmat o studentă pe Facebook. „N-am murit eu când a anunţat Nietzsche, credeţi că mor când scrie orice pipiţă pe internet?”.

Despre femei a precizat că a chibzuit mult înainte să creeze femeia. „Iniţial voiam s-o fac din penisul lui Adam, fiind singur pe pământ mi se părea un apendice inutil. Plus că, neştiind ce-i bine şi ce-i rău, nu făcea nimic cu el”, a declarat Dumnezeu.

Acesta spune că ideea de a crea un om fără penis a rămas. „De-aia femeile nu au aşa ceva, mi s-a părut o îmbunătăţire faţă de modelul anterior. Sigur, nu mai poate să-şi scrie numele sau „Hai Steaua” în zăpadă dar, pe de altă parte, nici nu se poate pişa pe toate gardurile”, a precizat unicitatatea sa.

ValVerde 26-07-2013 - 22:01

🙂

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult