Tocurile Elenei Udrea versus burqa, pe Independent on Sunday | Ziua Veche
Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Tocurile Elenei Udrea versus burqa, pe Independent on Sunday

Tocurile Elenei Udrea versus burqa, pe Independent on Sunday

scris de Ziua Veche
1 afisari

 Gestul ministrului roman Elena Udrea de a imparti pantofi cu toc femeilor din satul Saucesti, afectat de inundatii, este o promisiune de viitor mai bun, sustine jurnalista britanica Joan Smith, intr-un articol intitulat „Tocurile inalte arata umanitatea care lipseste valului islamic”.

„Pana saptamana trecuta nici macar nu auzisem de Elena Udrea, dar acum as vrea sa o imbratisez”, isi incepe articolul publicat in editia electronica a Independent on Sunday Joan Smith, care se descrie pe blogul sau, www.politicalblonde.com, drept o romanciera, eseista si militanta pentru drepturile omului, dar si o „pasionata colectionara de pantofi”, informeaza Mediafax.

 In schimb, problema principala cu valul islamic integral (burqa) este ca indiferent in ce parte a lumii este purtat, este inuman. In general, valul integral este purtat de femeile musulmane sarace. Acest obicei se pierde insa pe masura ce apare clasa de mijloc prospera, insa islamul politic este o incercare constienta de a opri acest proces.

 In tarile occidentale, femeile musulmane sustin ca au ales sa poarte valul islamic din proprie vointa. Acest lucru este adevarat in unele cazuri, sustine Smith, adaugand insa ca nu este convinsa ca acestea sunt complet sincere in legatura cu motivele care stau in spatele acestei alegeri. „Acoperirea fetei nu este prescrisa de Islam”, sustine ea, adaugand ca acest lucru este legat fie de obiceiurile tribale care dateaza dinaintea islamului, fie de cultele puritane, cum ar fi wahabismul.

 

 

 

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult