Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj VIDEO

Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj VIDEO

scris de Roland Catalin Pena
42 afisari

Adi Dohotaru și Ramona Duminicioiu au organizat joi, 1 martie 2012, în cafeneaua Insomnia din Cluj-Napoca, o vizionare cu discuții a filmului documentar despre grupul de teroriști comuniști “The Weather Underground”(WUO).

Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj

Evenimentul a avut loc sub egida “Tinerilor Mânioși” care par să împărtășească alături de Weather Underground apetența pentru revoltele violente, chiar dacă o fac doar la nivel declarativ. Deocamdată. (In spirit de solidaritate cu grecii, Tinerii Mânioși au incendiat o masina de poliție [de jucărie n.m.] în centrul Clujului!). Adi Dohotaru este parte a Grupului pentru Acțiune Socială(GAS), grup al stangii radicale foarte activ din Cluj Napoca. Ramona Duminicioiu a participat alături de GAS la mai multe acțiuni. Despre Adi Dohotaru nu vă pot spune deocamdată foarte multe în afară de faptul că este una dintre cele mai active, recent, voci ale noii stîngi clujene. Este cel care spunea acum o lună și jumătate: “Pe viitor, nu se va propune doar problema înstrăinării aurului, ci și a sănătății, așa cum s-a pus deja acum, a petrolului și a altor resurse, care trebuie naționalizate din nou, însă cu un control atent din partea societății civile”.

Despre violența ca formă de protest, Adi Dohotaru scrie: “Se spune că istoria este o succesiune a violențelor de tot felul, nu doar a cooperării. De ce o mișcare de acest fel [pentru drepturile animalelor] ar pune accentul pe non-violență când violența fizică, abstractă sau sistemică pare parte a naturii umane? Cum e răsturnat un sistem opresiv pe baza unei filozofii non-violente? Cum e răsturnat acel sistem pe căi non-violente dacă suntem într-un lagăr de concentrare sau dacă ne referim la simplul nostru apetit pentru carne animală… Ceea ce se întâmplă în fermele industriale poate fi uşor comparat cu holocaustul”. Tineri Mânioși pare să fie facțiunea mai radicală a GAS, iar dacă e adevărat, mișcarea e similară grupului Weather Undeground desprins din Students for a Democratic Society. Despre ultimele două, în continuare.

O scurtă istorie a The Weather Underground

“Hello. I’m going to read a declaration of a state of war… Within the next 14 days we will attack a symbol or institution of American injustice.” (Bernardine Dohrn, Weathermen – First Communique, 1970)

•A declarat război Americii (“war on Amerikkka”) 1969

•Responsabili de moartea unor ofițeri de poliție și distrugeri importante de bunuri publice

•Unii dintre foștii membri ocupă astăzi posturi de profesori universitari

Weatherman (cunoscut și sub numele de The Weathermen) a fost o facțiune politică aleasă în 1968 la conducerea grupului radical “Students for a Democratic Society” (SDS). Iese în evidență în 1969 ca fiind cea mai militantă aripă a “Revolutionary Youth Movement” din SDS. Weathermen au publicat un “manifest” ce respinge nonviolența; cheamă în schimb la opoziție armată împotriva politicilor Statelor Unite; pledează pentru răsturnarea capitalismului; îndemnă radicalii albi să pornească o revoluție globală luptînd pe străzile “țării mamă”; proclamă că a venit timpul pentru lansarea unui război rasial împotriva Americii “albe”, în numele Lumii a Treia non-albe. Se bazează pe politici identitare, ideologia și retorica Weatherman era de răzvrătire împotriva a ceea ce mai tîrziu a ajuns să fie cunosct sub numele de “privilegiile albilor” în America.

Dosare FBI din 1976, dezvăluite recent, confirmă conexiunile dintre Weathermen, Cuba lui Castro și Moscova. Lideri Weatermen, ca Mark Rudd, au călătorit ilegal la Havana în 1968 pentru a lua parte la antrenamente teroriste. Acolo taberele constituite de colonelul KGB Vadim Kotchergin educau occidentali despre filozofia marxistă și războaie urbane.

La “Consiliul de război” din Flint, Michigan Bernadine Dohrn (în prezent profesor de drept la Northwestern University și membră în conducerea ACLU) l-a lăudat pe criminalul în Serie Charles Manson și pe complicii lui: “La început i-au omorît pe acei porci, apoi au luat cina în aceiași cameră cu ei. Au înfipt chiar o furculiță în stomacul victimei. Sălbatic.” Bernadine Dohrn a declarat apoi că a venit timpul pentru a porni un război cu “Amerikkka” (Weathermen scriau mereu “America” în acest mod pentru a sugera ideea că țara este profund și iremediabil rasistă). Mai apoi, Dohrn a susținut formarea unei secte și mai radicale, “Weather Underground”, pentru a desfășura, pe ascuns, activități teroriste în locul protestelor publice. Pînă în anul 1970, dorința ei a devenit realitate.

 Articolul complet si imagini pe inliniedreapta.net

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS