Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Va mai amintiți stimați români?

Va mai amintiți stimați români?

scris de Marin Neacșu
44 afisari

Îţi mai aduci aminte doamnă?
Mai ţine cineva minte că undeva prin Ianuarie 2014 pomeneam eu ceva despre nişte arabi care ar urma să fie strămutaţi prin România din ordine înalte, despre MEK şi transhumanţă?

calul troianAtunci probabil cei care au citit au spus că am băut cucută şi că visez conspiraţii. Vă mai amintiţi de scandalul cu cele două fete de la Externe, Raiciu şi Danamarca?Vă mai amintiţi că pe atunci se vorbea despre un plan discutat de ministrul român de externe şi John Kerry privind dislocarea a 3000 de arabi în România? Pentru cine a uitat, să recitească articolul şi să vadă dacă nu cumva planul se pune în aplicare acum. Pe vremea aia se vorbea de 3000 de membri MEK. Între timp numărul a crescut ca pretenţii dar s-a diminuat ca posibilităţi. Nu-i nimic, planul merge înainte.
Nedumeririle lui Tavi
Un bun coleg şi prieten de-al meu, Martin Octavian, rezervist ca şi mine, scria acum 3 săptămâni un articol în care retoric se bătea cu palma peste cap olteneşte, neputând să înţeleagă de ce nu înţelege problema asta a refugiaţilor. De atunci şi până acuma refugiaţii au fost întorşi pe dos pe toate posturile de televiziune, zilnic, întrebările colegului meu nu au fost niciodată dezbătute nici măcar amintite, pentru că nu sunt de bon ton, orientarea este alta:
1. Unii vorbesc despre “amărâţii” refugiaţi fără a spune însă cine a dus la această situaţie, sau care este rolul marilor puteri euro-atlantice declanşatoare a “primăverilor” arabe în aceste state.
2. Alţii vorbesc despre pericolul rusesc şi situaţia bieţilor Ucrainieni, victime de fapt ale aceloraşi puteri care i-au pus să îşi dea pantalonii jos în faţa lui Putin şi acuma nu le dau nici vaselină. Aceşti agitatori care nu mai pot de grija ucrainienilor- care cică ar fi prietenii tradiţionali ai românilor probabil încă de pe vremea lui Taras Bulba, dar mai ales încă de pe vremea pogromurilor din timpul celui de-al doilea Război Mondial- încearcă să spună că invazia arabă este manevrată de Putin, ca să facă lumea să uite de Ucraina. Penibilă încercare de intoxicare. De fapt de Ucraina au uitat toţi încă dinainte de a îi băga în gura ursului. Ucraina este doar motivarea prezenţei americanilor în preajma Rusiei, în Marea Neagră şi a redislocării bazelor germane. Nu căutaţi vinovaţi acolo unde nu sunt, întrebaţi-l pe John Kerry că el ştie tot despre această transhumanţă pusă la cale de CIA.

Variante sentimentale dar ireale
Cei mai penibili sunt cei care vorbesc fără să ştie, despre faptul că mulţi dintre refugiaţi ar proveni din Eritreea. De ce de acolo? Pentru că ştiu ei, cei care vin cu astfel de ştiri, că acolo oamenii sunt săraci şi dacă sunt săraci trebuie compătimiţi şi dă bine la imagine. Ceea ce nu ştiu ei este faptul că Eritreea este un stat ortodox, în care arabii nu reprezintă mai mult de 36% din totalul populaţiei, iar aceştia nu au nici un fel de probleme din partea populaţiei locale. Am stat 10 luni în Assab, port la Marea Roşie în Eritreea, cu un mare procent de arabi şi viaţa lor nu era sub nici o formă ameninţată, cred că nici rugaţi nu ar pleca de acolo, aşa că includerea eritreenilor între emigranţi este o mare plezneală dar răsuflată, aruncată aşa ca să dea la număr. Poate ori fi câţiva emigraţi de origine din Eritreea, dar plecaţi prin alte state arabe poate când cu primăverile, la ciolan, la noroc sau plătiţi, dar nicidecum plecaţi din Eritreea special pentru a emigra în Europa, oropsiți de regim. Toate aceste date sunt intoxicări şi încă de proastă factură, făcute de amatori. Singurii care se plimbă prin Eritreea şi Etiopia sunt triburile Affar dar ei se mişcă şi călătoresc de sute de ani, sunt nomazi, nu ar lăsa cămilele pentru metrou nici împuşcaţi.
Abureli
După atâtea discuţii şi dezbateri sterile în care conducătorii ţării se fac că sunt îngrijoraţi şi că se opun invaziei programate şi comandate, televiziunile se fac că analizează situaţia, politicienii se fac că se adună, iar emigranţii se facă că fug de nici ei nu ştiu ce, întrebările puse de colegul Martin rămân în picioare ca românul în furtună, ca să parafrazez clasici înviaţi, ba mai mult, apar altele la fel de retorice şi la fel de nebăgate în seamă pentru că pe măsură ce trece timpul, stimaţii noştri guvernanţi îşi dau cu stângul în dreptul cu un profesionalism demn de o cauză mai bună.
Cine răspunde ?
Iată ce nu înţeleg eu, peste ceea ce nu înţelegea colegul meu:
1. Dacă ajutorarea şi cazarea aşa zişilor refugiaţi este nu doar lăudată, nu doar necesară, nu doar umanitară şi legală, ci chiar impusă, de ce cei care îi aduc în Europa sau îi transportă în camioane sunt învinuiţi de trafic şi arestaţi?De ce cei care vin cu vapoarele, sau cu bărcile, sunt primiţi cu braţele deschise, nimeni nu îi întreabă pe proprietarii acestor vase nici de ce i-au adus nici de unde i-au pescuit şi nici cu câţi bani s-au făcut, iar cei care încearcă să treacă graniţa cu câteva bucăţi sunt arestaţi şi trataţi drept traficanţi? Nu fac şi ei tot ce fac ceilalţi doar că o fac la scară mai mică şi pe roţi nu pe apă? Să înţeleg de aici, că în UE, la fel ca şi în România, traficul şi fărădelegile sunt admise şi se închid ochii doar dacă sunt făcute la scară mare şi cu ştirea autorităţilor care îşi iau zeciuiala iar “găinarii”, “privaţii” care lucrează pe cont propriu şi la scară mică sunt arestaţi ? Eu cam aşa înţeleg, mi se pare mie că numai Germania are dreptul să stabilească cine şi unde va fi repartizat, pe unde şi cum va veni, orice altă variantă este ilegală. Păi aşa se explică şi reacţia lui Iohannis care este şi el tot neamţ. Tot ce acceptă sau stabileşte el este bun şi legal, ce este decis de alţii este ilegal, are colesterol şi dă diabet.
2. Dacă după Septembrie 2001 era de bon ton să vorbeşti despre pericolul arab, despre musulmanii care reprezentau cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei Euro-Atlantice, dacă urmărirea lui Osama şi uciderea talibanilor dar şi a miilor de civili nevinovaţi femei şi copii în Afganistan au fost nu doar subiecte de primă pagină ci chiar obligaţii ale statelor “civilizate”, de ce acuma Consiliul pentru Combaterea Discriminării este gata să îi amendeze pe cei care acuma amintesc despre aceste pericole în România? A pus cineva monopol pe pericolul arab şi noi nu ştim ? Ceea ce pentru prietenii strategici reprezintă pericol, pentru noi reprezintă mană cerească? Atunci de ce încearcă aceiaşi oameni să ni-i bage pe gat pe ruşi, de ce putem vorbi despre pericolul rus în România dar nu şi despre pericolul arab sau terorist? De ce trebuie să importăm prieteni sau duşmani, pericol sau linişte, noi nu putem avea proprii noştri duşmani, trebuie neapărat să îi primim prin SMS sau ordin de la alţi? Cât de milogi şi lipsiţi de coloană vertebrală au devenit conducătorii României încât trebuie să acceptăm tot ce ne bagă pe gât alţii? De ce ne lăsăm conduşi acolo unde alţii vor indiferent cine ar fi ei? Pentru ca liderii noştri să stea liniştiţi pe scaun fără teama că vor primi un Big Dislike care să îi dea jos de pe scaune? Nu suntem cumva prea laşi şi umili şi ne vindem independenţa de dragul de dragul unor împrumuturi?
3. De ce face atâta scandal domnul Iohannis vizavi de cotele impuse şi de ce nu spune nimic despre cota de 1700 acceptată? Când a acceptat-o şi pe cine a întrebat? Acuma se bate cu cărămida patriotardă în piept strigând că nu e corect ca alţii să stabilească, fără să îl întrebe, o cotă, dar el ne- a întrebat pe noi când a stabilit cota de 1700? El de fapt a acceptat nu doar cota de 1700 ci şi pe cea de 6000, încă de pe vremea când Ponta anunţa că face o moschee pentru 6000 de suflete arabe deşi la vremea aia România nu avea nici 1000 în toată ţara. De ce nu ne vorbeşte domnul Iohannis despre această afacere la care este părtaş, de ce joacă rolul indignatului şi nu l-a întrebat de exemplu pe domnul Ponta acuma 3 luni pentru cine face moscheea? Pe români cine i-a întrebat dacă doresc emigranţi în România, indiferent câţi ? Pe români cine i-a întrebat dacă sunt dispuşi să îşi bage în ţară membri ai statului Islamic sau agenţi ai diferitelor servicii purtători de steaguri false? De ce sunt pedepsiţi sau puşi în discuţie cei care pe drept cuvânt (nu mă refer la Băsescu, pentru că şi el face un joc politic, îl doare în cot de soarta României) se întreabă şi îngrijorează de viitorul ţării ? A devenit cumva un delict să fii patriot sau să pui întrebări vizavi de viitorul tău? De când asta ? A fost schimbată Constituţia sau au venit de la “Centru” abrogări la Constituţie?
Omerta sau mucles?
Despre toate aceste lucruri nu vorbeşte nimeni, aceste întrebări nu le pun televiziunile pentru că şi ele sunt subordonate financiar şi politic şi ele sunt conduse de alţii tot din afara ţării şi ele sunt îmbâcsite de agenţi de toate culorile şi naţiile, cu nici eu nu mai ştiu câte cetăţenii, care apar la tv şi ne dau lecţii de democraţie şi patriotism. De ce? Pentru că România, la nivelul tuturor puterilor din stat este vândută, iar românii, aşa cum spuneam acum 4 ani, dorm şi tac, privesc la scandalurile de doi bani de pe posturile care prezintă circ mediatic, scandalurile Zăvorancei, iubirile Cruduţei, firele de păr ale lui Măruţă, şpaga lui Oprescu sau milionul lui Mazăre şi alte subiecte fierbinţi de acest gen sau plâng de mila copiilor arabi prezentaţi de propaganda “ democrată” agăţaţi de fustele mamelor sau parâmele vapoarelor, dar nu se gândesc de loc la viitorul copiilor lor care se “dezvoltă” dragii de ei spectaculos sub cancerigenele hormonilor din Mc Donald arătând la 10 ani ca africanii la 20 dar mult mai bolnavi. Aşa suntem noi miloşi, ne emoţionează orice străin cu vestă Semtex dar nu vedem cum ni se umflă copii cu pompa şi cum ni se vinde ţara cm cu cm. Românii aveau marele noroc de a fi concetăţeni cu două din cele mai prolifice naţii europene, ungurii şi ţiganii ca să îl citez pe domnul Consul al României la Bonn. Acuma aceştia au mare concurenţă. Vom asista la concursuri de multiplicare care vor bate performanţele aparatelor Xerox.
Ameninţări şi şantaj la nivel înalt
Interesant dar nebăgat în seamă este faptul că, văzând că o serie de ţări europene crezute sau considerate vasale de către Germania nu vor să accepte ordinele Kaiserului, cancelarii iau măsuri radicale, trimit armata la frontiere, acum nu mai vor emigranţi, acum şantajează cu măsuri juridice, financiare, politice şi cine ştie în curând şi militare, de ce nu? Să fim mândri, avem un preşedinte neamţ… parcă cu această calitate a câştigat alegerile şi cu apropierea sa de madam Merkel. Acum domnul Klauss spune că nu are posibilitatea să primească mai mult de 1700 de agenţi, el săracu ar accepta, dar acum în acest moment doar atât poate băga el pe gât românilor şi cere umil înţelegere. El săracu a luat act cu oarecare nemulţumire, dar nicidecum supărat sau deranjat, de cotele apelor Dunării, el face tot ce poate dar acum nu poate mai mult şi speră ca mama Merkel să nu îl tragă de urechi tocmai pe el, fiul ei iubit dar mai ales devotat. Dacă mama Germania va da ceva fonduri guvernului român atunci Klauss va fi gata să pună la dispoziţie terenuri, şi tot ce trebuie pentru strămutarea arabilor pe teritoriul bătrânei Dacii, dar undeva la Sud de Carpaţi, că la Nord se supără saşii şi ungurii.

Dormi române, dormi în pace, ţara asta praf se face !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult