Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Teodor Mărieş, 100 de zile de greva foamei. Vezi Buletinul medical

Teodor Mărieş, 100 de zile de greva foamei. Vezi Buletinul medical

scris de P.C.R.
24 afisari

La Camera Deputaţilor au intrat în dezbatere, în 21 februarie, Legea imprescripti­bilităţii crimelor comunismului şi Legea recu­noştinţei, votul final urmând a fi dat în 28 februa­rie. Adică, în cea de a o suta zi de grevă a foamei pen­tru liderul Asociaţiei „21 Decembrie” Teodor Mărieş. Nici­un cuvânt, însă, despre Legea lustraţiei. Nicio explicaţie privind lipsa ei de la dezbateri, anunţă site-ul Asociaţiei „21 Decembrie”.

Mărieş, 100 de zile de greva foamei. Vezi Buletinul medical

Sunt aproape o sută de zile de când Teodor Mărieş, fervent susţinător al Legii Lustraţiei şi al Legii im­prescriptibilităţii crimelor comunismului, a de­cis să intre într-o nouă grevă a foamei, pentru sensibilizarea cla­sei politice la mâna şi chere­mul căreia stă vo­ta­­rea celor două legi – reglemen­tări recoman­date, de şase ani, de Raportul final de con­damnare a crimelor comunismului. I-au fost alături o mână de oameni : colegi din Asociaţia „21 Decembrie”, trei dintre ei intrând, de ase­me­nea, în greva foamei, în semn de so­lidaritate, prieteni din societatea civilă şi sem­natari ai indezirabilului pentru mulţi Raport de con­dam­nare a crimelor comunismului, uniţi, cu toţii, de aceleaşi idealuri civice. Unii, cu­noscându-i tena­citatea, dar în egală măsură, conştienti­zând lup­ta inegală cu sistemul, l-au sfătuit să renunţe. Nu a re­nun­ţat şi nu dă semne că o va face voluntar.

Gestul lui Teodor Mărieş a fost însă ignorat, într-un gest de dezinteres ce se vrea demobilizator, de către reprezentanţii clasei politice vizate a fi sensibilizată prin aceas­tă formă de protest extrem. Politicieni surzi, indolenţi şi inconştienţi. Politicieni al căror comportament este de neînţeles pentru electo­rul care şi i-a ales ca reprezentanţi în forul nu­mărul unul al democraţiei. Politiceni care se complac în mizeria trecutului – al propriului tre­cut sau al trecutului mentorilor care i-au pro­pulsat în cariera politică şi pe care îi apără cu o îndârjire ipotecată, probabil, în contul unui nemeritat salt profesional. Oficialii Camerei Deputaţilor şi ai Senatului nu au avut nicio reac­ţie publică voluntară în decursul atâtor zeci de zile de protest extrem. Atitudinea aceasta nu face decât să stea dovadă faptului că şi Legea Lustraţiei, şi legea imprescriptibilităţii crimelor comunismului nu sunt tardive în România.

În condiţiile în care fiecare zi de  întârziere creşte riscul la care sunt expuşi cei patru protestatari, dar mai cu seamă pentru Teo­dor Mărieş, cine îşi asumă responsabilitatea pentru dispreţul profund şi dezinteresul dezu­manizat cu care au fost trataţi până acum?, se mai ascrie pe site.

Merita sa moara Teodor Maries pentru cele trei legi?

9 comentarii

marian 26-02-2012 - 14:42

unul a murit dupa 60 de zile dar altii bat recorduri o invatatoare a facut greva foamei vreo 80 de zile, Maries 100 de zile maine, poimane vine un ,,revolutionar” care va face greva foamei 365 de zile s.a.m.d Maries si inca vreo catva participanti la lovitura de stat vor sa nu li se ridice privilegiile si pomenile de la buget.

urbos 26-02-2012 - 15:35

Daca cineva a luptat intr-adevar in 89, in timp ce tu cu ma-ta si porcu de tac-tu stateati ca sobolanii pe sub mese, atunci ala chiar merita sa fie recompensat. Si in vechime soldatilor care plecau la razboi li se dadea pamant spre exemplu. E o chestiune de bun simt ca o tara sa-si recompenseze eroii.
Pe de alta parte, aici e vorba de o lege, deci statul blestematului Kior trebuie sa respecte legea, nu sa faca aprecieri de valoare.
Asa ca, ia-o pe scarba aia de ma-ta, caca-te in ratu ei, da-i foc scroafei si apoi spanzura-te ma imputiciune.

Zdrahonea 26-02-2012 - 17:49

INFECTU de urbos poate fi oprit ! Dar redactia Z V nu doreste ! Metoda sigura de disparitie! Si desigur nu prin Eugenie !

urbos 26-02-2012 - 18:05

I-ai dat foc?

Dan Alexandru 28-02-2012 - 13:37

Bravo, Urbos.. nu stiu cum cineva (oricine) poate vbi urat de.. practic singurul soldat care a mai continuat lupta din 89 si iunie 90. Respect T. Maries.

Ciclop Minotaurianu 26-02-2012 - 18:43

Io , va astept in PESTERA ! Consum si la racitura ,oricum cu par si pene cu tot, chiar si daca -i deja VERDE! astept provincia!

istok 26-02-2012 - 15:28

cum sta cu glicemia? si starea de deshidratare? sau in alea 3000 ml avem energizante si suspensii proteice sau hrana de supravetuire seal. ori pentru gagarin.

istoric 27-02-2012 - 21:04

O manipulare a opiniei publice.Maries nu ne poate minti ca sta in greva foamei de 100 de zile.De ce vrea el sa schimbe legea revolutionarilor,daca nu este nici macar revolutionar ?(nu are certificat,singurul document care atesta calitatea de revolutionar).El vrea ca si copii urmasilor sa ia indemnizatie pe viata,nu pana la 26 ani cum este in lege.Bineinteles dupa aceea sa le ceara cotizatie de milioane de lei precum prietenul lui, George Costin.Costin a cazut,Maries cand va cadea ?

ion 28-02-2012 - 18:39

acest maries este un impostor el nu a participat la revolutiem intrun fel s-aU ALTUL ESTE PRIETENUL LUI COSTIN P[NC

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult