Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Tragedia aviatică din Apuseni. Ce capete vor cădea

Tragedia aviatică din Apuseni. Ce capete vor cădea

scris de Ziua Veche
12 afisari

Premierul Victor Ponta l-a desemnat marţi dimineaţă pe vicepremierul Gabriel Oprea să prezinte până la şedinţa de guvern de miercuri o informare despre modul în care a acţionat fiecare instituţie în parte în cazul operaţiunilor de luni.

Tragedia aviatică din Apuseni

Tragedia aviatică din Apuseni

Viceprim-ministrul pe probleme de securitate naţională, Gabriel Oprea, a solicitat marţi tuturor instituţiilor cu atribuţii să transmită de urgenţă rapoarte complete privind măsurile şi acţiunile derulate în scopul salvării victimelor evenimentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014, informează Biroul de presă al Guvernului.

Astfel, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale urmează să furnizeze date şi informaţii complete referitoare la modul în care structurile responsabile au acţionat în operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor evenimentului aviatic.

Vor fi verificate, de asemenea, şi condiţiile în care a fost planificat şi s-a derulat zborul aeronavei în cauză.

Un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, a aterizat forţat, luni, în zona Beliş, Pasul Ursoaia, în urma unei probleme apărute la bord.

Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, medic rezident, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.

Avionul de tip BN 2, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie, în care se aflau cinci pasageri, pilotul şi copilotul, transporta o echipă medicală de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias la Oradea unde medicii urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant. Cei cinci supravieţuitori se află internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca.

Ministerul Transporturilor lucrează, în prezent, la un raport care urmăreşte să clarifice detalii administrative şi tehnice legate de accidentul aviatic din Apuseni, însă instituţiile din subordinea MT care analizează cauzele producerii accidentului nu fac obiectul anchetei, a anunţat, marţi, Ministerul Transporturilor.

„Investigaţia administrativă va stabili măsura în care s-au respectat procedurile. Aceasta este realizată împreună cu experţi de la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), Şcoala Superioară de Aviaţie şi Direcţia de Aviaţie din cadrul Ministerului Transporturilor. Pentru clarificare, precizăm că anchetele se desfăşoară împreună cu experţii de la instituţiile sus-menţionate, iar instituţiile nu fac obiectul anchetei”, se precizează în comunicat.

Investigaţia tehnică urmează să determine cauzele accidentului, precum şi responsabilii şi este realizată de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), instituţie în subordinea Ministerului Transporturilor, singura cu astfel de atribuţii.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, este implicată direct în coordonarea echipelor care realizează acest raport de investigaţie, ce va fi transmis primului ministru imediat după finalizare.

Toţi cei implicaţi în accident ar fi avut şanse de supravieţuire dacă erau descoperiţi mai repede

Profesorul Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie şi Transplant Hepatic de la Spitalul Fundeni, consideră că persoanele implicate în accidentul aviatic de luni ar fi avut şanse mai mari de supravieţuire dacă se ajungea mai devreme la locul accidentului.

Prof. dr. Irinel Popescu a declarat marţi într-o conferinţă de presă, referindu-se la accidentul din Munţii Apuseni, că dacă cei implicaţi ar fi avut şansa să fie descoperiţi mai rapid de echipele de salvare, „probabil” că toţi ar fi fost în viaţă.

„Dacă ar fi avut şansa să fie descoperiţi mai repede, probabil că toţi ar fi fost în viaţă. Cred că erau şanse să fie salvaţi dacă se ajungea la ei mai devreme”, a spus Popescu.

Referindu-se la studenta care se afla în avion, Irinel Popescu a precizat că nu făcea parte din echipa de prelevare.

Popescu a afirmat că din echipa de prelevare făceau parte medicul Radu Zamfir de la IC Fundeni, medicul Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria”, Valentin Calu de la Spitalul „Elias” şi medicul Sorin Ianceu de la Spitalul Oradea.

Referindu-se la momentul accidentului, Irinel Popescu a afirmat că dr. Radu Zamfir i-a transmis foarte şocat, într-o singură frază, că a căzut cu avionul.

Popescu a mai spus că din informaţiile sale se pare că cei implicaţi în accidentul aviatic au văzut elicopterul trimis în căutarea lor, dar cei din aparatul de zbor nu i-au putut vedea pe cei de la sol. La rândul său, managerul IC Fundeni Carmen Orban a mulţumit tuturor celor implicaţi în salvarea medicilor. Ea l-a lăudat pe medicul Zamfir, despre care a spus că a luptat în fiecare clipă pentru ca toţi ceilalţi implicaţi în accident să fie în siguranţă.

Orban a spus că a vorbit cu doctorul Radu Zamfir precizând că se află în stare bună şi că doreşte ca marţi să vină la Bucureşti.

Unul dintre răniţii în accidentul aviatic a fost externat

Unul dintre cei cinci răniţi în accidentul aviatic din judeţul Cluj a părăsit marţi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Surse medicale au declarat, marţi, pentru Agerpres, că este vorba de medicul Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni din Capitală, cel care a anunţat accidentul aviatic la 112 şi care a acordat primul ajutor colegilor săi. Radu Zamfir a fost cel mai puţin rănit dintre pasageri, diagnosticul la internare a fost echimoză şi escoriaţii şi traumatism bazin. Aceleaşi surse au declarat că Radu Zamfir a ajuns deja pe aeroportul clujean, de unde va pleca spre Bucureşti.

1. Credeţi că îşi va da demisia cineva sau va fi demis vreun şef  în urma modului cum s-au derulat operaţiunile de salvare după accidentul aviatic din Apuseni?

2. Generalul Marcel Opriş, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ar trebui să-şi dea demisia ?

3. Cine credeţi că ar mai trebui să fie demis ?

108 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-01-2014 - 14:30

Ma , repet cu updatarile de rigoare !

Gen. Izmana este indrituit de P M sa faca …LUMINA in aceasta T R A G E D I E ! ! !

Daca S T S -ul si alte servici care au tehnica de interceptare nu ar avea ca sarcina principala ascultarea si inregistrarea a persoanelor cu diferite bubite si in general cu potentiali adversari cotrocenabilului, si ar avea o aplecare si spre rezolvarea unor cazuri asemenea acestui accident aviatic, datele privind localizarea la milimetru a persoanelor accidentate .
Consider ca viata pilotului erou Iovan si a medicilor decedati putea fi salvata !
Factori de raspundere din Guvernul Romaniei trebuie sa analizeze si sa ia masurile de rigoare , deindata !

viorele , que ti dici , La P A T R I A ?

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 21-01-2014 - 15:19

Moartea lui Adrian Iovan ar fi fost prezisă de Urania în anul 2005.

Blestemul dus de Adrian Iovan! Moartea, prevestită de Urania în 2005Afirmația a fost făcută de avocata Mariana Ștefan, care a lucrat pentru familia tânărului ucis de pilot în anul 2005. La acea vreme, Adrian Iovan și fosta lui soție Romanița au fost implicați într-un scandal monstru după ce un tânăr care intrase în casa lor pentru a fura a fost împușcat în cap. S-a spus despre Adrian Iovan că a apăsat pe trăgaci, însă nu a fost condamnat, spre nemulțumirea rudelor tânărului care petreceau ore întregi la televiziuni.

“Acum 9 ani, într-o noapte, în jurul orei trei, după o emisiune la OTV, m-a sunat d-na Vărzaru Simona (Urania) pe care nu o cunoşteam! În zilele următoare am văzut-o şi mi-a spus că nu voi putea să fac nimic în cazul lui Iovan-Crimă din Primăverii-dar că există ceva ce se va întâmplă peste nouă ani şi că se va face dreptate! Nu mi-a spus ce,dar îmi aduc aminte că mi-a spus…9 ani! Am plecat zicandu-mi că mai am puţin şi o iau razna dacă pot să cred asta. .. Astăzi mi-am amintit de numărul de ani spus de Urania – 9 ani – …Din 2005 până în 2014 sunt 9 ani! Coincidenţă sau nu, îmi aduc aminte că şi acum aproape 9 ani se vorbea de Adrian Iovan… Că l-a ucis pe Bogdan Iancu! Dumnezeu să îl ierte!”, a scris pe contul ei de pe o reţea de socializare avocata Mariana Ştefan.

pathfinder 21-01-2014 - 15:24

Urania asta a prezis si sfarsitul lumii?
Dar al Universului?
E in contact direct cu creatorul?!?

Mai, mai, mai…

Antibasistul 21-01-2014 - 16:05

Sfirsitul lui Basescu si a hoților lui din PDL, l-a prezis?

pathfinder 21-01-2014 - 16:16

A prezis sfarsitul tuturor hotilor si leprelor din Romania.
Se stiu ei…

Antibasistul 21-01-2014 - 17:07

Sfirșitul tuturor, MARILOR HOȚI basisiști, ei au jefuit INGRIOZITOR, Romania!

Antibasistul 21-01-2014 - 17:08

INGRIOZITOR=INGROZITOR

UnUL 21-01-2014 - 18:56

Și tu ești „ÎNGRIOZITOR” de prost, Bășinel.

Antibasistul 22-01-2014 - 04:15

Se știe, ÎNGROZITOR și proști și hoți sint doar basițtii!!

Pusa 22-01-2014 - 09:57

Sunteti obsedati ? Va sculati si va culcati cu Basescu in gura ! Vedeti ca v-ati molipsit de la altii, se spune ca circula acum o ‘boala’ prin tara, de care se tem multi, se cheama : ‘justiromania’. Cui ii este teama de ea? Cred ca tuturor hotilor si jefuitorilor tarii, indiferent de culoarea politica. Uitati-va la toti, nu doar la unii !!!

Tache 22-01-2014 - 10:44

Desteptule !! Romania este colonie ! Este jefuita in proportie de 70% de catre straini (cei din Trib), romanii se aleg cu 30 %, dar strainii nu sunt multumiti, vor sa o jefuiasca in proportie de 95%. Pe vremea lui Ceausescu, romanii o „jefuiau” in proportie de 100% (minus plata datoriei externe).

TOTI cei arestati pentru coruptie au fost arestati pentru ca au intermediat afaceri cu CHINA !!!

neacsum 21-01-2014 - 20:17

Urinela nu o fi prezis nimic?

pathfinder 21-01-2014 - 15:32


ZV mi se pare mie sau voi aveti un virus in scripturile voastre de JS?
Ha?

salut 21-01-2014 - 15:35

O, ai punctat destept, sigur ca da, bolnavule mintal. L-ai vazut prin ecran, asa-i?

pathfinder 21-01-2014 - 15:43

🙂
Tu macar stii despre ce vorbesc?

salut 21-01-2014 - 15:54

Da mai Rujatule.

Despre nevoia basistului umil, retardat, frustrat de prostie si nebagare in seama de a fi cineva. De asta, mai bolnavilor mintal va construiti avataruri in care va dati profesori universitari desi nu stiti reguli simple de gramatica, va domniti intre voi, desi sunteti niste scursuri umane, etc.

De asta ai scris pe forum despre nu stiu ce virus, desi aveai la dispozitie toate adresele de e-mail ale echipei ZV. Puteai sa scrii pe privat si explicai oamenilor si care-i problema. Dar esti prost de impungi si mai si semnalizezi !

Bolnav mintal.

pathfinder 21-01-2014 - 16:00

Deci nu stii despre ce vorbesc.
Ca de obicei…

Dar, trebuia sa-ti faci numarul de postari care contin cuvantul „basist”.
Si sa te faci de rahat!

P.S. Am atras atentia in cel mai bun si vizibil mod.
Nu vreau sa trimit mailuri din motive usor de inteles…

pathfinder 21-01-2014 - 16:04

Sa nu uitam.

Frustratul, tot frustrat: Rujatule, umil, retardat, frustrat, prostie si nebagare, bolnavilor mintal, scursuri umane, Bolnav mintal.
Cat de frumos te descrii piticule…
Cat de exact…

Astea sunt armele tale?
Arme de pitic intelectual right?
Pai de: scoala facuta cu Gadea si Badea trebuia sa dez niste rezultate acolo…

pathfinder 21-01-2014 - 16:05

sa dea…

urbos 21-01-2014 - 16:10

Din motive usor de inteles?? Te urmareste si pe tine talambule securitatea Kiiorului? Si limbist si urmarit, naspa ma gunoiere ma. Dar tie ar trebui sa-ti placa gaozare.

pathfinder 21-01-2014 - 16:23

@curbos
Usor de inteles pentru oameni normali.

Pentru tine, pe litere:
Te rog fa-ti publica adresa de email in urmatoarele 5 minute pe forumul ZV.

Acu’ ai inteles?

Sau nu?

Prostovane…

urbos 21-01-2014 - 17:02

Pai ma scarba, pe mine chiar ma poate urmari ma securitatea voastra, starpiturilor! Ji danu ala scabros pe care il lingeti in cur, ca si tiganu ala imputit, ma ameninta cu moartea ma otreapa mica ma.
Dar tu infectule, gunoi basist de nadejde, in regimul democratic al Marelui Carmaci, unde Justitia e libera, securistii nu asculta, procurorii nu inventeaza probe, ce problema ai ma avortatule?

tomi 21-01-2014 - 18:20

urbos
21-01-2014 at 17:02 Pai ma scarba, pe mine chiar ma poate urmari ma securitatea voastra,
===============
Hai tataie URBOS sa-ti zic una buna, asa ca sa nu mai dormi la noapte. Poate in zilele viitoare ne vei scrie din Coreea , de Nord desigur.
Asa bestie pentru tine in mod special, NU securitatea romana te va „Rezolva”.
CU DOMNUL PRESEDINTE AL ROMANIEI, BASESCU, au venit in Israel o mare grupa de functionari din SRI, cu gradele cele mai mari.
Este prima intilnire de acest fel si la nivel prezidential. Scopul? Eliminarea tuturor factorilor de terorism, elementelor periculoase atit Romaniei cit si Israelului. Este posibil ca Israelul sa predea Romaniei un milionar israelian care este cerut de justitia romana, iar in schimb vom primi si noi citeva „cadouri” asa ca tine de exemplu, cred ca nu ti-e secret ca esti deja pe lista celor ceruti de Israel spre cercetare in tara noastra.
In tot cazul vin zile negre organizatiilor fasciste si legionare din Romania, cit si simpatizantilor cu organizatii teroriste arabe din Romania care oricum trebuie sa dispara in cel mult un an de la semnarea actualului contract dintre cele doua sectii, SRI si Mossad.

urbos 21-01-2014 - 19:29

Stergeti si excretiile ji danului daca tot stergeti. De i s-ar sterge tot neamu de pe fata pamantului.

UnUL 21-01-2014 - 19:36

Cur Bubos, dacă ar fi după mine eu aș elimina de pe forum fecalele tale scrise, dar trăim într-o țară democratică, unde fiecare are dreptul la opinie, chiar și cretinii toxici ca tine.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-01-2014 - 21:07

Haoles -Baoles !
aka-kaTurboase ;
….viermme , pt. alde ca tine ,
…viata , un folos -necuvenit !
Iar Domnul Antonescu P N L , daca intradevar doreste functia de P R E S D I NT E , va fi nevoit sa
se debaraseze de rasisti , xenofobi si antisemiti!

…cu mine ai ,alte probleme !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 22-01-2014 - 10:24

…findere ,
hay,
Hay ca fack , IO
servissul;
nick-name urbos/sobru
Primeste URARILE si FELICITARILE
(Cu okazia , parastasului + inmormantari )
Sandu Dobre
Com . Pogoanele jud . Buzau
str. Unirii 793.

Doru Dragomir 21-01-2014 - 16:53

Va rugam sa comunicati ce probleme aveti pe e-mail catre departamentul IT.
GASITI DATELE DE CONTACT la rubrica Echipa ZV

pathfinder 21-01-2014 - 17:02

Still testing…

urbos 21-01-2014 - 18:26

Vorbeste ma pe ruseste, ca ti-e mai usor.

pathfinder 21-01-2014 - 18:33

Ha?
Ce gavaresti 🙂 acolo?

mircea 21-01-2014 - 18:32

Mai lasa-l si uN-nUL ba lacomule ,prea le stii tu pa toate,CEFALULE-HIDRO

UnUL 21-01-2014 - 19:01

„Mai lasa-l si uN-nUL e în ce limbă, mirciulică? Că în română sigur nu e.

salut 21-01-2014 - 18:58

Hahaha, Dorule, acum ti-am vazut postarea. Chiar crezi ca prostalanul cu pricina a scris „pe bune”?
Fac toti misto de el pe aici, pana si Vaca Verde i-o trage; frustratul simtea nevoia sa zica si el ca „e ceva”.

pathfinder 21-01-2014 - 19:08

Taci maaa….
Ai rabdare….
Altul care se grabeste ca muista la cuc.
Nasol de nevasta-ta. Inca nu te-a parasit?

ancuta 21-01-2014 - 19:21

Ba da.
Amandoua: si aia din ..nordamerica si aia din bucale!

pathfinder 21-01-2014 - 19:26

🙂

pathfinder 21-01-2014 - 19:39

@Doru Dragomir
Problema era ca in fereastra cu site-ul ZV a browser-ului se tot deschideau alte tab-uri cu tot felul de adrese ciudate si eventual un download (Setup.exe).
Atat in Firefox cat si in Internet Explorer.

Am suspectat un script JavaScript de-al vostru pentru ca se intampla doar in fereastra cu ZV. Toate celelalte ferestre Firefox sau IE deschise se comportau normal.

Dupa ce m-am uitat dupa window.open() in scripturile de la ZV m-am mai linistit. Problema insa persista.

Dupa ce m-am deconectat de la VPN (IP-ul de US il stiti si voi) si am revenit la IP-ul de Romania problema a disparut.

Cel mai probabil una din reclamele care se afiseaza in functie de IP pe pagina ZV deschidea tab-urile respective. Si problema, pana nu ma contrazice cineva, pare a fi doar pentru reclamele US/[stiti voi statul]…
Asta pentru ca, conectat prin proxy-ul 216.224.170.184:443 (US/NY) problema nu a aparut.

In concluzie nu e vina voastra ci a reclamelor specifice zonei IP-ului.

tomi 21-01-2014 - 21:40

Da asa este, domnul @pathfinder are dreptate ! Uite ce mi s-a intimplat mie, tineam pe brate pe catzelul meu RIO, si intrasem pe forum ZV cind vad brusc cum amaritul patruped se face rosu si apoi verde, latra si imi sare din brate, face tumbe, ce mai iesise total de sub control. Iau catzelul il arunc in masina si fug cu el disperat la vaterinar care ca norocul este la trei strazi de noi. Ma ia doftorul peste rind, vede ca este ceva grav. Face urgent niste analize de singe si ce credeti?, ciinele se infectase cu niste virusi de tip zv, cel putin asa scria pe monitorul aparatului ultrafofisticat- detector de analize, auzi tu sa-mi imbolnaviti animalul cu virusii vostri, pai sa stiti ca va dau in judecata si multumesc domnului partfiungerer pentru informatie si avertisment.

pathfinder 22-01-2014 - 09:45

1. 🙂
2. !!!
3. ???

tomi 23-01-2014 - 01:00

Sper ca nu te-ai suparat, am vrut sa descretesc fruntile.

salut 21-01-2014 - 20:06

@ hermafroditu’ (dxn, ancuta, cum si-o mai zice)

Mai asexuatule, postarea asta s-o pui in arhiva ca te-am bagat in seama un minut. Stiu ca nu poti sa puiesti, asa ca nu-ti pot recomanda sa o arati si sa te lauzi plozilor.

Uite despre ce e vorba. Nu stiu care-i treaba cu Iovan asta si mi se rupe ce a facut sau n-a facut.
Dar inteleg ca a fost judecat si gasit nevinovat de catre justitie. Parerea mea e ca vis-a vis de acest fapt, tu sau oricine altcineva, puteti avea orice opinie, inclusiv sa spuneti ca judecatorul a fost imbecil, corupt, sau mai stiu eu ce. Parerea asta am subliniat-o de nenumarate ori !

Dar voi, basistii, mancati continuu kktul asta cu „influentarea justitiei”, „decredibilizarea justitiei”, „amenintarea justitiei” si altele de aceiasi natura. Numai pentru ca cineva a indraznit sa zica altfel decat „justitia”.

Adica, cetateanul trebuie sa nu mai zica nimic despre justitie sau despre vreun imbecil anume din cadrul ei, altfel, imbecilul cu pricina, sau chiar tot corpul din care face parte incepe sa guite cum ca se simte, una-doua, „amenintat, torturat, influentat”, etc.

Tu chiar asta faci: comentezi verdictul Justitiei (nu la general, cum zicea imbecilul de NuLul ca ai voie) ci chiar un caz anume !

Cand ai spus adevarul, mancatorule de kkt, cand te dadeai palit in aripa justitiei la comentariile despre cazul Nastase, sau acum, comentand critic verdictul „Iovan”? Cum e kktel, dubla/tripla masura? Una pentru adversarii politici, alta pentru neutri si cu totul alta pentru imbecilii basisti?

Cum e hermafroditule?

ancuta 21-01-2014 - 20:30

scarna zglobie,
hai ma ca am zis si io asa la o adica!
ce te mai suparasi!
Io n-am nimic cu sotiile tale!
Cea din bucale chiar, inca, arata bine si are si bani!

salut 21-01-2014 - 20:33

Lasa mai hermafroditule, gargara, ramai la subiect. Influentezi sau nu Justitia cand mananci kkt pe aici si in diverse alte locuri? Ai?

pathfinder 21-01-2014 - 20:40

Pe scurt ca trebuie sa plec, am sa-ti explic ce ti-a mai spus si UnUL.

Tu faci confuzie intre:
1. un simplu cetatean si premier;
2. sa-ti dai cu parerea la modul general despre sistem versus sa-ti dai cu parerea despre un caz anume din pozitia de premier (vezi cazul Nastase si nu numai…).

Mai faci alte un milion de confuzii, dar sa te mai combata si altii ca m-am saturat de mintea aia a ta imbarligata.

salut 21-01-2014 - 20:54

„TRAIAN BASESCU: I-AM SCRIS DIN 1 OCTOMBRIE MONEI PIVNICERU CA RESPING PROCURORII REZULTATI DIN CONCURS”
==============
La vremea respectiva, Monica Pivniceru era Ministrul Justitiei, respectiv persoana care avea responsabilitatea NOMINALIZARII pentru unele functii de conducere din cadrul Justitiei.

Ce a facut Basescu? A respins – nu pe cineva anume, nu pe un motiv anume – Ci pe oricine ar fi propus MP. De ce? Ca asa vroiau muschii lui.

Siigur ca da, asta nu e interventie in treburile justitiei, doar cand premierul isi expune un punct de vedere e … AMENINTARE !

Iar aia care sustin aberatia de mai sus se vad unul pe altul ca fiind normali la cap !

urbos 21-01-2014 - 20:57

Ce se vede nu-i adevarat.

pathfinder 21-01-2014 - 21:00

@piticului atomic
Bati campii!
Basescu chiar avea dreptul sa-i respinga.

urbos 21-01-2014 - 21:02

Kioru acu cativa ani s-a dus peste CSM si a spus cine sa iasa presedinte. Lepra a grohait apoi hahaind ca nu trebuia sa faca asa.
Dar ce dracu, exemplele de abuz, de bataie de joc, de presiuni fatise etc sint nenumarate, iar boala psihica, din pacate, nu se vindeca.

salut 21-01-2014 - 21:04

Asa, mai Rujatule, sigur ca avea dreptul.
Dreptul muschilor lui, sau stii tu vreun alt motiv si vrei sa uimesti natiunea?

urbos 21-01-2014 - 21:08

N-are ba sifilitic congenital nici un drept, ala e abuz. E inversarea sensului legii, prin care el, gunoiul scelerat spune, pui numai pe cine vreau eu, caci numai atunci semnez.
Dar ce sa priceapa o starpitura scremuta in infecta bucovina pe care s-au pisat strainii?
Imi si inchipui schizofrenicule ce faceai, daca astfel de chestii le-ar fi facut Ilici sau Nastase.
Mortii ma-tii de troglodit!

UnUL 21-01-2014 - 21:45

CONFORM LEGII, PREȘEDINTELE ARE ULTIMUL CUVÂNT îN NUMIREA PROCURORILOR. Dar e normal ca t â m p i ț i i cârtitori pe care îi apucă pandaliile dor la auzul numelui președintelui să sară cu gura de-a-nboulea.
P.S. PENTRU TOȚI TĂNTĂLĂII : Dispozițiile privind numirea procurorilor la Parchetul general și DNA nu figurează în Constituție, ci în Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor – actualizata la 8.10.2007, articolul 54, paragraful 1:
„Art. 54. – (1) Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului National Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora SUNT NUMIȚI DE PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.”

DECI, PENTRU TOȚI CRETINII CE BÂNTUIE PE AICI, MINISTRUL DE JUSTIȚIE PROPUNE, CSM AVIZEAZĂ (AVIZ CONSULTATIV) ȘI PREȘEDINTELE NUMEȘTE. EVIDENT CĂ NU EL FACE PROPUNERILE, DAR LE POATE RESPINGE DE CÂTE ORI VREA, DACĂ ARE MOTIVE ÎNTEMEIATE. DECI ULTIMA SEMNĂTURĂ E A LUI; FĂRĂ EA NIMENI NU POATE FI NUMIT ÎN ACESTE FUNCȚII.

salut 21-01-2014 - 21:55

Mai NuLitate cretina, care sunt „motivele intemeiate” ca Basescu sa respinga a priori ORICE propunere vine de la Ministrul Justitiei? Faptul ca se va face un concurs pentru desemnare? Promovarea prin concurs e „motivul intemeiat” mai scursura basista?

UnUL 21-01-2014 - 22:02

↕ ♪ ♫ ☻☺ ↕ ♪ ♫ ☻☺ ↕ ♪ ♫ ☻☺ ↕ ♪ ♫ ☻☺

salut 21-01-2014 - 22:03

Asa mai limbric basist, asa. Da-te spermatozoid, ca de altceva nici nu esti bun.

UnUL 21-01-2014 - 22:12

† ‼ !! † ‼ !! † ‼ !! † ‼ !! ☻☺☻☺☻☺ !!!!!!

urbos 21-01-2014 - 22:14

Numeste ce i se propune vierme! Singura situatie in care presedintele poate respinge o propunere este daca exista o problema LEGALA, pe care evident, ar trebui s-o stie el, si nu cei care au facut propunerea, de exemplu o situatie in care este informat de servcii, caci numai el are acces la astfel de rapoarte. In rest, e o chestie fireasca institutionala, presedintele NEUTRU face numirea in mod formal.. Se pleaca insa de la premiza ca presedintele e intreg la cap si RESPECTA Constitutia, adica nu face politica de partid, e deasupra, mediaza etc.
Acelasi cretin de asa zis presedinte, zicea ca nu vrea sa asiste la eventuala investire a lui Bolcas pentru CCR. Dementii basisti deja se pregateau sa guite ca Bolcas nu poate deveni judecator la CCR pentru ca nu vrea cretinul sa fie de fata la juramant, adica SA-SI EXERCITE FUNCTIA! Dar ce sa priceapa viermii basisti? ZERO! Sectantii guita si apluda orice ar face Kiorul lor caruia ii sug rahatii.

UnUL 21-01-2014 - 22:20

Buboșel, ești prost.

ancuta 21-01-2014 - 21:00

Raspuns: NU, Paulo, NU.

salut 21-01-2014 - 21:06

Bravo. Te-ai desteptat, hermafroditule. Bineinteles ca nu influentezi justitia cand iti spui parerea. Sa tii minte si pentru postarile viitoare.

ancuta 21-01-2014 - 21:34

Alupigus!
Paula.

salut 21-01-2014 - 21:45

Cine-i Paula, hermafroditule?

ancuta 21-01-2014 - 22:18

O serpoaica.

salut 21-01-2014 - 22:19

Bine mai hermafroditule, daca tu spui.

ancuta 21-01-2014 - 22:34

salut scarno!
😉

UnUL 21-01-2014 - 22:59

”Scârnă”, Ancuța? Văd că ești mult prea blândă și folosești eufemisme. E drept pe de altă parte că nu există cuvinte destul de dure care să exprime mârșăvia acestei lighioane.

salut 21-01-2014 - 23:07

Tu intelegi sensul cuvantului „eufemism”, telectualule basist?

UnUL 21-01-2014 - 23:11

☼☼☼☼☼☼ ☺☺☺☺☺☺☺

ancuta 21-01-2014 - 23:11

salut
21-01-2014 at 23:07
Tu intelegi sensul cuvantului “eufemism”, telectualule basist?

Gata sarpe, dispari!
Stangaa-npreeee-jur!

UnUL 21-01-2014 - 23:12

EUFEMÍSM, eufemisme, s. n. Cuvânt sau expresie care, în vorbire sau în scris, înlocuiește un cuvânt sau o expresie neplăcută, jignitoare, necuviincioasă sau obscenă, respectând paralelismul de sens. [Pr.: e-u-] – Din fr. euphémisme.
Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de laurap | Semnalează o greșeală | Permalink

eufemísm (e-u-) s. n., pl. eufemísme
Sursa: DOOM 2 (2005) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

EUFEMÍSM ~e n. Element de limbă care înlocuiește, în vorbire sau în scris, un cuvânt sau o expresie neplăcută, vulgară, jignitoare, respectând paralelismul de sens. /<fr. euphémisme
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink

EUFEMÍSM s.n. (Lingv.) Cuvânt, expresie cu care se înlocuiește în vorbire sau în scris un cuvânt sau o expresie care desemnează ceva urât, jignitor sau obscen. [< fr. euphémisme, cf. gr. eu – bine, phemi – vorbesc].

salut 21-01-2014 - 23:18

Lasa mai NuLule ca stii sa cauti pe Google. Intelegi sensul?
Intelegi ca „scarna” nu poate fi eufemism daca ma adresez tie, un „cacat”? Intelegi ca „cacat” si „scarna”sunt sinonime, desemnand acelasi lucru?
Intelegi ca daca as vrea sa folosesc un eufemism ca sa te numesc, ar trebui sa-ti spun „rahat” ?
Mai ziceai ca esti profesor, mai kkt cu oki !

UnUL 21-01-2014 - 23:19

Scîrnă – eufemism pentru „kkt împuțit”, „fecală duhnitoare”, etc.

salut 21-01-2014 - 23:20

E sinonim, bou basist, da’ tu nu pricepi diferenta !

UnUL 21-01-2014 - 23:21

Deci, Ancuța, scârnă este un cuvânt mult prea delicat pentru a desemna mormanul de kkt ce își spune Salut.

ancuta 21-01-2014 - 23:22

Gata sarpe, dispari!
Stangaa-npreeee-jur!

UnUL 21-01-2014 - 23:23

E ca și cum ai spune „Necuratul” pentru a desemna „sinonimul” lui Salaud. (Ăla chiar e sinonim!)

salut 21-01-2014 - 23:25

Vezi mai, telectual basist de doi bani, ca te chinui sa ma jignesti e una, dar performanta de a face asta demonstrand unui forum intreg cat esti de precar alfabetizat, e posibila numai la un slujan autentic, cu gene de sclav si trecut prin scoala ca gasca prin apa.

pathfinder 21-01-2014 - 23:25

Sarpe???
Mai degraba limbric.
Mic, mic, mic…

pathfinder 21-01-2014 - 23:27

Care ziceai ca e definitia basismului limbricule?

salut 21-01-2014 - 23:29

Iar gresit, bou basist. „Necuratul” si „Salaud” NU POT fi sinonime. Sunt doua limbi diferite.
Eventual se poate vorbi despre o traducere…creatoare, doar atat. Ti-am spus deja ca esti un amarat de sfertodoct; nu inteleg de ce te chinui s-o demonstrezi la fiecare postare!

pathfinder 21-01-2014 - 23:31

Cum e ma cu 6/49???

UnUL 21-01-2014 - 23:49

@Salaud
۞ Ѿ Ѽ Ѡ ҉ ҈۞ Ѿ Ѽ Ѡ ҉ ҈۞ Ѿ Ѽ Ѡ ҉ ҈

neacsum 21-01-2014 - 20:22

Ponta l-a numit pe Oprea sa faca lumina? Păi Oprea este cel care pe functia pe care o are avea in coordonare si supreveghere ca specialist exact structurile care ar fi trebuit sa conlucreze, să coopereze şi să desfasoare actiuni conjugate pe astfel de cazuri, Oprea era cel care ar fi trebuit să coordoneze activităţile el este răsounzător de modul în care acestea au cooperat. Iar Ponta îl pune să elucideze si sa găsească vinovaţi. Cine spunea ca Ponta nu are humor?

Bruddi 21-01-2014 - 21:24

Doua probleme am vrea sa le lamurim: de ce un general de paie , care raspundea de izmenele lipsa de la trupa , se ocupa , in primul rand cu mafia pietelor si al doilea cu securitatea nationala si cine raspunde pentru acceptul de zbor a avioanelor care nu sunt dotate cu aparatura care sa se interconecteze cu centrul de supraveghere aeriana de la Moskova ??????

UnUL 21-01-2014 - 21:54

Victor Ponta a recidivat! La fel ca in cazul accidentului din Muntenegru (24 iunie 2013), cand a dovedit cinism fara limite jucand baschet, acoperindu-si indolenta cu un lant de minciuni. În seara de 20 ianuarie la B1Tv Premierul Victor Ponta a mintit fara nerusinare declarand la ora 20:07 ca personalul medical, care a aterizat forţat, luni, în munţii Apuseni a fost localizat si foarte curand vor ajunge ajutoare – nici macar aproape de adevar.
Cel care a găsit victimele accidentului a declarat la televizor că, auzind vestea, era să se întoarcă din drum, ceea ce ar fi amânat cu ore bune găsirea lor, și fără îndoială ar fi murit mai mulți oameni (dacă nu toți) din cauza unei declarații iresponsabile a premierului.

salut 21-01-2014 - 22:00

Vorbeste frumos despre („despre”, nu „de”, precar alfabetizatule!!!) Ponta. E succesorul Jigodiei Nationale; ei mimeaza lupta, nu ai aflat? Maine-poimaine primesti ordin sa-i sugi poola lui Ponta pe fata si iar postezi cu 20 de nick-uri, doar, doar s-o uita ce urat te eSprimi acum. Se poate?

UnUL 21-01-2014 - 22:03

☻☺ ☼ ☻☺ ☼ ☻☺ ☼ † ‼ !! † ‼ !! † ‼ !!

salut 21-01-2014 - 22:05

Asa, limbric basist. Da-te spermatozoid, da din coada sa lasi urme!

salut 21-01-2014 - 22:07

Ai priceput-o p-aia cu „despre” si „de”, limbric basist DE kkt? Daca da, lasa niste urme pe ecran.

UnUL 21-01-2014 - 22:19

☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺☻☺ ☼☼☼☼☼☼☼ !!!!!!!!!

salut 21-01-2014 - 22:20

Asa, te-am dresat bine.

Hopa sus, limbricule !

UnUL 21-01-2014 - 22:21

???????????????????????????????????

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 21-01-2014 - 21:56

Lui Ponta i-a venit manuse acest incident, exact acum cind I.C.J.-ul trebuia sa dea verdictul privind MEGA plagiatul lui. Uite-asa Roamania nu mai stie ce se petrece in justitie unde multe capete ar trebui sa cada, ci ne preocupam numai de acest accident aviatic. Iar li se spala gainatii din cutiile craniene ale antenistilor si pontistilor cu „apa de fum”.

digital 21-01-2014 - 22:12

mai întâi I.C.J.-ul avea o treabă cu mătta, abia apoi trebuia sa dea verdictul privind MEGA plagiatul lui ponta, habar n-ai !

urbos 21-01-2014 - 22:29

Haha, „manuse”… Caca-te-ai pe tine de cocota masculina. Ce porti fa peste chiloti, esarfa aia din pene de strut de la bunica-tu? Gloaba dreacu, rade-te pe picioare!
Se poate pune intrebarea acuma, de ce basistii sint asa cum sint. Cine stie un pic de psihologie a maselor adulatoare de dictatori, raspunsul vine imediat. Aceste gunoaie sint „feminine” cum spunea Hitler insusi, despre masele care-l adulau. Numai mintea muyerii, adica lipsa ei, poate sa treaca peste ce vede cu ochii, pentru ca „sentimentele” sa-i dicteze ce sa vada si ce sa creada. Numai mintea muyerii, de fapt lindicul(avem un exemplu de notorietate aici) poate sa inghita orice aberatie venita de la GURU, exact ca intr-o secta, in pofida oricarei logici.

digital 21-01-2014 - 22:23

da porcul de opriș de la sts ce făcea, aduna voturi pentru kior sau era cu kiorul în izdrael?!
de aia i-a dat sts-ului cu eroare de 12 km prima oară și cu 14 km eroare a doua oară ?!

ancuta 22-01-2014 - 07:51

scarno copypaste,
scarno,
sts a dat, instant, mai departe, ce a primit de la orange/vodafone/cosmote/romtelecom/rcs/rds/upc ….
Asta-i legea!
Ce vreiti voi antenizatilor?
Sa-l ia de mana pe zmecherashul de stroeeeee… sau pe francu, sau pe maneasca de la transporturi si sa-i duca pe varfu’ muntelui?
Puroiul hemoroiDANVIOREL!
Var, var nestins si apa multa!

Ghita Bizonu' 22-01-2014 - 00:48

Ala de la STS ar trebui pus in retragere … pentru deficientele STS !!

Titircă Inimăbună 22-01-2014 - 01:05

Nu, vina este a Ministerului Sanatatii – De ce nu le-a recoltat la timp organele lui Adrian Iovan si gacicii alaia? Si poate sa ii recolteze si pe Digital si pe Urbos, nu am grija, ca si asa transplant de creier nu se face dar nu ei nu prea au sau este putrezit …

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 25-01-2014 - 02:44

Rejectatu-le !

Paul din Ohio 22-01-2014 - 01:32

STS este o institutie Ba’securist KGBista. Prin urmare, singura atributie a acestei RELICVE ceausist-KGBiste este sa-i urmareasca-asculte pe romanii care s-au saturat de banditismul Ba’securist.

Tache 22-01-2014 - 06:39

In cartea lui Soljenitsin, „200 de ani impreuna”, scriitorul rus descrie dialogul sau cu secretarul de partid evreu. Ei isi pun intrebarea de ce s-a prabusit si nu a functionat comunismul in URSS ? Soljenitsin isi exprima convingerea ca ideologia comunista este criminala, antiumana, defecta prin insasi natura ei, deci nu poate functiona nicaieri pe Pamant, in nicio societate umana.

Secretarul de partid evreu sustine contrariul. Ideologia comunista este minunata, apogeul gandirii politice umane, si nu a functionat in URSS din cauza poporului rus….. betiv, lenes si prost. Dar comunismul va functiona in Occident !!

Ca o ironie a sortii, o mare ironie a Istoriei, asistam la instaurarea comunismului in Occident, asistam la instaurarea gandirii robotice, neumane, a structurilor mari si foarte mari, a organelor de forta ale statului, menite sa-i ia orice putere cetateanului de rand. Va fi un asemenea sistem eficient ? Un sistem in care omul muncitor si creator este pus pe pozitia cea mai de jos, iar organele de represiune sunt umflate cu pompa si organele de stat devin atotputernice…

Dupa reformarea statului si alte reforme Romania este aproape sovietica. La fel cu alte tari din Occident. Sa vedem daca va functiona sistemul, caci daca nu va functiona, popoarele vor fi de vina si sistemul va trebui sa renasca in Patagonia.

BULA 22-01-2014 - 07:17

Ma, comunismul e inventie evreiasca, care a functionat pentru ca nici regimul politic anterior nu era bun (analfabetism in masa, inechitate, prostii cu averi scosi in fata, etc). Sa recunoastem acest adevar, ca numai asa putem corecta situatia.

Tache 22-01-2014 - 07:34

Sistemul anterior fusese instaurat dupa Revolutia Franceza, o oroare mult mai mare ca revolutia bolsevica. Iudaismul era la inceputurile lui si nu avea experienta. Dupa aceea a venit cu solutia comunismului.

Comunismul in China a inceput foarte prost, chinezii au ajuns la canibalism, la inceputul anilor 1960. Dupa aceea s-au ajustat, cu DengXiaoPing, si acum sunt destul de prosperi si vor fi foarte prosperi in viitor, daca nu exista un razboi.

Despre talibanii din Afganistan americanii spuneau acelasi lucru, ca daca vor avea timp sa se dezvolte si sa se update-eze, vor deveni un pericol major, de aceea trebuie omorati din fasa.

Tu nu intelegi un PROCES ISTORIC. Nu ai auzit niciodata de el, nu il intelegi si nu il poti lua in calcul. In Romania Iudaismul imperial a crescut in acelasi timp cu romanismul, dar iudaismul a fost mai puternic pentru ca a avut sprijin international, desi pe plan local nu ar fi supravietuit.

Poporul roman a avut ghinion ! Tu vorbesti despre sistemul colonial, al conducerii masonice de la Paris, care in Romania a produs mahalaua si ceva constructii monumentale, iar in Africa a produs Bidonville-urile. Acelasi sistem a functionat si in America Latina.

Tache 22-01-2014 - 08:05

Civilizatiile sunt precum FLORILE. Cresc ramuri, apar frunze si infloresc FLORI. Civilizatiile pot fi omorate precum florile…prin lipsa de apa sau calcatul in picioare.

BULA 22-01-2014 - 08:56

Eu vorbesc clar, in cuvinte simple, iar tu imbarligi lucrurile cu ce-ti bese mintea. Sistemul burghezo-mosieresc NU ERA BUN (ca si cel feudal, de dinainte de Revolutia Franceza), iar evreii au exploatat nemultumirea sociala si l-au dat jos. Evreii aveau oricum puterea economica (prin practicarea intensiva a bisnitarelii si camatariei), dar au vrut si puterea politica, care era in mainile mosierilor. Tot evreii au dat comunismul jos, dupa eliminarea vechilor proprietari, ca sa devina ei proprietari pe tot ce era. Dar lucrurile se vor schimba, pentru ca vin tare din urma „evreii” chinezi. Astia sunt multi ai dracu, ca sunt tari in sula. O sa dea de pamant cu khazaretii.

Tache 22-01-2014 - 09:17

Nu am trait acele timpuri, deci NU stiu, cum spun britanicii. Dar, dupa parerea mea, lucrurile stau altfel. Nenorocirea poporului roman a inceput dupa razboiul Crimeii….

http://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_War

Inainte este generalul Kiseleff, care a dat numele unui bulevard din Bucuresti. Dupa, se poate studia Africa si America Latina, pentru a intelege, caci arhivele din acele timpuri NU SUNT INCA ACCESIBILE !!

Sistemul FEUDAL era asa :….

Un text bun de memorat, dintr-un ziar evreiesc, Fraternitatea, din Romania anului 1881.

„Era un timp pe cand România a fost un Eldorado al tuturor refugiatilor si asupritilor din toata lumea. A domnit aici o tolerantã religioasã cît se poate de larga si nemarginitã, traiul a fost patriarhal, toate trebuintele vietei ieftine ca nicaieri, poporul bland si fara egoism. De aceea au venit în tara lipovenii, bulgarii, grecii, ungurii si izraelitii, mai cu seama dupa revolutiu-nea din 1848. Astazi lucrurile s-au schimbat. […] Egoismul sub numele de apãrare nationalã a inspirat multe restrictiuni, încat strainii nu mai privesc România ca pe o tara unde pot sa gaseasca fericire si un trai bun, mai usor decat acolo de unde au sa vie”

Tache 22-01-2014 - 09:54

N-avem acces la arhivele de acum 150 de ani, dar………..avem acces la Mihai Eminescu, poetul care a lasat istoriei o bucatica din sufletul poporului roman, din acele timpuri.

Marea Crima impotriva poporului roman a inceput odata cu Alexandru Ioan Cuza,

„In 1848, known as the year of European revolutions, Moldavia and Wallachia fell into revolt. The Moldavian unrest was quickly suppressed, but in Wallachia the revolutionaries took power and governed during the summer (see 1848 Wallachian revolution). Young Cuza played a prominent enough part so as to establish his liberal credentials during the Moldavian episode and to be shipped to Vienna as a prisoner, where he made his escape with British support.”

……………………………………………

” Cuza was finally elected as Prince of Moldavia on 17 January 1859 (5 January Julian) and, after „street pressure” CHANGED THE VOTE in Bucharest, also Prince of Wallachia, on 5 February 1859 (24 January Julian).

http://en.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Ioan_Cuza

Bineinteles, tot ce postez eu nu semnifica ca sunt impotriva unitatii nationale si politice a intregului popor roman. Eu sunt pentru ! Dar istoria trebuie stiuta si inteleasa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult