Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Va aduce penisul lui Bleonţ mai mulţi spectatori la teatru?

Va aduce penisul lui Bleonţ mai mulţi spectatori la teatru?

scris de Anca Hriban
7 afisari

Actorul Claudiu Bleonţ i-a lăsat cu gura căscată pe jurnaliştii arădeni când şi-a dat jos pantalonii şi le-a prezentat propriul său penis.

Claudiu Bleont le-a aratat penisul jurnalistilorI-a întrebat apoi dacă i-a şocat sau a fost sincer.

„Aceasta este starea de spirit pe care o am la cei 52 de ani pe care îi am. Aşa mică cum e, ce atâta jenă. Ne transformăm într-o ţară de farisiei. V-am şocat sau am fost sincer?”, i-a întrebat actorul pe jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă organizată pentru a promova piesa “Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea„.

Ulterior, Bleonţ şi-a explicat gestul: „Pentru că îmi trăiesc condiţia până la capăt. Fac parte dintre românii care nu se vaită la momentul ăsta, ci trăieşte în mod plenar zădărnicia, asumându-şi moartea. Tocmai vineri mi-am făcut testamentul. Aveţi chiar în titlu azi la Realitatea ’românii trăiesc ca în Evul Mediu’. Dar nu avem starea de spirit din Evul Mediu, nu avem starea de spirit a luptătorului, a omului care acceptă că această condiţie de a trăi înseamnă doar zădărnicie, măcel şi dezastru şi că eu trebuie să am o atitudine pozitivă, creativă şi, culmea, pentru că suntem o ţară creştină şi majoritar ortodoxă, să iubim în această deznădejde. Aud prea mult văicăreală. Am plecat în turneu cu Richard III să îi chem pe oameni să îşi amintească că undeva Horia a murit tras pe roată. Şi noi românii suntem înghiţiţi de confort, de văicăreală, de zbucium că trăim o criză. Criza e de când ne-am născut. Vom muri şi nu vrem să acceptăm acest lucru şi nu vrem să avem o atitudine demnă (…) În momentul în care îmi accept condiţia mea fizică care e unica casă în care locuiesc şi pe care o voi părăsi, aşa cum este ea, aşa cum face Richard III, este ceea ce poate să ne aducă în interiorul nostru”.

Claudiu Bleonţ a interpretat peste 50 de roluri, la teatre din România sau din străinătate. Face parte din actorii care au lucrat cu Liviu Ciulei („Deşteptarea primăverii”) şi Andrei Şerban („Trilogia antică”, „Livada de vişini”).

A jucat în 27 de roluri, în filme regizate de Lucian Pintilie, Dan Piţa, Mircea Veroiu, Radu Gabrea.

Va aduce penisul lui Bleonţ mai mulţi spectatori la piesa pe care o promovează?

V-aţi da pantalonii jos în public pentru a vă face publicitate?

A fost premeditat gestul lui Bleonţ?

Este şi asta un fel de artă?

A înnebunit marele actor?


2 comentarii

Mihai k. 26-02-2011 - 12:33

Un gest cam …neortodox, dar pornit din disperare, din deznadejde, probabil din ura si sila fata de nesimtirea generalizata, patologica, fata de indiferenta inexplicabila a populatiei in acest Ev Mediu al inceputului de mileniu III, unde conditia de OM este fara valoare. Nu mai avem nici macar valoare de intrebuintare. Cei trecuti de 50 de ani mai au ce regreta ! Pentru ceilalti se pare ca destinul este pecetluit. Despre ATITUDINE …., numai de bine, daca va mai pasa de viitorul vostru. Nu trebuie sa fii persoana publica pentru a lua atitudine, tine de conditia umana, daca o ai !?

Didos 02-03-2011 - 16:50

Vor veni mai multi spectatori sa-l vada pe marele actor, sa scuipe si sa vomite. Ce rusine si cata nesimtire!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult