Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDezbateri Va recredibiliza votul uninominal pur Parlamentul?

Va recredibiliza votul uninominal pur Parlamentul?

scris de C.P.
5 afisari

Introducerea votului uninominal pur la alegerile legislative din acest an ar putea avea ca efect recredibilizarea Parlamentului, instituţie a cărei imagine s-a erodat în ultimii ani, a declarat, miercuri, preşedintele Partidului Conservator (PC), Daniel Constantin.

Va recredibiliza votul uninominal pur Parlamentul?

‘Este mai puţin important pe cine avantajează, este absolut normal pentru cetăţeni să voteze şi să trimită în Parlament pe cel care a câştigat colegiul respectiv. (…) Este şi o chestiune care, probabil, va recredibiliza Parlamentul. Avem datoria noi, cei care venim la guvernare, cei care vom candida din toamna acestui an, să recredibilizăm Parlamentul‘, a declarat Constantin.
Preşedintele PC a reamintit că USL a promovat un proiect de lege care prevede introducerea votului uninominal la alegerile parlamentare. ‘USL are deja un proiect de lege care va introduce, dacă va fi adoptat de către Parlament, votul uninominal pur, majoritar într-un singur tur. Asta arată foarte clar voinţa noastră de a schimba foarte multe lucruri în această ţară şi cred că ar putea fi un bun început dacă săptămâna viitoare, la nivelul Senatului, această lege va fi adoptată’, a precizat Daniel Constantin.

Va recredibiliza votul uninominal pur Parlamentul?

1 comentariu

vic 07-05-2012 - 15:10

da ,dar unde si cind se va intimpla ‘ asta ?,cu ti ganii greci ,ucraineni ,ji dani si alte minoritati’ la conducere romanii nu exista deci nu se va intimpla

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult